Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Queensland image

Big City

Queensland
Australië
Reefje

Big City

Na eindeloos veel kleine stadjes en dorpjes, komen we dinsdag eindelijk weer eens in een grote stad terecht. Brisbane (3e grootste stad van Australië heeft ongeveer 2 miljoen inwoners en lijkt verdacht veel op Sydney met de hoge skyscrapers, botanical garden en het drukke verkeer. Om de stad een beetje te verkennen, proberen we een looproute van de Lonely Planet uit. Deze zou ons langs de top attracties van Brisbane moeten leiden. We beginnen bij de City Hall waar we met een 77 jaar oude lift naar boven worden gebracht, voor een view van de Brisbane skyline. Erg mooi uitzicht!

Als we weer beneden komen, zien we een tentoonstelling over een psychiatrische inrichting genaamd Goodna. Brisbane was vroeger de stad waar de topcriminelen naar toe werden gebracht. Het grootste aandeel eindigde in Goodna (of je nou gek was of niet). De meest gruwelijke dingen zien we voorbijkomen, van straightjackets (van die jasjes waar je armen vastgestrikt worden) tot lijkwagens. Als ik dit soort gruweldaden zie, denk ik dat je tegenwoordig beter in een inrichting kan zitten dan vroeger! Onze Lonely Planet leidt ons verder langs kerken, de botanical gardens, een tweetal musea en een parlementsgebouw met een kerstboom in de tuin! We eindigen de dag met een lekkere Leffe en Kriek in het Belgian Cafe.

Donderdag besluiten we ons lekker te verwennen. Het leuke aan de grotere steden is dat je genoeg winkels hebt om lekker rond te neuzen. Samen gaan we op bikini-jacht, iets wat toch zeker moet gaan lukken in een surfers land als Oz. Toch blijkt het in praktijk allemaal niet zo makkelijk te zijn. De bikinibroekjes zijn allemaal ini-mini, de meeste bikinitopjes hebben vulling (?) en daarnaast zijn er een hoop modellen die met touwtjes aan elkaar hangen. Een bikini in bh vorm is er niet te vinden. Onze zoektocht heeft vandaag helaas niets uitgehaald, maar we bedenken dat surfers stadje Byron Bay nog wel voldoende bikini opties zal hebben.

Vrijdag zijn we al vroeg uit de veren voor onze tour door het Springbrook National Park. De 24 jarige Chris is onze gids voor vandaag. De geboren en getogen Queenslander vertelt dat hij dit baantje zo’n 6 maanden doet en een echte natuurliefhebber is (alle Ozzies zijn toch natuur- en wildlife fans ). Bij elke bezienswaardigheid stopt hij, om ons wat informatie te geven over de desbetreffende boom of struik. Hij leidt ons langs mooie bospaadjes, watervallen, grotten met gloeiwormen, rare bomen en een plek waar we rood met blauw gekleurde parkietjes mogen voeren. Telkens als we de bus instappen, moeten we naast iemand anders gaan zitten. Op zich is het een leuk idee om te rouleren en zo andere mensen leren kennen, alleen een beetje jammer dat bijna de hele bus uit Duitsers bestaat!

Vrijdag – en zaterdagavond besluiten Ingrid en ik het nachtleven van Brisbane eens te verkennen. Na een tocht van 20 minuten, komen we in Chinatown aan waar het allemaal schijnt te “happenen”. De eerste avond komen we in de livebar The Zoo terecht. Nadat we grondig gecheckt worden door de security man (echt overal moeten we ons ID laten zien!) mogen we naar binnen. Vanavond treden er twee pop/rock bandjes op. Alhoewel de tent niet echt druk is, vermaken we ons prima met de live muziek. Zaterdagavond besluiten we het over een andere boeg te gooien en komen we bij de danstenten uit. Maar waar we ook belanden, overal is er iets of iemand dat ons niet helemaal zint. In de ene tent is de muziek niet onze smaak en in de andere club is het publiek niet helemaal kosjer. Nadat we een stuk of 6 tenten hebben uitgeprobeerd, vervolgen we onze tocht naar het hostel waar twee bedden op ons staan te wachten.

Foto's

fb857.jpg
fb857.jpg
Reefje
fb857.jpg
fb857.jpg
Reefje
54596.jpg
54596.jpg
Reefje
54596.jpg
54596.jpg
Reefje
fe6a0.jpg
fe6a0.jpg
Reefje
fe6a0.jpg
fe6a0.jpg
Reefje
1bf6d.jpg
1bf6d.jpg
Reefje
1bf6d.jpg
1bf6d.jpg
Reefje