Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Queensland image

Relaxen

Queensland
Australië
Reefje

Relaxen

Take it easy and relax man! Dat is het thema voor de komende 4 dagen. Na ons avontuur in Kroombit, zijn Ingrid en ik doorgereisd naar Town of 1770. Omdat we nogal moe zijn van de vele uren die we in de bus doorbrengen en omdat er niet heel veel te doen is in dit kleine stadje, besluiten we 2 rustdagen in te lassen. Erg relaxed! Vrijdag ochtend hebben we om 11 uur een gratis tour door Town of 1770 en Agnes water. De rest van de dag bestaat voornamelijk uit interessante gesprekken met andere backpackers, zeeslag / vier op een rij spelen, een boekje lezen en dvd’s kijken. Af en toe moet je deze dagen wel inplannen, want dit zijn de momenten waar je je realiseert hoe gelukkig je jezelf mag prijzen dat je in het mooie land Down under zit! Zaterdag reizen we alweer richting Hervey Bay waar we Laura ontmoeten (maandag vertrekken we namelijk op een 3 daagse excursie naar Fraser Island).

Vanavond is het weer eens tijd voor een ouderwetse stapavond. Nadat we eerst het happy hour in de bar van ons hostel hebben uitgeprobeerd, struinen we langs de boulevard op zoek naar een gezellige tent. Helaas komen we tot de ontdekking dat er vanavond niet heel veel te doen is (bijna of geen publiek). We hebben nog 1 optie en dat is de nachtclub die buiten het centrum zit. Samen proberen we een lift te regelen naar onze volgende bestemming. Nadat we onze ride hebben gevonden en een paar rondjes zijn gereden, komen we tot de ontdekking dat we niet helemaal zeker weten waar die nachtclub nou precies ligt. Na een half uurtje rond te hebben gereden, eindigen we dan ook weer terug in het centrum. Ondanks dat we niet echt lekker hebben kunnen dansen, hebben we ons prima vermaakt!

Zondagmiddag hebben we om 3 uur een meeting met onze groep waarmee we de komende 3 dagen op Fraser Island opgescheept zitten. Onze groep bestaat uit 2 Engelse jongens (Daran aka Daz & Adam aka Ed), een Iers koppel (Grace & Graham) en drie Oostenrijkse dames (Catherine, Jasmin, Sabrina). Uiteraard begint de meeting met het tekenen van al het papierwerk (verzekeringen, wie gaat er autorijden en wie staat er garant voor de auto). Daarna krijgen we een filmpje te zien (10 jaar oud en 1000x bekeken) dat ons instructies geeft over wat vooral niet te doen op het eiland. We mogen de Dingos niet voeren (soort honden, maar leven in het wild en kunnen zeer agressief zijn), moeten ons aan de speedlimit houden (anders kan de jeep omkiepen, zoals we op foto’s te zien krijgen) en we krijgen een planning mee voor drie dagen. Na de meeting kan ik nog niet zeggen dat ik een echt groepsgevoel eraan over heb gehouden. Ach ja, aan hun gezichten was af te lezen dat ook zij gisteren waren gaan stappen!


Foto's

5d30d.jpg
5d30d.jpg
Reefje
8da52.jpg
8da52.jpg
Reefje
8da52.jpg
8da52.jpg
Reefje