Perth reisblogs

Darwin - Perth, Deel 13, Midland (Perth)

doppie was er (tot 25 jan 2002) Gepost op 22 mei 090 reacties

25/01/2001 Midland

Hallo allemaal.
In de eerste helft van de vorige eeuw groeide er in Groningen een jochie op, vakantie was nog niet zo gewoon als tegenwoordig, maar hij wilde toch wel graag wat meer van de wereld zien. Op een dag vertelde hij dat aan zijn vader en voor dat hij ‘t wist waren de fietsen (uiteraard op de fiets) bepakt, moeder had boterhammen gesmeerd, en daar trokken ze met z’n tweeen de wereld in. Die avond bij het kampvuur, uitbuikend van het avondmaal, sprak het joch tot z’n vader :
“Mooi he, pa ?”.
“Ja, mooi m’n jong,.... thuus is ‘t ok mooi.”
“Ja pa, thuus is ‘t ok mooi.”
De volgende dag fietsten ze terug naar huis en jaren later hadden ze het nog steeds over die prachtige vakantie. (met dank aan Felix voor dit verhaal).

Morgen ben ik weer “thuus” waar ‘t inderdaad “ok mooi” is, de duinen, de Biesbosch, de Veluwe, de Wadden, Groningen natuurlijk, en ga zo maar door. Alles prima bereikbaar per auto en op de fiets.

Na de Stirling Range ben ik via de kortste weg richting Perth gefietst, weinig spektakel, vooral veel schapen, oude boerendorpjes en erg veel roadtrains op de weg. De roadtrains hier zijn “maar” 36 meter, die in het noorden zijn 54, maar vooral degene die geladen zijn met hooi zijn een groot feest om tegen te komen, lekker stoffig, gelukkig heb ik geen hooikoorts.

Hoe dichter je bij Perth, hoe drukker, en erg leuk, soms heb je een stukje weg waar geen vluchtstrook is en ook geen voet/fietspad, dan is ‘t echt op hoop van zegen doorrammen tot het volgende veilige stuk. Dankzij de lange afdaling vanuit de Darling Range kon ik dit stukje op topsnelheid doen.

Op een druk kruispunt heb ik ff een demonstratie nederlands fietsen gegeven, tegen het verkeer in, schuin oversteken, hardstikke veilig want alle Ozzies rijden met hun voet op de rem. Ze zijn zo bang dat ze je raken dat ze zelfs achter je blijven rijden als jij de berm ingaat om ze te laten passeren, en als ze je dan uiteindelijk inhalen gaan ze echt helemaal naar de andere weghelft waar ze blijven tot ze zeker 50 meter voorbij zijn.

In Midland, een voorstad van Perth (klik voor foto) heb ik de teller stilgezet op 6164 km, “iets” meer dan gepland, maar het rondje zuidwesten was zeker de moeite waard. M’n spullen ingepakt en een hele hoop weggegooid, een half uur geleden ingecheckt met precies de toegestane 28 kg bagage.

Mijn bedoeling was oorspronkelijk om af en toe een kort e- mailtje te sturen, dat is enigszins uit de hand gelopen maar ik heb begrepen dat er zelfs mensen zijn geweest die al die onzin hebben gelezen.

Wat rest zijn herinneringen en de nog niet gemailde verhalen, de kikker in de WC van Sandfire die het uitzicht van z’n leven had toen ik nodig moest, de 87 jaar oude Sun Pictures openluchtbioscoop waar af en toe de film opgeluisterd wordt met een landend vliegtuig op Broome Airport, en ga zo maar door.

Ik weet niet hoeveel mensen ik onderweg heb ontmoet maar het waren er veel, korte gesprekjes en hele avonden aan de koffie (of wat anders).

Joke en co in Adelaide River (voor m’n volgende trip zoek ik nog een paar goeie zonnecellen, misschien heeft professor Ockels nog wat liggen ?), de 3 vrijgezellen in Katherine, Kristian op de fiets en in Kununurra (hij is bijna in de bewoonde wereld, ga door Kris), de zuidaustraliers voorbij Timber Creek, Rick in Halls Creek, Paul in Willare (door de mierenaanval vertrok ik te vroeg om de beloofde barramundi mee te nemen), Clayton en D.J. en Annika en Noriko en “Marco Pantani” enz ..... in Exmouth, Tanja en Andy die nog een aardig eindje voor de boeg hebben en al die anderen, teveel om op te noemen, bedankt voor de broodjes, de cola, het bier en vooral het gezelschap.

Speciale dank aan Jeroen voor het op ‘t web zetten van de foto’s . Okay m’n vliegtuig vertrekt bijna dus tot gauw,

Karel

O ja, ik ben werkloos en m’n geld is op dus als iemand nog ergens werk voor me heeft (of geld, beter nog) dan moet ie dat maar even laten weten, ik kan niks maar ik leer snel !

<< Vorige

doppie Positie 11161 (0 p.) Lid sinds 13-04-2009 Foto's en tips: 666 Blogs: 70 Fans: 7

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Williams River.
blogfoto nr. 2
Millsbrook Homestead.
blogfoto nr. 3
Midland, alles is hier tweedehands te koop.
blogfoto nr. 4
Perth bij nacht.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Tien stappen naar de top.
4 4
Gepost op 20 oktober
Cyprus Turkse kust
Het land dat niet bestaat.
4 12
Gepost op 09 oktober
Cyprus Turkse kust
Maandthema. Doppie's Inferno.
1 12
Gepost op 20 mei
Italië Napels

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.