Perth reisblogs

Darwin - Perth, Deel 11, Augusta

doppie was er (tot 15 jan 2002) Gepost op 20 mei 091 reacties


15/01/2002 Augusta

G’day all,
In het wereldje van rondfietsende en wandelende idioten heb je van die verhalen die telkens opnieuw opduiken, zoals bijvoorbeeld in het pikkedonker een kampeerplek zoeken en de volgende ochtend wakker worden midden op het marktplein van een dorpje.

In dat rijtje past prima wat mij overkwam in Dandaragan. In een poging om toeristen te trekken hebben ze in dat dorpje een hoekje van het park gereserveerd voor campers en caravans, douche en toilethokjes erbij, keurig gedaan. Op het aangrenzende grasveld mijn tentje opgezet en prima geslapen, wekker op 6 uur gezet, tijdens het wakker worden vielen er opeens grote druppels uit de lucht, wat bleek: in het gazon zaten sproeiers verstopt die om stipt 6 uur begonnen te spuiten. Goed, snel m’n boeltje opgepakt en 5 meter verder gaan zitten, enfin 5 minuten later bleken daar ook sproeiers te zitten, en weer 5 meter verder en 5 minuten later... je raadt het al, moet een erg komisch gezicht geweest zijn.

Vanaf Dandaragan weer erg lekker klimmend en dalend naar de kust gefietst, richting het plaatsje Yanchep, net boven Perth. Yanchep bleek een verschrikkelijk villadorp te zijn, geen winkels, geen camping en heel veel argwanende blikken wat voor zwerver daar nou weer voorbij kwam. Ik heb dus maar weer ‘ns lekker illegaal gekampeerd in het iets verderop gelegen Neerabup N.P., geen vuur dus lekkere boterhammen met pepperoni gemaakt als avondmaal, een wereldplek en dat op minder dan 5 kilometer van de grootste stad in een straal van 3000 km.

In mijn vorige mail schreef ik: “..m’n tweede en derde lekke band gehad, ik mag nog steeds niet klagen met dik 4500 km op de teller.”, geen slechte score, maar 8 lekke banden in 80 km maak je ook niet elke dag mee.
“Amsterdam is poep op de stoep.” zong Drukwerk, nou “Perth is glas op straat”, dankzij het voorbijrazende verkeer kon ik niet al dat glas omzeilen dus: pssssh, lekke achterband, 200 meter verder zag ik een mooi veldje om dat te verhelpen, niet dus, ik heb daar kennisgemaakt met Double-G, een onkruid met verschrikkelijke stekels, al mijn 4 banden zaten vol, vooral de trailer had de volle laag gekregen. Al mijn plakkers opgebruikt en het net gehaald tot het eerstvolgende winkelcentrum waar ik de fietsenmaker van zijn enige 28-inch binnenband heb afgeholpen.

Een eindje verder bij een echte ouderwetse italiaanse kapper voor AU$ 13,- mijn matje eraf laten halen, en na een leuk stukje grotestadsfietsen (je kent ‘t wel: “jij voorrang ? dacht ‘t niet !”) met 4787 km op de teller de Swan River in hartje Perth overgestoken.

Ten zuiden van Perth twee dagen op een bijzonder a-relaxte highway (foto) verder gefietst, er bleken nog steeds stekels in mijn banden te zitten dus ik kan ondertussen net zo goed banden plakken als spaken vervangen.
Vlak voor Rockingham nog even een klapband aan mijn aanhanger, omdat ik geen vervangende binnenband meer had maar even een truuk uit het handboek fietssurvival toegepast: de buitenband vullen met wat je ook maar voor handen hebt, het gras was net gemaaid dus met een band vol gras naar de K-mart gepeddeld.

In de afgelopen paar dagen heb ik meer fietsers gezien dan in de voorgaande 2 maanden, mensen op weg naar het strand, wielrenners in strakke outfit, en Tanja en Andy. Tanja wil van Perth naar Sydney fietsen en Andy wil helemaal rondom Oz, erg heftig, zeker vanwege het stuk door de Nullarbor, een boomloze vlakte van zo’n 1500 km over een kaarsrechte weg (en de weersverwachting is wind tegen, good luck guys !).

Met nieuwe harde banden heb ik de afgelopen twee dagen door het prachtige Leeuwin-Naturaliste N.P. gefietst, lekkere klimmetjes en een onstuimige kust afgewisseld met wijngaarden, deed me af en toe denken aan het franse deel van de LF1-Noordzeeroute die ik afgelopen zomer in 4 weekenden heb gedaan, al zie je in Frankrijk verrekte weinig papegaaien met je meevliegen. (foto)

Na 5265 km heb ik Cape Leeuwin bereikt, het meest zuidwestelijke punt van Australie, vanaf hier gaat ‘t nog een paar dagen naar het oosten en dan.. richting Perth International Airport.
O ja, de weergoden zijn zo vriendelijk geweest om speciaal voor mij de windrichting van zuidwest naar zuidoost te veranderen dus dat wordt weer lekker rammen.

See ya, Karel

Vorige - Volgende

doppie Positie 11120 (0 p.) Lid sinds 13-04-2009 Foto's en tips: 666 Blogs: 70 Fans: 7

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Wakker worden !!
blogfoto nr. 2
Swan River, Perth.
blogfoto nr. 3
Canal Rocks.
blogfoto nr. 4
Cape Leeuwin.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Tien stappen naar de top.
4 4
Gepost op 20 oktober
Cyprus Turkse kust
Het land dat niet bestaat.
4 12
Gepost op 09 oktober
Cyprus Turkse kust
Maandthema. Doppie's Inferno.
1 12
Gepost op 20 mei
Italië Napels

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

In 1987 waren wij ook bij cape Lewin.Mooie foto's

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.