Northern Territory

Kill and attack

kellybaetsen was hier op 2007-10-28 Gepost op: 2013-04-29 15 reacties.
Waar kan ik jou ’s nachts voor wakker maken? Nou, als ik eenmaal slaap, laat me dan ook alsjeblieft slapen.
Al vanaf kind zijde kamp ik met slaapproblemen waar mijn ouders heel wat mee te stellen hebben gehad, als ik voor de verandering weer een hele nacht naar het plafond lag te staren. Ik weet niet beter en heb dit gewoon geaccepteerd. Desondanks is een dergelijk ongemak niet handig tijdens een rondreis aangezien je van het ene bed naar het andere hobbelt, en geregeld accommodaties aantreft die het er niet eenvoudiger op maken.
In Australië werd mijn ‘slaapprobleem’ dan ook behoorlijk op de proef gesteld tijdens een vijfdaagse tour door de Outback.

Zes nuchtere Hollanders, een vriendelijke Belgische, een enthousiaste Amerikaan, een hitsige (volgens de Amerikaan) Italiaanse, drie dronken Engelsen, twee onverstaanbare Schotten, een aardige Zwitser en twee zeer vreemde Oostenrijkers is de samenstelde mix voor deze tour.
Onze slaapplaats heet heel toepasselijk ‘The Villa’ en bestaat uit niet meer dan een stuk kale grond, een kampvuurcirkel en een eenvoudig sanitairblok. Gezellig kamperen met z’n allen!
Al weken vraag ik mezelf af hoe een swag er uit ziet. Ik kan me er geen voorstelling van maken. Ik ben dan ook verbaasd bij het zien van een te groot uitgevallen canvas tentzak. De tactiek is als volgt: pak je slaapzakje, rol hem uit in je swag, rol je swag weer op, bind hem strak vast en zodra je gaat slapen, rol je de hele handel en wandel weer uit om er meteen in te kruipen. Waarom deze vreemde tactiek? Enig idee hoeveel giftige slangen, spinnen en dergelijke er in de outback ’s avonds aan de ‘wandel’ gaan? Je wilt er geen in je slaapzak vinden dus daarom! De Australiërs hebben zelfs een leuk liedje over al dat gevaarlijk gespuis gemaakt.
Er volgen de nodige discussies wie er aan de buitenkant van de groep slapen want sommige vrouwen zijn er van overtuigd dat daar geen ongedierte komt. Het zal mij een worst wezen dus ik bied me vrijwillig aan als eventueel slangenvoer.
Aangezien ik de nodige kampeerervaring in grote groepen heb, weet ik dat het de beste manier is om zo vroeg mogelijk naar bed te gaan, hopende dat ik al slaap voordat de rest volgt. Deze tactiek blijkt redelijk te helpen tot de Engelse en Schotse delegatie dronken het terrein op komt stormen. “Do you come from a land down under” klinkt het door de outback. “No, I’m from Holland and I want to sleep!” Ze bieden hun excuses aan en kruipen in hun swag.

Het leed is inmiddels geschied want ik ben wakker. Na verloop van tijd blijkt dat er nog wel een schepje bovenop kan wanneer de Oostenrijkers straal bezopen het terrein betreden. Eentje is zo ver van de wereld dat hij tegen swags begint te schoppen, schreeuwt dat we mietjes zijn en wakker moeten worden! Hij zet alles op zijn kop en heeft volgens mij geen flauw besef waar hij is. Ik heb het helemaal gehad en roep dat hij zijn kop dicht moet houden. “Shut the f#ck up you b#tch” schreeuwt hij terug! Pardon…?!
De stoom komt ongeveer uit mijn oren en inmiddels is de halve groep wakker. Dat hij toch helemaal het heen en weer krijgt en ik trek me kwaad terug in mijn swag. Hij sjokt verdwaasd verder en na verloop van tijd heeft hij eindelijk zijn swag gevonden…AAN MIJN VOETENEIND!!!!!

Kan het nog erger? Ja hoor…geen probleem. Meneer legt zijn hoofd neer en begint zo hard te snurken dat het complete Daintree National Park omver valt! Ik ben normaliter de rust zelve maar daar is momenteel niets meer van over. De Oostenrijker in kwestie heeft geen besef dat hij zich in een zeer gecompliceerde situatie bevindt. Een snurkende kerel, omringd door een delegatie wakkere vrouwen is namelijk levensgevaarlijk en dat blijkt ook deze keer het geval te zijn.
De nodige slippers en schoenen worden naar zijn hoofd gegooid maar dat maakt geen indruk. “Kel, jij ligt het dichtst bij – ja, dat hoor ik ook wel – doe ons een groot plezier en geef hem een mep”. Met mijn voeteneind geef ik hem een trap tegen zijn swag…tevergeefs want hij gaat gewoon vrolijk door. Bij een dergelijke situatie zijn blijkbaar hardere maatregelen nodig. Schoenen en slippers hebben geen zin en de mijne wil ik graag bij me houden voor wanneer ik naar het toilet moet.
Ineens zie ik het licht…of beter gezegd de fles. Ik heb een volle literfles water naast me staan en na de zoveelste harde snurk, ben ik het beu. Ik pak de fles en geef hem een harde dreun in de hoop dat hij eindelijk wakker wordt. Ik hoor hard gelach naast me maar de Oostenrijker geeft helaas geen kik. Hij ligt zo diep in coma dat hij zelfs daar niet wakker van wordt.
Net als de Nederlandse delegatie overeind wil komen om hem met swag en al naar het sanitairblok te verhuizen, begint een Engelse hem zo hard door elkaar te schudden dat hij op zijn zij rolt. Deze ‘Shaken…not stirred-methode’ blijkt te werken want het is eindelijk stil! Het is 3.30 uur en eindelijk…rust.

“Waky Waky sunshine” klinkt het om 6.00 uur. “Did you sleep well?” vraagt de tourguide terwijl hij me vrolijk aankijkt. Mijn gezicht spreekt boekdelen wanneer ik naar mijn Oostenrijkse buurman kijk die nog geen spreekuur heeft. Een voor mij zeldzaam ochtendhumeur overschaduwt deze te vroege morgen. Over een uur staat ons een prachtige wandeling te wachten door Kings Canyon. Dat we eerst ‘heartattackhill’ moeten beklimmen, wil ik nog even niet aan denken na een dergelijke nacht.

Heeft de Oostenrijker nog iets gezegd? Nee, hij heeft niets van het hele voorval meegekregen maar desondanks ligt hij de avond erop wel aan de andere kant van het veld…alleen!
En ik…I did sleep well that night!

0
15

Foto's bij dit blog

Dat ligt vast heel comfortabel
Gezellig kamperen
Toepasselijke naam voor deze accomodatie
Alle blogs van kellybaetsen
 

15 reactie(s) bij "Kill and attack"

 • profile image comment

  Fantastisch verhaal Kelly, en felicitaties nog! Je beschrijft een herkenbaar "tafereel" waar de frustratie nog steeds vanaf spat! Inderdaad één van de keerzijden van groepskamperen... Dat liedje is ook geweldig, tussen al dat wildlife komt de Marmite ook nog even in beeld, briljant ;-)

  Door Gidi • geplaatst op 2013-05-13 19:19:59
 • profile image comment

  Hoi Kelly, zo herkenbaar en leedvermaak is ook vermaak, geweldig verhaal. En gefeliciteer terecht een top blog v/d week. Groetjes Fred

  Door akerkvliet • geplaatst op 2013-05-08 14:49:04
 • profile image comment

  Er moet een speciale waarschuwing komen bij mensen die ontiegelijk snurken! Had het zelf ooit in een hostel.. Ik heb geen oogdicht gedaan en met mij de 10 andere mensen in het kamer.. Al was dit de buitenlucht.. Ik had wrs hem gewoon met een paar meiden opgepakt en ergens ver ver weg gedropd

  Door morealin13 • geplaatst op 2013-05-06 19:29:59
 • profile image comment

  Ha ha leuk verhaal en oh zo herkenbaar die snurkers;-(( Proficiat Kelly met je Tobblog! Greetz, Ellen

  Door EvanKleef • geplaatst op 2013-05-04 22:33:25
 • profile image comment

  Wat een verhaal , voor jou ellende voor ons vermakelijk. Maar toch gefeliciteerd.

  Door ciske • geplaatst op 2013-05-02 21:59:13
 • profile image comment

  Ha Ha Ha Heel erg leuk en gefeliciteerd met deze zeer grappige [ voor ons] blog.

  Door wisseschout • geplaatst op 2013-05-02 16:47:22
 • profile image comment

  Van harte gefeliciteerd met dit topblog. Wat zal jij nu lekker slapen!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2013-05-02 15:35:08
 • profile image comment

  Gefeliciteerd Kelly, genoten van je smakelijke verhaal, ik zou ook geen oog dicht doen

  Door nita92 • geplaatst op 2013-05-02 15:30:44
 • profile image comment

  onwijs leuk verhaal (niet om mee te maken als je behoefte hebt aan goede nachtrust). Gefeliciteerd met dit topblog. Groet Jantine

  Door Jan10e • geplaatst op 2013-05-02 13:35:51
 • profile image comment

  Van harte gefeliciteerd met je topblog!

  Door Rhodaxx • geplaatst op 2013-05-02 13:23:38
 • profile image comment

  De redactie heeft deze tekst verkozen tot Top-blog van de week! G-E-W-E-L-D-I-G beschreven, waarbij we met je konden meeleven tijdens deze gebeurtenis. Wat moest dit een verschrikkelijke nacht zijn geweest. Al je frustraties zijn duidelijk terug te lezen. Het liedje geeft een duidelijke aanvulling op deze blog, wat achteraf voor jou gezien, denken wij ook weer lachen is.... Gefeliciteerd!

  Door REDACTIE • geplaatst op 2013-05-02 12:55:49
 • profile image comment

  Volgens mij heb jij hier prachtig beschreven waarom ik noooooit met een tour mee ga. Een dormitory in Azie is soms een noodzaak, maar vrijwillig met zoveel mensen om je heen in een rustig woud slapen....... Dan kies ik andere uitwegen. Herkenbaar en met volle frustratie geschreven die je daardoor goed proeft.

  Door MathuBloom • geplaatst op 2013-05-01 18:54:23
 • profile image comment

  ja hoor,voor mij ook de blog der bloggen(of op zijn minst toch die van de week !) Hilarisch en dat gesnurk komt me toch o zoo bekend voor ! Maar of ik na je blog goesting heb gekregen om te gaan kamperen?? Heu....

  Door dianethone • geplaatst op 2013-05-01 10:40:40
 • profile image comment

  Geweldig leuk om te lezen. Het liedje is een hele mooi aanvulling op je blog.

  Door Giraffe • geplaatst op 2013-04-30 12:15:52
 • profile image comment

  Hilarisch om te lezen. Een topverhaal waar iedereen die kampeert wel iets in herkent.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2013-04-29 23:52:07

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.