Northern Territory reisblogs

Crocs, Falls and Rockpaintings

reefje was er (tot 20 sep 2008) Gepost op 18 jun 120 reacties

Twee dagen na het vertrek van Quentin’s ouders, hebben we een nieuw Frans koppel gevonden dat met ons mee rijdt naar Cairns. Didier (35) en Lidie (25) zijn beiden werkzaam bij de post en wonen in Parijs. Twee jaar geleden heeft Lidie al een jaar in Australië doorgebracht en dit keer reist zij samen met haar vriend om hem al het moois wat dit land heeft te bieden, te laten zien. Nadat we samen inkopen hebben gedaan en de auto zijn vloeistoffen hebben gegeven, kunnen we richting Litchfield National Park vertrekken.

Litchfield is een klein park, ongeveer een uur rijden vanuit Darwin. Eenmaal bij onze eerste stop aangekomen (magnetic termite mounds), blijkt dat meer mensen het idee hadden om dit weekend naar Litchfield te gaan. Overal is het afgeladen vol, met dagjesmensen en tours. Bij de ‘waterholes’ is het zo druk, dat je er pas in kan nadat er iemand anders eruit komt (bij wijze van spreken!) Maar met dit bloedwarme weer is zelfs een klein beetje water welkom. We besluiten onze zwemkleding aan te trekken en een duik te nemen in het Florence Fall Pool en het Buley Rockhole. ‘S avonds kunnen we van geluk spreken, wanneer we een kampeerplek met een Ozzie koppel kunnen delen. Het laatste plekje op de camping! Na het eten, sluiten we bij de buren aan rondom het kampvuur.

De volgende dag ontmoeten we Raphael en zijn ride Roman (Duitser) bij de ingang van Kakadu National Park. Omdat het al vrij laat in de middag is, besluiten we direct naar de camping te rijden. Net nadat we de veldweg zijn ingeslagen die ons naar onze slaapplek leidt, stuiten we op een plas met water. Raphael rijdt in een campervan en weet niet of zijn wagen dit obstakel kan trotseren. We droppen alle extra spullen in Raphael zijn auto, zodat we alleen de hoognodige spullen in onze wagen hebben. Nadat Raphael zijn campervan langs de kant van de weg heeft geparkeerd, kruipen we met zijn 6 in onze 4 wheel drive. Tien minuten later komen we op een verlaten stukje grond aan. We hebben het hele gebied voor ons alleen! ‘s Avonds praten Lidie en ik over alledaagse dingen, wanneer de jongens Mario Kart tegen elkaar spelen. De volgende dag vertrekken we richting Ubirr voor de rockpaintings en maken we een wandeling door het Mangarre Rainforest waar de meesten hun eerste wildlife crocodile zien.

De Jim Jim Falls is zo’n beetje de bekendste attractie in Kakadu. Een berucht 4 wheel drive track leidt naar de Twin Falls en de Jim Jim Falls. Hoewel er alleen water te zien is in de wet season, besluiten we toch een dag bij de twee watervallen de spenderen. Wederom gooien we alle spullen bij Raphael in de auto en nemen we met zijn 6 plaats in onze wagen. De weg naar Twin Falls blijkt inderdaad nogal lastig te zijn. Met zijn vele bochten en heuvels laat het smalle zanderige track niet veel speling over aan de bestuurder. Quentin trekt voortdurend aan het stuur en is blij wanneer we na anderhalf uur bij onze bestemming aankomen. Na een steile wandeling naar boven, staan we dan eindelijk bovenop de Twin Falls. Ergens in de verte horen we water. Het zal toch niet?! Weer beneden aangekomen, nemen we een boot die ons bij de waterval dropt. Tot onze verbazing, heeft de Twin Falls wel water! Na alle kanten opgestuiterd te zijn, komen we na een half uurtje aan bij de Jim Jim Falls. Voordat we bij de waterval aankomen (helaas geen water), moeten we eerst over allerlei grote rotsen klimmen. Onderaan de falls zijn een aantal waterplassen, waar iedereen van het koele water geniet.

De volgende 5 dagen rijden we richting Cairns. Onderweg is er niet veel te zien of te doen, dus meer dan rijden, eten en slapen doen we niet. Rond het middag uur komen in Cairns aan waar we Lidie, Didier en Roman droppen. Het koppel is al lang blij dat ze in een hostel kunnen slapen. Elke dag hadden ze weer ruzie, wanneer ze de tent moesten opzetten. Kamperen is blijkbaar niet aan hun besteed!


reefje Positie 27407 (0 p.) Lid sinds 17-06-2012 Foto's en tips: 59 Blogs: 55 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Volcanic Hazard!
4 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Tongariro Crossing
Humanopoly
0 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Auckland
Auckland Council
0 1
Gepost op 27 januari
Nieuw-Zeeland Auckland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.