Northern Territory reisblogs

een gewaarschuwd man......

A.Verleg was er (tot 15 jun 1997) Gepost op 15 jun 101 reacties

Het is al wel even geleden, maar de herinnering aan dit avontuur, kwam onlangs, bij beelden uit de Outback, weer terug.
We hebben dat jaar met vrienden afgesproken in Alice Springs en hebben het plan om vis Uluru en de andere natturparken over de Stuwart Highway naar Darin te rijden. Natuurlijk winnen we overal goede tips in om er zeker van te zijn dat die trip ook werkelijk een bijzondere trip zou worden. Nou dat bleek hij ook echt te worden.
Een van de tips is als je daar met eigen vervoer, in dit geval 2 campertjes, onderweg bent; rij niet in het donker en zorg dat je altijd voldoende benzine bij je hebt. Er zijn er meer maar deze doen er hier toe.
We besluiten die dag gescheiden te gaan rijden. Wij doen de boodschappen en zij bezoeken de Flying Doctors en we spreken af die avond onderweg elkaar weer te treffen voor de overnachting. Dus " en route |"
Wij komen bij het afgesproken pompstation met de camping aan.
Ik zie de benzinemeter richting rood wijzen en denk, dadelijk even tanken. Meteen dat ik dat denk, zie ik een heel aantal zwaar beschonken Aboriginals voor de camping liggen en een politieagent op mij af komen. Hij geeft aan dat het niet echt handig is hier te overnachten en dat er 60 km verder wel een heel mooie camping is. Ondertussen krijgen we een prachtige zonsondergang voorgeschoteld en onze vrienden zijn er nog niet. Daar zijn ze, de zon is nog half zichtbaar. Ik leg alles uit en besluiten naar de volgende camping te rijden.
Het is al bijna donker, maar we gaan wel rijden, omdat de agent zei dat het beter was. Wij rijden voorop. We geven elkaar een taak, ik houdt de linker berm in de gaten en jij de rechter. De berm is breed, heel breed maar zit vol met "hopperdiehops", van die grote kangeroes, die ieder moment de weg over kunnen springen, of door de voorruit binnen komen zonder te kloppen.
We rijden al zo'n 20 minuten gespannen als een veer, als ik met bedenk dat ik in alle drukte vergeten ben te tanken, de meter staat op rood. Mijn voet staat op het gaspedaal alsof dat vol naalden zit, ik durf nauwelijks gas te geven.
Uiteindelijk sputterd de bus en komt, op een afstand van 15 km van de camping, in die berm tot stilstand, leeg. Gelukkig zijn we met twee busjes. Terwijl onze vrienden benzine gaan halen, schil ik vast de aardappels, ik moet toch iets. Geregeld houden we de adem in als er een roadtrain voorbij komt gedenderd. Hopelijk zien ze ons. De enige die stoppen met de vraag of ze ons kunnen helpen zijn weer dronken Aboriginals.
We vullen de tank met de meegebrachte benzine en worden in de campwinkel/benzinestation verwelkomt door een breed lachende eigenaar, met de vraag "zijn jullie die zonder benzine stonden?"
We schamen ons, ondanks de goede waarschuwingen is het ons toch overkomen, rijden in het donker en zonder benzine staan.
Achteraf is het goed afgelopen en was het een mooi avontuur.

A.Verleg Positie 150 (6806 p.) Lid sinds 28-11-2007 Foto's en tips: 4736 Blogs: 24 Fans: 10
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Gapen naar de sterren
4 13
Gepost op 14 februari
Chili El Norte Chico
gezellig en zeer smerig
1 8
Gepost op 11 februari
Tibet Samye
akelig bezoek
0 3
Gepost op 01 februari
Namibië Centraal Namibie

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Dit is ècht reizen. Heel goed geschreven!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.