Northern Territory reisblogs

Bezoek aan Red Center

ajvermeer was er(tot 16 jul 2009) Gepost op 16 jul 092 reacties

Weblog 13- 15 Juli Bezoek Red Center
Maandagochtend was het echt vroeg dag want om 6:10 moesten we klaar staan want dan kon de bus voor het resort staan. We gaan de komende 3 dagen zo’n 1500 km afleggen tussen Alice springs, Yulara, Uluru, Kata Tjuta en Watarrka. In het Nederlands beter bekend als Ayers Rock, de Olga’s en Kings Canyon maar ja als je in Australië bent wordt je steeds geconfronteerd met de inlandse namen.
Op de eerste dag zijn we ’s ochtends nog met bewolking en wat lichte regen bij onze eerste plaspauze onderweg gegaan maar naarmate we dichter bij Ulara kwamen werd het weer steeds beter. En zeker met de bekende zonsondergang bij Ayers Rock is mooi weer altijd meegenomen. De indruk die Ayers Rock maakt is echt overweldigend zeker bij de zonsondergang. Op de Dinsdag zijn we naar het zonsopgangpunt tussen Ayers Rock en de Olga´s in gereden en hebben daar een schitterende zonsopkomst gezien naar een zeer koude nacht. Onze reisbegeleider is van het type ruwe bolster blanke pit want hij ligt gewoon in zijn slaapzak onder de sterrenhemel , en die is bij mooi weer echt geweldig, je ziet hier echt een sterrenzee als je met zulk helder weer als wij hadden ´s avonds bij het kampvuur zit. Hij liet ´s ochtend s dan ook zien hoe wit de slaapzak van de nachtvorst was geworden. En dat was de tweede ochtend niet anders. Ook toen was het weer heel erg koud geweest . Bij de Olga´s zijn we voor een wandeling van ruim drie uur op pad geweest en krijgen tijdens deze trip erg veel uitleg over hoe e.e.a. in het verleden is ontstaan. Het is erg leuk om met de groep gezamenlijk voor het eten te zorgen op de camp sites en ook het corvee gezamenlijk is leuk om te doen. Op onze derde dag hebben we de rondwandeling van zes kilometer bij de Kings Canyon gedaan en ook daar zijn weer schitterende vergezichten te zien. Ik heb in drie dagen zo´n 450 foto´s genomen dus daar zullen zeker een paar leuke tussen zitten. Nu zijn we weer terug in het resort in Alice Springs en gaan we morgenmiddag met het vliegtuig richting Cairns. We hebben de afgelopen drie dagen behoorlijke temperatuursschommelingen meegemaakt van rond het vriespunt als je ´s ochtends uit je tent uit kwam tot rond de 20 graden als je in de loop van de dag weer ergens in de Outback rond liep. Vanochtend was echt mooi want ik moest redelijk vroeg naar de WC en daarna direct onder de douche gegaan en toen ik terugkwam had onze reisbegeleider het kampvuur al weer aan en zat ik om 5:30 al weer aan een toastbroodje en een kop koffie bij het kampvuur terwijl het op dat moment qua temperatuur toch niet warmer was dan ergens tussen de 0 en 5 graden. Wel geweldig om te doen. Ook vandaag de King´s Canyon was een heel mooie ervaring, we hebben weer veel aparte dingen gezien en overal de nodige uitleg over gehad. Drie dagen is echt wel genoeg want het is een redelijk intensief programma want je bent van 5:30 tot c.a. 20:30 bezig voordat je uiteindelijk gegeten hebt. Ik werk vandaag alleen wat tekst bij en de nodige foto´s ga ik morgen op het vliegveld wel zitten bewerken om op het net te zetten. De eerste indrukken over hoe we het gevonden hebben wou ik jullie in ieder geval niet onthouden en de rest van het gezin hebben het net zo indrukwekkend gevonden . Tot tikkens , Arjan.

ajvermeer Positie 17743 (0 p.) Lid sinds 11-09-2008 Foto's en tips: 81 Blogs: 27 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Onze laatste dag in Cairns
0 2
Gepost op 28 juli
Australië Cairns
The end is near
0 3
Gepost op 25 juli
Australië Cairns
Daintree rainforest en daintree river
0 0
Gepost op 23 juli
Australië Cairns

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hoi Fam!
Dit is duidelijk het spartaanse deel van de wereldreis. Als ik kijk naar de foto's van Natasja, genomen uit het vliegtuig dan lijkt het wel of jullie op de maan beland zijn! Volgens Hein hebben jullie Crocodile Dundee ook al ontmoet. Dat je 's morgens om 5.30 gaat ontbijten met zo'n mannetjesputter in de vrieskou buiten, terwijl je je nog wel een paar keer om had kunnen draaien in je warme bedje, dat vinden wij (Hein en ik)hier in het momenteel regenachtige Nederland, toch wel erg knap van je Arjan!
In afwachting van volgende blogs, ga ik de machines weer opstarten vandaag, veel plezier nog en tot blogs, Roland

Door: • Geplaatst op

Familie Vermeer,

Het is leuk om ieder dag de mail te openen en te zien of er weer een blog melding is binnengkomen.
Als je door je blog's heen leest waan je zelf in Australie. Alleen met 0-5 graden bij het kampvuur zitten beviel me niet zo, brandblaren door de warmte in je gezicht en kippevel vanwege de kou op je rug vind ik niet zo prettig.
Vandaag of morgen is mijn laatste dag voor de vakantie de rest van jullie avontuur hoor ik wel als ik ook weer terug ben van vakantie. Nog heel veel plezier in Australie en doe Crocodile Dundee de groeten.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.