Northern Territory reisblogs

We zijn in The Red centre

ajvermeer is er nu(tot 12 jul 2009) Gepost op 12 jul 092 reacties

Weblog 12 juli Adelaide – Alice Springs met Quantas
Het begon vanochtend met het inladen van de taxi welke te vroeg besteld was om c.a. 8:10 We hebben eerst rustig ons ontbijt afgemaakt want wij hadden aangegeven 8:15, we wilden wel eerst even rustig ontbijten voordat we het vliegtuig in moesten. In Adelaide zijn de zaken op zijn europees gewoon goed geregeld. Na een rustige vlucht zonder noemenswaardige turbulentie waren we rond 12:00 in Alice Springs. Daar kwamen we er achter dat er iemand met zo’n leuk bord op ons stond te wachten van de resort. We konden in eertse instantie maar 1 kamer krijgen en hebben alle 4 snel onze outfit aangepast aan de situatie hier ter plaatse c.a. 27 graden dus geen jassen,dikke shirts of lange broeken meer aan. Eens in de paar weken is er in de winter markt op zondag en dat leek een leuke gelegenheid voor de dames om het dorp even te verkennen. De mannen zijn het dorp doorgelopen want die hadden een treinhoorn gehoord en wilden wel eens weten wat daar was. In Alice Springs is ook het museum van The GHAN gevestigd en misschien dat deze wel op het station stond. Terwijl we richting het station liepen hebben we onze eerste drievoudig e combinatie gezien. Tot nu toe waren het steeds dubbele combi’s maar nu op de highway van Noord naar Zuid worden ze steeds langer. Op het station stond dus inderdaad een trein van de GHAN. Deze treinen zijn bijna een kilometer lang en kijkend naar wagon en loc gewicht is zo’n trein bijna 1100 ton zwaar. Er gaan zelfs auto’s mee op een aparte auto transporterwagon. We kregen het op een bepaald moment zelfs voor elkaar om met een steward de trein in te mogen. Eerst kon dit niet omdat alle persoonlijke spullen van de passagiers bleven staan als de trein wordt schoongemaakt. Met de steward bij ons lukte het dus wel en liepen we op gold level door de trein. Hoe dit er uit ziet kunnen jullie zien in het album. Uiteindelijk liepen we bij de bar tegen een vitrine aan met souveniers welke je alleen in de trein kunt kopen. En de vrouwen hadden de portemonnee mee naar de markt om wat kleine dingen voor de komende dagen te halen. Wij als een idioot terug de stad, in tijdens het oversteken van de grote weg onze eerste echte roadtrain gezien. Totaal 12 assen onder 4 tanktrailers met dubbel lucht dus reken maar uit hoeveel banden er dan onder zitten. Werner zei onze materiaalman zou niet vrolijk worden als hij hier de banden van zou moeten vervangen. De vrouwen vrij snel gevonden en wij terug om onze GHAN caps te kunnen scoren. Vervolgens heel rustig terug gegaan naar de resort om ons even lekker te nestelen aan het zwembad. Nu gaan we ons lekker rustig voorbereiden op de drie daagse trip naar Uluru en wie zien we wel wanneer ik me weer meld. Tot Tikkens A G W N

ajvermeer Positie 17393 (0 p.) Lid sinds 11-09-2008 Foto's en tips: 81 Blogs: 27 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Onze laatste dag in Cairns
0 2
Gepost op 28 juli
Australië Cairns
The end is near
0 3
Gepost op 25 juli
Australië Cairns
Daintree rainforest en daintree river
0 0
Gepost op 23 juli
Australië Cairns

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hallo allemaal,
Gery, allereerst nog van harte gefeliciteerd.(Beter laat dan nooit...) Zo wil ik ook wel mijn verjaardag vieren; aan de andere kant van de wereld en dan zo verrast te worden door je kinderen.
Geniet van de zon, goede reis verder en: Hava fun!!
Oh ja, Onno heeft 3 certificaten behaald van de Havo. Prima gedaan.

Groet, Mientje en de rest

Door: • Geplaatst op

Terwijl jullie naar het zomerse weer toe zijn gegaan, hebben wij nog een slechte zondag (mbt het weer) gehad. De hele dag regen, verschrikkelijk gewoon. Gelukkig zijn de voorspellingen voor komende week weer wat beter. Leuk dat jullie je allemaal aan je hobbies kunt overgeven! Arjan vergeet niet dat je ook nieuwe wielerkleding van Alliander kunt aanschaffen (ook heel exclusief!) Nog meer nieuws van Alliander voor Arjan; Je hebt een ander bureau gekregen, er is een omwisseling van bureaus geweest, we zitten er nu allemaal weer in het nieuw bij in Alkmaar! En het leuke is; het heeft nog heel veel ruimte opgeleverd ook, we zitten ineens enorm ver van elkaar af!
Veel plezier in Uluru (ben nu al nieuwsgierig wat julle daar weer gaan meemaken) Groeten Roland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.