Northern Territory reisblogs

Darwin - Perth, Deel 2, Katherine

doppie was er (tot 16 nov 2001) Gepost op 12 mei 090 reacties

16/11/2001 Katherine

Hallo,

Tegenwind,zon,heet, ‘t is aardig afzien dat fietsen in de Outback, gelukkig is het einddoel altijd een plek met een hele hoop water om in te liggen en het zweet af te spoelen. Paar keer gekampeerd in de bush (houtje zoeken,fikkie stoken,happie koken) en een paar keer op een camping. Op de camping in Adelaide River heb ik een wijntje gedronken met Jan en Joke en buurman Jaap uit Heerhugowaard. De zoon van Jan en Joke is de captain van het nederlandse team (TU Delft) dat gaat proberen de Solar Challenge te winnen, een race voor door zonne-energie aangedreven voertuigen, dwars door Oz. Komende zondag komt deze race door Katherine waar ik nu ben, eigenlijk zou ik hier moeten blijven om ze aan te moedigen maar ‘s ochtends vroeg vertrek ik richting het westen, naar Kununurra.

Op weg naar Litchfield National Park heb ik de moeilijke route genomen, een gravelweg van dik 40 km, erg zwaar maar ook erg mooi, en wat is er mooier dan mensen in auto’s te zien keren omdat de weg te zwaar wordt en zelf onverstoorbaar doortrappen.

Wegens benzinegebrek zijn we vorig jaar niet naar Edith Falls geweest, erg jammer, wat een wereldplek, als ik mijn voorraden niet op peil had moeten brengen was ik er zeker een dag gebleven. Beneden een enorme zwemplas met een klein watervalletje (d’r paste een hele bus dikke duitsers in die plas en je zag ze geeneens, ‘k heb wel meteen m’n fiets aan een boom vastgezet, je weet maar nooit.) en boven op het plateau nog een paar zwemplekken met stevige watervallen (en geen duitsers).

Verder heb ik verschrikkelijk op m’n kloten gehad van een paar Ozzies bij het Poolbiljarten, ben ik helemaal tot op m’n bilnaad natgeregend tijdens een wolkbreuk (wel erg gaaf) en heb ik een gebroken spaak. Morgen rustdag, wasje doen, spaakje vervangen en dan 500 km trappen richting Western Australia met onderweg maar 2 roadhouses, klinkt geinig niet ?

Groetjes Karel

Vorige - Volgende

doppie Positie 11510 (0 p.) Lid sinds 13-04-2009 Foto's en tips: 666 Blogs: 70 Fans: 7

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Noordelijke route naar Litchfield.
blogfoto nr. 2
Edith Falls.
blogfoto nr. 3
Litchfield.
blogfoto nr. 4
World Solar Challange.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Tien stappen naar de top.
4 4
Gepost op 20 oktober
Cyprus Turkse kust
Het land dat niet bestaat.
4 12
Gepost op 09 oktober
Cyprus Turkse kust
Maandthema. Doppie's Inferno.
1 12
Gepost op 20 mei
Italië Napels

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.