Northern Territory

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Northern Territory image

Adelaide naar Alice Springs, deel 1

Northern Territory
Australië
YaraBon

Adelaide naar Alice Springs, deel 1

Eerst nog een nachtje in het centrum van Adelaide geslapen. De volgende ochtend was het zo ver: op tour! In zes dagen van Adelaide naar Alice Springs met de reisorganisatie Groovy Grape. Om 6.30 werden we bij het hostel opgehaald.

Dag 1: Adelaide-Quorn
Deze dag bestond met name uit veel rijden in de bus. Achter het busje, waar je precies met zoveel in kon, een kleine aanhanger voor alle backpacks, koffers en eten. De groep bestond uit zeven Duitsers (zijn ook overal ;)), 6 Nederlanders (kom je ook niet vanaf), twee Denen, één Griekse, één Amerikaanse, één Engelsman, één Australische en een mevrouw uit Hongkong. Onderweg aantal keren gestopt. Bij de Blessing Garden een winetasting mogen meemaken, leuk om verschillende wijnen te proeven uit de Barbarossa valley. Verder de Alligator Creek bewandeld, een wandelroute zonder een echte route. Het bestond meer uit het springen over stenen, maar desondanks leuk. ’s Avonds met zijn allen groenten gesneden en na het eten van een heerlijke curry, ook weer afgewassen. Iedereen lag voldaan rond 22.00 in bed, de wekker zou de volgende ochtend weer vroeg gaan.

Dag 2: Quorn-Coober Pedy
Rond half 7 waren we alweer onderweg. De dag weer grotendeels doorgebracht in de bus, met tussendoor wat stops. Bij een opgedroogd zout meer geweest, één grote vlakte met overal zout. Het was een bijzonder beeld en een leuke plek voor grappige foto’s door te spelen met het perspectief van de omgeving. Verder prima vermaakt in de bus, ik kan goed slapen tijdens het rijden, zelfs als ik niet eens meer moe ben. De muziek werd overgenomen door een Nederlander, dus een Nederlands kwartiertje kon niet uitblijven. Denk hierbij aan Brabant gezongen door zeven Nederlanders, terwijl de rest van de bus er niks van begrijpt en het hele tafereel verbaasd aanschouwd. Rond de middag kwamen we in Cooper Pedy aan. Deze stad staat bekend om zijn opaalmijnen, we hebben dan ook een rondleiding door een oude mijn gehad. Wel 15 meter onder de grond. Er werd ook laten zien hoe opaal wordt bewerkt om er sieraden van te maken. Een opaalketting kopen als souvenir, kon natuurlijk niet missen. Een ander fun fact: 70% van de mensen heeft hun woning onder de grond of deels onder de grond gebouwd. Het wordt in Cooper Pedy zomers zo warm dat je het anders echt niet uithoudt. ’s Avonds pizza gegeten met de hele groep en naar de kangoeroe opvang geweest. Hier worden kangoeroes binnengebracht als ze bijvoorbeeld zijn aangereden. Er waren ook een aantal hele kleintjes, ook wel ‘joeys’ genoemd, heel schattig. We sliepen zelf in een hostel dat de kamers in een heuvel had gemaakt, we sliepen dus echt in de heuvel.

Dag 3: Coober Pedy-Kings Creek Cattle Station
800 kilometer gereden in één dag. Voor Nederlandse begrippen veel, hier niet. We hebben ons in de bus goed vermaakt. De tour guide had ons in groepen verdeeld voor verschillende spellen. Mijn team heet Sam’s Grandma, omdat de tour guide (Sam) onze groep steeds vergelijkt met zijn oma. Zijn oma zou namelijk nog sneller zijn dan ons in de ochtend etc. We hebben onder andere een pubquiz gespeeld met filmtrailers en common knowlegde. Onderweg gestopt voor de zonsondergang, prachtig weer. Met zijn allen bij het Cattle Station eten gemaakt, gezellig gekletst bij het kampvuur en gaan slapen. We sliepen in ‘Swags’ voor het eerst. ‘Swags’ zijn een soort mini tentjes, je ligt er in met je matje, dunne slaapzak en kussen, maar je hoofd ligt in de open lucht. Hierdoor kon je optimaal genieten van de prachtige sterrenlucht. Op die avond heb ik één van mijn mooiste sterrenhemels ooit gezien. De sterren zijn natuurlijk anders geplaatst, doordat we ons op het zuidelijk halfrond bevonden, maar daarbij was er geen enkel sprankje lichtvervuiling. We zaten in de middle of nowhere. Wauw.

Foto's

ec647.jpg
ec647.jpg
YaraBon
a1f8a.jpg
a1f8a.jpg
YaraBon
e576d.jpg
e576d.jpg
YaraBon
31ebf.jpg
31ebf.jpg
YaraBon
c8770.jpg
c8770.jpg
YaraBon