Northern Territory

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Magische zonsondergang bij Kata Tjuta

Northern Territory,
Australië


Tijdens onze reis door Australië mocht een bezoek aan de Red Dessert natuurlijk niet ontbreken! Hoewel ik vooral hiernaartoe wilde voor Uluru (Ayers Rock), was ik nog meer onder de indruk van Kata Tjuta. Kata Tjuta was ooit een grotere monoliet dan Uluru, maar is inmiddels in meerdere delen uiteengebroken. Je kunt een prachtige wandeling in de vallei tussen de stenen maken (Valley of the Winds), echt van adembenemende schoonheid. De mystieke sfeer en de heilige plek die het voor de Aboriginals is, ervoer ik hier persoonlijk nog meer dan bij Uluru (hoewel Uluru natuurlijk ook zeer indrukwekkend is).

Magisch was de zonsondergang die we de avond voor onze wandeling door The Valley of The Winds zagen op een uitzichtpunt met maar een handvol toeristen. Er is een groot uitzichtpunt waar alle toeristen zich verzamelen, maar er is een andere plek die veel minder druk is. Je komt hier via een pad door de struiken vanaf de sanitaire voorzieningen op de kampeerplek. Het zoeken meer dan waard!
Extra bijzonder aan de zonsondergang was dat er wolken waren, waar doorgaans een strakblauwe hemel boven de Red Dessert staat.