Northern Territory

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overnachten in Kings Creek Station nabij Kings Canyon

Northern Territory,
Australië


Kings Creek station ligt ongeveer 36 kilometer van Kings Canyon vandaan en vele reizigers overnachten hier. Kings Creek station is een nog steeds draaiende cattle/camelstation met kampeerfaciliteiten. Ook worden er meerdere activiteiten in de outback aangeboden. Er is een kleine winkel waar ze levensmiddelen verkopen en er is een kleine bar/restaurant.

Er worden safaricabins aangeboden. Er is stroom aanwezig en de cabins zijn voorzien van bedden en beddengoed. Er zijn gedeelde toilet en douchefaciliteiten. Er is een gezamenlijke keuken, grasveld, BBQ’s en zelfs een klein zwembad (heel aangenaam bij de outbacktemperaturen)

Er zijn ook kampeerplaatsen (met of zonder gras en met of zonder stroom). Er zijn gedeelde schone toilet/douchefaciliteiten en ook wasmachines zijn aanwezig.
Er kunnen tenten, caravans en campervans worden geplaatst.
Uiteraard kan er ook in de buitenlucht worden overnacht in de beroemde swags (kan ik zeker aanbevelen). Gegarandeerd dat je een geweldige sterrenhemel als uitzicht hebt.

Een groot voordeel is dat Kings Creek station ook activiteiten organiseert.
Er is uiteraard de mogelijkheid voor een kamelensafari. Er worden helicoptervluchten georganiseerd en ook quadsafari’s door de outback. Dit laatste kan ik van harte aanbevelen!!! Een geweldige ervaring.

Zeker een hele mooie plek om te overnachten in een prachtige omgeving.

http://www.kingscreekstation.com.au/