Northern Territory

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Northern Territory image

Darwin, Kakadu en Litchfield National Parks

Northern Territory
Australië
YaraBon

Darwin, Kakadu en Litchfield National Parks

Samen met de twee Denen en een Nederlandse jongen van de Adelaide-Alice Springs tour een tour geboekt naar de nationale parken Kakadu en Litchfield voor twee nachten/drie dagen.
Darwin verkent met het Duitse meisje van de Alice Springs-Darwin trip. Het is een klein stadje, niet bijzonder veel te doen op het eerste gezicht. Het hostel had een terras waar we de avond met de groep hebben doorgebracht.

De tweede dag in Darwin naar het ‘WWII oil tunnels’ museum geweest met de eerder genoemde jongens. Hier zou de olie tijdens de Tweede Wereldoorlog worden opgeslagen om het te beschermen tegen de Japanse bombardementen. Tegen de tijd dat de tunnels af waren, was het gevaar gebleken en er heeft dus nooit olie ingezeten. Vandaag de dag zijn er twee tunnels open voor publiek en die hebben wij dan ook bezocht. De middag doorgebracht aan het Waterfront. Er lag een enorm groot opgeblazen springkussen in het water. De twee Denen en ik konden het niet laten om erop te gaan, vermoeiend zeg! Het water was daarbij heel zout. Je kunt verder rondom Darwin niet zwemmen in de zee. Dit stuk is speciaal afgezet om de mensen te beschermen tegen de ‘jelly box fish’ (een giftige kwal) en tegen ‘salties’ (zoutwaterkrokodillen). Gegeten in de bar/kroeg naast het hostel: pizza en bier.

Dag 1: Kakadu National Park.
Om 5.45 ging de wekker weer voor de volgende (en laatste tour): Kakadu en Litchfield National Parks. Mijn ouders zijn voor mijn geboorte ook naar Australië geweest en dit is iets waar ik ze vaak over gehoord heb. Ik was zeer benieuwd! De groep bestond deze keer uit de twee Denen, het Duitse meisje en de Nederlander die ik al kende, plus twee Australiërs, een Argentijn, een Zwitsers gezin, een Japanse en nog een oudere Deen. Bij de eerste stop bij de Corroboree Park Tavern mochten we de vijf meter lange saltie Brutus bewonderen, deze was jaren geleden gered van jagers. Niemand weet hoe oud hij precies is, maar wat een bijzondere ervaring om oog in oog met zo’n grote krokodil te staan. Het is maar goed dat hij achter een hek zat. De Mamukala Wetlands stond als volgende op het programma. We kregen uitleg over de zes seizoenen van Kakadu National Park. Fun fact: Kakadu Nationaal Park is 20.000 km2 groot, dit is zo groot als half Nederland. Bizar. Vanaf het platform keek je uit over een enorme vlakte met hier en daar een boom, maar vooral heel veel waterlelies. Ubirr is een belangrijke plek voor de Aboriginals en een bezoekje hieraan mocht niet ontbreken. We hebben een korte wandeling gemaakt waarbij de tourguide vertelde over verschillende soorten bomen, Aboriginal Art en ons een aantal Black Rock Wallabies liet zien (normaal heel schuw, ziet ze weinig). Vanaf het hoogste punt van Ubirr kon je genieten van een prachtig uitzicht op de Rocklands van Kakadu. Verder hebben we een kijkje genomen bij de Cahills Crossing, dit is een van de twee toegangswegen naar Arnhemland. Er stond water op de weg door de East Alligator River, maar waagden auto’s de oversteek. De stroming van de rivier schijnt nogal sterk te zijn. ’s Avonds op de camping in het zwembad gezwommen en bij terugkomst verrast door een Huntsman spider IN onze tent, dat was schrikken.

Dag 2: Kakadu National Park.
Een boottocht op de Yellow Waters stond op het programma. Om 6.30 vertrokken vanaf de camping. We zagen de zon opkomen in het prachtige landschap. De Yellow Waters staan bekend om tal van diersoorten: krokodillen, talloze vogels, slangen, buffels. Echt een geweldige, twee uur durende, boottocht. Zoveel wild life bij elkaar, fantastisch. Verder die dag gezwommen bij twee watervallen en genoten van ijs tijdens een tussenstop bij een roadhouse. Heerlijk gebarbecued en gekletst met de groep. Het was ’s avonds nog steeds 28 graden buiten, super warm…

Dag 3: Litchfield National Park.
Onderweg hebben we termietenheuvels gezien. Sommige van wel enkele meters hoog. Ik stond er naast als klein meisje. Het verbaasde me dat termieten zulke grote heuvels kunnen maken. Heerlijk gezwommen bij de Florence Falls. Geweldig om in de natuur een duik te kunnen nemen. Bij de Wangi Falls geluncht en een korte wandeling gemaakt. Zwemmen zat er hier niet in, omdat er krokodillen in het water leven. Het Burley Rockhole gaf ons de mogelijkheid om nogmaals het water in te springen. De dag afgesloten terug in Darwin met de Denen en de Nederlander, later sloten twee andere backpackers aan. Het werd een latertje.

Uitgeslapen, mag af en toe ook wel. Aan het Waterfront gezeten met de verschillende backpackers die ik ondertussen als vrienden begon te beschouwen. ’s Avonds met een aantal naar Cullen Bay gelopen (20/30 minuten vanaf Darwin centrum). Gepicknickt met fruit, brood, dipsausjes en als toetje Timtams (enorm lekkere Australische koekjes). Ondertussen ging de zon onder en kleurde de lucht prachtig roze. We waren niet de enigen bij Cullen Bay, overal zaten groepjes vrienden of familie te genieten van de zondagavond.

Foto's

33c2b.jpg
33c2b.jpg
YaraBon
4c81d.jpg
4c81d.jpg
YaraBon
1e228.jpg
1e228.jpg
YaraBon
166fe.jpg
166fe.jpg
YaraBon
85da4.jpg
85da4.jpg
YaraBon