Ningaloo Reef stekker

Ningaloo Reef – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Ningaloo Reef, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Ningaloo Reef gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Ningaloo Reef

Beste foto's & tips van Ningaloo Reef

'1118522' door Ellen69 '1118522' door Ellen69

AustraliëNingaloo Reef

AustraliëNingaloo Reef

Niet zomaar een stran

Ellen69

Dit is niet zomaar een strand; dit is een toegang tot een strand aan het Ningaloo Marine Park, het op een na grootste koraalrif van Australië, en wel aan de Westkust. Het 260 km lange Ningaloo Reef loopt parallel aan de kust, en is het dichtst bij de kust gelegen rifstelsel ter wereld. Vanaf de mooie zandstranden loop je met je snorkelset de Indische oceaan in, en kun je direct de meest prachtige vissoorten bewonderen. Niet voor niets is deze plaats benoemd tot UNESCO werelderfgoed. Je bent niet - zoals aan de oostkust bij het Great Barrier Reef- afhankelijk van bootexcursies om koralen te bekijken, tussen je snorkelexpedities door is het heerlijk nagenieten op het fijne zandstrand. Zonder de massa's toeristen die je aan de oostkust ziet. En nog een bonus: van april tot juli zwemmen walvishaaien hier in de kustwateren. Daarvoor is een boottrip wel noodzakelijk, maar echt, de ervaring is waanzinnig!

'1000050' door ThijsVDenBurg '1000050' door ThijsVDenBurg

AustraliëNingaloo Reef

AustraliëNingaloo Reef

Roadworks in...Austra

ThijsVDenBurg

Voor wie elke dag op de weg zit naar werk en de vele werkzaamheden in en aan het Nederlandse wegennet moet meemaken is hier een kleine reminder dat het ook anders kan zijn. Waar het bij ons druk en frustratie oplevert maar we met 17 miljoen mensen bijdragen aan het herstel en verbetering van de wegen, moeten de Australiërs met circa 25 miljoen ophoesten. Iets meer mensen maar daar staat tegenover dat er duizenden kilometers meer aan wegen liggen. Ze pakken het dan ook maar meteen met grotestukken aan. 'Wegwerkzaamheden de komende 200 kilometer'. Zo kan het ook. De desolate landschappen en uren rijden zonder tegenligger hebben ook iets erg speciaals. Dan neem je die wegversmallingen graag voor lief.

'572452' door MariekeH '572452' door MariekeH

AustraliëNingaloo Reef

AustraliëNingaloo Reef

Even kracht bij...zet

MariekeH

Australië staat voor puur natuur, voor ongerept en buiten de gebaande paden reizen. Naast het feit dat de route langs de westkust ontzettend mooi is, moet je het aandurven om vanuit Carnarvon 70 kilometer van het pad te gaan richting het noorden, een ´schiereiland´ op als het ware. De oceaan is hier woest! Dat kun je zien aan de enorme kracht waarmee het zeewater uit de blowholes knalt! Rijd nog eens 100 kilometer verder naar Three Mile Campground om primitief te genieten van een privéstrand aan de oceaan met gewéldige surfgolven. Het Ningaloo Reef begint hier! De koraalrozen zijn enorm groot en het is er rijk aan vissen, rifhaaien en schildpadden. Tip: Vraag aan de eigenaar van Gnaraloo Station of je met het onderzoeksteam mee mag om schildpadden te zien nestelen in de nacht of tracks te onderzoeken vroeg in de morgen! Deze activiteit is niet toeristisch! Een fantastische ervaring doe je ermee op.

Laat kaart zien