New South Wales reisblogs

Overleven in Byron Bay :P

jonneke was er(tot 20 dec 2008) Gepost op 20 dec 086 reacties

Lieve mensen,
na een busreis van 8(!) uur kom ik vandaag dan eindelijk aan in Byron Bay.
Probleempje: alles is volgeboekt hier ivm kerstmis.. Oeps..
Na alle hostels te hebben gebeld besluit ik op straat te gaan slapen.. er is nergens meer plaats voor een armzalig backpackertje.
Via een of ander mannetje achter de balie van een reisbureau kom ik erachter dat er vlak bij de supermarkt nog een hostel zit waar er misschienheelmisschien nog plaats is.
Dus ik loop met m'n 50 kilo wegende tas richting de supermarkt (wat nog best een eind is), en wat denk je: geen hostel te bekennen. Op dit moment ben ik in staat in de foetus houding te gaan liggen en te hopen op een wonder maar met mijn gezonde havo verstand bedenk ik me dat dat geen goed idee is.. ik sta immers midden op een parkeerplek.
Ik loop naar twee oude, vriendelijk uitziende mannetjes toe om te vragen naar het hostel. Ze moeten lang nadenken (het zal de leeftijd wel zijn) maar dan roept er eentje: ja, ik weet welke je bedoeld! Da's daar en daar. Dus ik denk.. oooh daar en daar?.. Is het te lopen? Vraag ik. Ik moet er zielig uit hebben gezien want het mannetje bied me een lift aan. Het is best een eind met je rugzak om, zegt ie. Normaal zou ik niet snel bij twee vreemde mannetjes de auto in stappen, maar ik kon het echt niet opbrengen om nog weet ik het hoever te moeten lopen. Na ingeschat te hebben dat ik ze wel aan zou kunnen, mochten ze nog maar een vinger uitsteken (eentje loopt met een stok: fluitje van een cent!), stap ik de auto in. Ze rijden me naar het hostel en het meisje achter de ballie verteld me dat ze vol geboekt zijn.. Ik ben in staat haar te wurgen en ik denk dat het aan me te zien is want ze zegt me ineens dat er toch nog een bed beschikbaar is! Ge-wel-dig.
Dus nu zit ik hier in een hostel waar ik veel te veel voor betaald heb.

Maar morgen ga ik een tentje kopen. Nina en Simone (die van Fraser Island) komen ook en die hebben ook een tentje. Gaan we met z'n allen kerst vieren.. wordt echt gezellig!

Tot zover mijn avonturen in oz!

xx liefs!

jonneke Positie 31742 (0 p.) Lid sinds 25-09-2008 Foto's en tips: 162 Blogs: 57 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer terug thuis
4 2
Gepost op 29 mei
Nederland Zeeland
Nog maar 1 nachtje slapen!!
0 8
Gepost op 21 mei
Australië Sydney
Vaarwel Melbourne!
0 6
Gepost op 18 mei
Australië Melbourne

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

ha lief kind,
nou ja, kind zal ik maar niet meer zeggen he, na al die avontuurlijke daden van jou! Heb net weer alles bij-gelezen vanaf je kameeltocht. Je maakt eigenlijk zoveel mee, zal je dat wel allemaal onthouden???? Het ene hoogtepunt na het andere! En oh ja, nog wat, kijk uit met die ouwe viezerikken, vooral die met een stok lopen, dat zijn allemaal afleidings-maneuvres. Maar gelukkig is het goedgekomen, vooral van die slaapplaats. Ik moet er niet aan denken!
Je ouwe vadertje is een beetje dom geweest met die sjoelbak, want je tante heeft hier een prachtige bak staan die zij nooit gebruikt....
Nog heel erg bedankt voor je leuke kaart, heel attent dat je daar nog tijd en moeite aan spendeert gedurende de reis van je leven! We waren er echt blij mee!
Je krijgt heel veel groetjes van Geert, hij leest ook altijd meteen alles wat je schrijft, maar hij is niet zo'n schrijver dat hij dan een berichtje achterlaat, dat laat hij dan aan mij over.
In elk geval wensen wij jou een heeeeel gelukkig en vrolijk kerstfeest toe, lekker eten, drinken en feesten. Geniet maar vrolijk verder!
Veel liefs en groetjes van tante en oom.

Door: • Geplaatst op

Ha baby,

Mama en ik zitten hier nu (kerstavond) samen achter de computer. We zullen je morgen aan het traditionele kerstontbijt wel missen hoor! (al blijven er nu natuurlijk veel meer lekkernijen over...) Voor de rest van de dag heeft papa een sjoelbak gekocht, dus we komen de kerst wel door. Tenzij we ruzie krijgen over of een bepaalde sjoelsteen wel helemaal in het vakje zit natuurlijk, dan wordt het een bloederige kerst. Hij kwam deze week helemaal aan de telefoon vertellen dat de sjoelbak er nu is, dus ik heb me er al een aantal dagen op kunnen verheugen!

Geniet, en denk eens aan ons terwijl je ligt te zonnen, of koala's gaat aaien, of dolfijnen aan het voeren bent, ofzo.
Oh, en maak een paar goede foto's van jezelf als je met je schitterende, sierlijke kerstjurk op het strand zit!

Liefs van mama en je zus (en Jezus natuulijk) (en Zappie, Falko, papa en Jan Marten)

Door: • Geplaatst op

Nou, Jonneke, in een adem je recentste blog gelezen, gelukkig had het een happy end. Goed te merken dat er nog mensen zijn die je kunt vertrouwen, doet het land weer eer aan, nietwaar? Je ma en ik hebben de film Australie gezien, in Merral in Goes. We hebben een beetje een indruk kunnen krijgen van het land, maar ze hebben echter maar op een bepaalde plaats gefilmd, toch heel indrukwekkend allemaal.Enfin, we hebben er een heel gezellig avondje van gemaakt; ijs en limo op afroep en af en toe een dikke traan.Mooie film, drama en romantiek, zoals voorspeld, houden wij wel van. Omdat de film zo lang duurde bij je pa en ma blijven slapen; in geen jaren meer zo laat naar bed geweest. De volgende ochtend vroeg op, omdat je ma weer een stelletje fanatieke roeiers moest coachen, ja wel een sportieve moeder heb jij hoor!
He een hele fijne zomerse Kerst, eentje die je je hele leven wel zult bijblijven. Veel plezier en ook een goed uiteinde!
Groetjes, Ineke

Door: • Geplaatst op

wat een berichten in een keer, even je achterstand inhalen;)
je doet nog steeds echt vette dingen daaro. soms durf ik je blogs bijna niet te lezen van jalozie:P
nee maar echt vet!
hierzo in de perpesé komen mijn 7 'dwergen' straks langs om te oefenen heb er opzich wel zin in.ben wel een beetje moe want ik ben donderdag en vrijdag uitgeweest met mn zus en rob en jan in Breda, rob en jan moesten na lange tijd weer optreden wat echt super vet was! we gingen donderdag naar een huisfeest en het thema was David Hasselhoff (van baywatch) dus iedereen liep in lerenjackjes met getekend borsthaar! dus dat zijn mijn spannende belevingen:P ik dacht ik zal jou ook maar op de hoogte houden;)
groetjes!!!

Door: • Geplaatst op

HALLO!!!!!!!!!!! jonneke nog een berichtje. je gaat vast nog een spannend avontuur beleven!!!! GROETJES IRIS

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.