New South Wales reisblogs

richting Melbourne via Bushfire gebied Kinglake

ajvermeer was er (tot 05 jul 2009) Gepost op 05 jul 090 reacties

Reisverslag 3 Juli Wodonga – Melbourne 426km incl. 70 km extra sightseeing.
Vandaag zijn we eerst 2 uur over de M31 Richting Melbourne gereden. Dat schiet lekker op. Je hebt daar het idee dat je op de A28 zit bij Nunspeet want je hebt er net zo’n brede middenberm.
Vervolgens in Seymour de M31 af en daar koffie gedronken midden in het stadcentrum. We stonden pal naast de Tourist – i en daar konden we al heel wat info meekrijgen over Melbourne, Great ocean road, Twelve Apostels en Grampians National Park. Over Adelaide hadden ze exact 1 foldertje. Dus voor komende avond weer voldoende leesvoer. Vervolgens vanuit Seymour richting Yea waar we midden in het centrum de verkeerde kant aanhielden, de weg waar we opmoesten heet de B300 en die maakt eigenlijk in de plaats een draai van 270 graden en wij hielden daar exact de verkeerde kant aan. Op een gegeven moment dacht Natasja dat we nu toch onderhand wel eens bij de afslag zouden moeten zijn welke we moesten hebben. We kwamen er achter dat we c..a. 35 km verkeerd zaten. Wel een mooie omgeving, maar de weg liep naar het N.O. en we moesten naar het zuiden. Dus draaien en terug naar Yea waar het was misgegaan. Uiteindelijk wel op de juiste weg want de man van het VVV in Seymour had ons verteld als we vanuit Yea naar Kinglake zouden rijden, we dwars door een van de grootste vuurhaarden van de afgelopen bosbranden rond Melbourne zouden rijden. Wat een aparte ervaring om daar doorheen te gaan. Verbazend hoe snel de natuur zich hersteld. Op vele plaatsen zie je dat de natuur binnen vijf maanden al weer flink aan het herstellen is. Echter in de plaats Kinglake kun je zien dat er al weer veel nieuwe gebouwen zijn neergezet. Ook is op een aantal plaatsen nog goed te zien dat er gebouwen bijna volledig zijn weggesmolten. Je ziet alleen nog verwrongen stalen frames van wat eens bedrijven geweest moeten zijn. Wat ook opvalt is de enorme hoeveelheid aan Australische vlaggen welke je bij veel entrees naar plekken vanwaar eens woningen stonden en waar nu vaak alleen een caravan en een schuur staan. Ook hebben we veel woningen in aanbouw gezien. Op een gegeven moment kwamen we door een vallei waar dus alleen geblakerde boomstammen zijn overgebleven, de grond is ook helemaal kaal terwijl op andere plaatsen de begroeiing op de grond al weer begint terug te komen. Best indrukwekkend hoe snel sommige delen van het bos al weer groen wordt. Een indrukwekkende rit op diverse manieren te bekijken hoe men zich hier herstelt van de enorme klap die men heeft gekregen. En als je dan bedenkt dat vanaf de laatste brandhaard naar de camping we nog geen half uur gereden hebben kun je zien hoe dicht het vuur bij de voorsteden van Melbourne heeft gewoed.
Zo, en nu morgen een dag niet achter het stuur. We gaan de stad in en zullen eens kijken wat er allemaal te zien is in Melbourne. We missen het F1 circuit want daarvoor moten we van N.O. naar Z.O. in de stad en dan weer terug. Kost met het verkeer hier een halve dag en dat is gewoon teveel.
Wel een leuke tip gekregen om vanaf 1 van de hoogste wolkenkrabbers de hele stad over te kunnen kijken. Ook het Aquarium is Melbourne moet erg indrukwekkend zijn. Je kunt er in gangen onder door lopen maar ook in een bootje overheen varen. We zien wel. Tot de volgende melding van ons. Gr. A G W N

ajvermeer Positie 17757 (0 p.) Lid sinds 11-09-2008 Foto's en tips: 81 Blogs: 27 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Onze laatste dag in Cairns
0 2
Gepost op 28 juli
Australië Cairns
The end is near
0 3
Gepost op 25 juli
Australië Cairns
Daintree rainforest en daintree river
0 0
Gepost op 23 juli
Australië Cairns

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.