New South Wales reisblogs

De Blue Mountains

ajvermeer was er(tot 01 jul 2009) Gepost op 01 jul 090 reacties

Hallo het volgende deel van ons verslag.
Sydney – Badhurst 245 km met een bezoek aan twee plaatsen in de Blue Mountains. Allereerst hebben we een bezoek gebracht aan de Wentworth Falls. Hier kun je van bovenaf schitterend op de waterval kijken en heb je schitterende vergezichten over het hoogste deel van de Blue Mountains. We zitten in Wentworth ruim 1000 m boven zeeniveau en de Blue Mountains zijn eigenlijk een heel groot plateau waar het behoorlijk kan waaien, Nadat we koffie gedronken hebben op de parkeerplaats van de Wentworth Falls zijn we naar het uitkijkpunt gelopen waar je de waterval prachtig naar beneden kunt zien vallen. Doordat de wind daar precies in de trechter blaast staat er een hele mooie nevel sluier naast de eigenlijke waterval. Vervolgens zijn we door gereden richting Katoomba om daar naar de Three Sisters te kijken want dat is toch het bekendste punt in de Blue Mountains . Daar stond een behoorlijk koude wind te blazen maar je hebt er twee levels waar je alles kunt bekijken en op het onderste level was het prima uit te houden. Ook hier weer iemand gevonden om ons alle vier tegelijk op de foto te zetten hetgeen ook al eerder in Manly op de ferrie en in de haven van Sydney was gelukt om zo aan een aantal leuke gezinsfoto,s te komen.
Nou Martin zoals je bij de blog van hedenochtend hebt kunnen lezen werkte internet gisteren niet echt soepel en zijn de foto,s met een dag vertraging toch nog op de blog terecht gekomen.
Nu ben ik bezig om mijn fotoalbum te vullen. 3 foto,s heb ik reeds geplaatst en zo dadelijk ga ik weer verder.
Morgen gaan we afzakken richting via de Western Highway en vervolgens over de Olympic Highway richting Wagga Wagga en daarna richting Wodonga en Albury. Dit is veel recht toe recht aan en ook niet echt toeristisch. Heb vanmiddag geruime tijd met iemand van de tourist info bij de three sisters gesproken en die zei dat de info welke ik in Nederland al had gekregen klopte dat er niet veel toeristische highligts waren op de route. We zullen morgen dus even stevig wat kilometers maken en daarna vanaf Albury het ieder dag weer een heel stuk rustiger aan kunnen doen. Albury- Melbourne was volgens de vvv man nog geen 4 uur rijden dus weer lekker rustig aan en meer tijd om zaken t e bekijken. Gery wil nog wel naar een Australische wijnfarm en die zitten meer in het zuiden.
Zo een ieder kan zich weer uitleven op googlemaps waar we zitten en de foto,s komen langzaam aan op de fotomap welke ook via de bloglink te vinden is. Groeten van ons 4 uit een kil bathurst c.a. 5 graden op dit moment terwijl we zojuist de avondvaat hebben weggewerkt. De kinderen zijn zo moe van alles dat ze beiden al op bed liggen (hier is het 21.00 uur)

ajvermeer Positie 17418 (0 p.) Lid sinds 11-09-2008 Foto's en tips: 81 Blogs: 27 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Onze laatste dag in Cairns
0 2
Gepost op 28 juli
Australië Cairns
The end is near
0 3
Gepost op 25 juli
Australië Cairns
Daintree rainforest en daintree river
0 0
Gepost op 23 juli
Australië Cairns

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.