New South Wales

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New South Wales image

New South Wales

New South Wales
Australië
Jonneke

Overleven in Byron Bay :P

Lieve mensen,
na een busreis van 8(!) uur kom ik vandaag dan eindelijk aan in Byron Bay.
Probleempje: alles is volgeboekt hier ivm kerstmis.. Oeps..
Na alle hostels te hebben gebeld besluit ik op straat te gaan slapen.. er is nergens meer plaats voor een armzalig backpackertje.
Via een of ander mannetje achter de balie van een reisbureau kom ik erachter dat er vlak bij de supermarkt nog een hostel zit waar er misschienheelmisschien nog plaats is.
Dus ik loop met m'n 50 kilo wegende tas richting de supermarkt (wat nog best een eind is), en wat denk je: geen hostel te bekennen. Op dit moment ben ik in staat in de foetus houding te gaan liggen en te hopen op een wonder maar met mijn gezonde havo verstand bedenk ik me dat dat geen goed idee is.. ik sta immers midden op een parkeerplek.
Ik loop naar twee oude, vriendelijk uitziende mannetjes toe om te vragen naar het hostel. Ze moeten lang nadenken (het zal de leeftijd wel zijn) maar dan roept er eentje: ja, ik weet welke je bedoeld! Da's daar en daar. Dus ik denk.. oooh daar en daar?.. Is het te lopen? Vraag ik. Ik moet er zielig uit hebben gezien want het mannetje bied me een lift aan. Het is best een eind met je rugzak om, zegt ie. Normaal zou ik niet snel bij twee vreemde mannetjes de auto in stappen, maar ik kon het echt niet opbrengen om nog weet ik het hoever te moeten lopen. Na ingeschat te hebben dat ik ze wel aan zou kunnen, mochten ze nog maar een vinger uitsteken (eentje loopt met een stok: fluitje van een cent!), stap ik de auto in. Ze rijden me naar het hostel en het meisje achter de ballie verteld me dat ze vol geboekt zijn.. Ik ben in staat haar te wurgen en ik denk dat het aan me te zien is want ze zegt me ineens dat er toch nog een bed beschikbaar is! Ge-wel-dig.
Dus nu zit ik hier in een hostel waar ik veel te veel voor betaald heb.

Maar morgen ga ik een tentje kopen. Nina en Simone (die van Fraser Island) komen ook en die hebben ook een tentje. Gaan we met z'n allen kerst vieren.. wordt echt gezellig!

Tot zover mijn avonturen in oz!

xx liefs!