New South Wales malaria

Is er malaria in New South Wales en wat zijn de malaria gebieden New South Wales? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar New South Wales, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria New South Wales. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in New South Wales verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten New South Wales om te zien of jouw New South Wales reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies New South Wales is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies New South Wales

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in New South Wales.  

Informatie over New South Wales

Beste foto's & tips van New South Wales

'370225' door sgroen86 '370225' door sgroen86

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Australische pelikaan

sgroen86

Eigenlijk is timing het belangrijkste in fotografie. Tijdens zonsondergang werd het prachtige licht waarin deze Australische Pelikaan komt aanvliegen ook nog eens mooi gereflecteerd in het water van de baai.

'414566' door Regien '414566' door Regien

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Garrawilla

Regien

Stockhorses in Bingara (NSW) op Garawilla, een working farm waar je kunt leren een echte jackeroo (m) of jilleroo (v) te worden! Je waant je er in de Australische tv-serie McLeods Daughters! Dat het farmleven niet alleen maar lang leven de lol is, kun je lezen in mijn nieuwste blog "the circle of life". (Exif: f/9, sluitertijd 10/2500, iso 200, 55mm)

'499506' door ivonne '499506' door ivonne

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Laagjes

ivonne

Port Stephens is een geweldige gebied en ligt ongeveer 200 kilometer ten noorden van Sydney. Een grote baai met water waar je kunt snorkelen, (kano)varen en dolfijnen kunt zien. Er is een fraai kust-wandelpad, een nationaal park, diverse strandjes en als je geluk hebt zie je in de eucalyptusbomen een koala. Ook bijzonder aan deze baai zijn de grootste duinen van Australië aan de zuidkant bij Stockton Beach. Je kunt er met een 4-wheeldrive in, sandboarden of genieten van een spectaculaire zonsondergang!

Laat kaart zien