Melbourne foto's & tips

'509968' door nathaliebeersma '509968' door nathaliebeersma

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Vrolijke strandhuisje

nathaliebeersma

Deze foto is genomen op Brighton Beach bij Melbourne in Australië, op dinsdag 9 juli 2013 rond 11.00 uur. `We verlaten de stad via St. Kilda. Er staat een flinke rij voor Luna Park, één van de twee die er nog over zijn in Australië. Allemaal willen de mensen in de oudste achtbaan ter wereld. Hierna bereiken we het te blauwe water van Port Philip Bay, waarin ik in Port Melbourne een enorm cruiseschip voor anker zie liggen. Onze eerste stop is Brighton Beach. Achterop dit halvemaanvormige strand staat tegen de duinrand aan een onafgebroken rij strandhuisjes. Rood met geel, wit met lila of babyroze en –blauw, elk huisje is in andere felle tinten geschilderd. Het is een zeer bont geheel waar ik, zo mogelijk, nog vrolijker van word dan ik al was. De kleuren van het Hollandse vaandel zijn aangebracht op één van de hutjes. Het huisje met de Australische vlag, de tweede van links in de serie, is mijn favoriet, maar 260.000 dollar om het te kopen bezit ik helaas niet. Een gekartelde schaduwlijn komt tot ongeveer een derde van de zandstrook. Ik volg de kromming van de baai. Slechts een paar andere mensen zijn er op deze mooie winterdag ook al vroeg op uit getrokken. De zon schijnt recht in mijn ogen. Lopend in het fijne lichtbruine zand met boven mij een felblauwe, wolkenloze lucht krijg ik het ultieme zomergevoel, ondanks dat het de koudste tijd van het jaar is.’

'462824' door MomentsByBram '462824' door MomentsByBram

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Melbourne city

MomentsByBram

Deze foto nam ik in melbourne Australië. Ik probeerde de beste compositie te vinden niet gemakkelijk want ik gebruik nooit een tripod. Ik leg mijn camera altijd ergens op die zich in de omgeving bevind

'462606' door MomentsByBram '462606' door MomentsByBram

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Split seccond

MomentsByBram

het drukke stad leven in Melbourne wordt hier krachtig weergegeven, De dame die staat te wachten op de tram de fietsende fietser en de muzikant

'490958' door elinedg '490958' door elinedg

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

St. Kilda

elinedg

Ook met slecht weer is St. Kilda een bezoek waard. Na regen komt weer zonneschijn en kan je gebruik maken van de openbare barbecues in het Albert park om de dag goed mee af te sluiten.

'413664' door Regien '413664' door Regien

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Take-Off

Regien

Picture this: je hebt een hele nacht slaap gemist tijdens je vlucht naar Singapore. Daar een hele dag rondgelopen in de verzengende hitte met een vochtigheidsgraad waar menig Turks stoombad jaloers op kan zijn. Daarna nog een nacht in een vliegtuig doorgebracht richting Melbourne, ditmaal zwaar gedrogeerd door wat slaappillen. Als een zombie slenter je een paar uur over Melbourne airport en als je even later weer opstijgt richting Tasmanië dan zie je dí­t uitzicht! Dan ben je toch gelijk weer helemaal wakker? Althans, ik wél!

'488088' door Erikplug '488088' door Erikplug

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Melbourne, Australië

Erikplug

Van Tasmanië uitgekomen in Melbourne. Prachtige stad met veel buitenlandse invloeden. Op de foto staat flinders street station. Wat mij opviel is de uitzonderlijk blauwe luchten daar.

'553369' door RoyanvanVelse '553369' door RoyanvanVelse

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Shrine of Remembrance

RoyanvanVelse

Dit grote monument staat in Melbourne en werd opgericht ter nagedachtenis aan de gevallenen tijdens de eerste wereldoorlog. Want ja, Australische soldaten vochten mee in de eerste wereldoorlog. Maar ook in de tweede wereldoorlog, de Korea oorlog, de Vietnam oorlog en de Golf oorlog. Velen weten dat niet eens. En tegenwoordig is dit monument ook een eerbetoon aan deze gesneuvelde militairen.

'355769' door awesomemore '355769' door awesomemore

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Flinders St.

awesomemore

Downtown Melbourne, tegenover Federation Square ligt het inmiddels al weer ruim 100 jaar oude Flinders Street Station (AD 1910). Een prachtig en druk stukje spoorweg architectuur.

'490244' door elinedg '490244' door elinedg

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Melbourne st. Kilda

elinedg

St. Kilda is een wijk aan de kust buiten het centrum van Melbourne. Er zijn meerdere redenen om deze plek te bezoeken want er is genoeg te doen en te beleven. De pier is in ieder geval een bezoekje waard. Tegen de avond komen hier de penguins aan wal en die kan je vanaf de pier bekijken. Verder heb je vanaf de pier mooie uitzichten over het CBD.

'540887' door awesomemore '540887' door awesomemore

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Whatup

awesomemore

Na een heerlijke lunch bij de Tarrawarra vineyard cruisen we een beetje in het rond en ontwijken we tussen het praten door zo nu en dan een wallaby.

'499633' door RoyanvanVelse '499633' door RoyanvanVelse

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Melbourne tram

RoyanvanVelse

In Melbourne rijdt de tram al sinds 1884. Toen was het nog een paardentram. Inmiddels is het tramnetwerk uitgegroeid tot maar liefst 250 kilometer en is het het grootste stedelijk netwerk van de wereld geworden. Deze kleuren groen en geel werden in de jaren 80 van de vorige eeuw geïntroduceerd. Dat is ook de tijd waar dit tramstel uit stamt.

'439375' door marjoleinoudejans '439375' door marjoleinoudejans

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Wombat!

marjoleinoudejans

Het laatste wat je verwacht op een strand is dit koddige beestje, de wombat. Hoewel, beestje... dit buideldier kan tot wel 40 kilo wegen. Deze scharrelde rustig over het zand, vlak bij het Lake Entrance National Park.

'249550' door Lemurgirl '249550' door Lemurgirl

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Speelgoed... of echt?

Lemurgirl

2006, Down Under.... We staan oog in oog met een koala. Hij blijft een poosje hangen en besluit zich dan op de grond de laten zakken en ervandoor te gaan. Nooit geweten dat een koala zo hard kan lopen!

'264746' door Lemurgirl '264746' door Lemurgirl

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Flinders Street...Sta

Lemurgirl

Op de hoek van Flinders Street en Swanson Street in Melbourne bevindt zich het Flinders Street Station. In 1899 werd een architectuurwedstrijd gehouden om het toen aanwezige stationsgebouw uit 1854 te laten vervangen. Uit de 17 inzendingen werd deze als winnaar gekozen. In 1900 begon men met de bouw, welke maar liefst 10 jaar heeft geduurd. Dit station heeft 14 perrons en boven de ingang hangen even zo veel klokken. Op elke klok wordt de vertrektijd aangegeven van de eerstvolgende trein van elke lijn. Op Wikipedia vond ik een oude zwart-wit tekening uit 1927 van dit station. De oude trams en koetsen met paarden zie je nog steeds in Melbourne, gezamenlijk naast de moderne gele taxi's. Stond het station vroeger nog alleen op het kruispunt, nu zie je achter het station vele moderne gebouwen verrijzen. Oud en nieuw....

'342903' door nachtje '342903' door nachtje

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Koala

nachtje

In november drie weken rond gereden in zuid oost Australie... een heel afwisselende reis met heel verschillende sfeertjes en een scale aan wildlife wat er viel te spotten... drie weken te kort maar toch een mooie indruk en wie weet ga we nog een keer terug...the koala op Raymond Island

'415020' door kimo '415020' door kimo

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Zonsondergang in...Me

kimo

Na een mooie lange dag fotograferen in Melbourne werden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Terwijl de laatste roeiers zich over de Yarra-rivier voortbewegen en de Melbournians na een lange dag werken huiswaarts gaan maakten wij ons op voor een koude Fosters en een heerlijk diner in een van de fantastisch restaurants in het centrum.

'353911' door awesomemore '353911' door awesomemore

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

133 doden

awesomemore

Tussen de opening in 1842 en de sluiting in 1929 werden er in The Old Gaol 133 (al dan niet vermeende) misdadigers ter dood gebracht. Dat gebeurde door ophanging. Onder hen de meest notoire misdadiger van Australie, Ned Kelly. De gevangenis is nog steeds imposant, al was het maar vanwege de geschiedenis.

'542100' door awesomemore '542100' door awesomemore

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Chinatown

awesomemore

De eerste Chinese bewoners van Melbourne waren gegrepen door de goudkoorts die de stad zo halverwege de 19e eeuw in haar greep had. Nadat het goud gedolven was, bleek menig Chinees wortel te hebben geschoten en was Chinatown geboren.

'506959' door MomentsByBram '506959' door MomentsByBram

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Long exposure panoram

MomentsByBram

Deze foto bestaat uit 6 foto's. Ik wilde long Exposure Panorama maken. En wilde vooral een volledig beeld geven van melbourne. Het is een ongelooflijk mooie stad Www.momentsbybram.com

'230224' door riknikele '230224' door riknikele

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Aussie Open '08

riknikele

Misschien niet echt een reisfoto, maar vind 'm wel toepasselijk op dit moment! Elke ochtend zit ik gekluisterd aan de buis, om de avondwedstrijden te zien van de Australian Open. Precies 2 jaar geleden was ik er zelf. Bijna alle grote namen heb ik gezien, maar ook onze Nederlandse trots, Krajicek en Haase hebben we aangemoedigd. De sfeer daar was geweldig, Koninginnedag aan de andere kant van de wereld! In 3 maanden Melbourne (waanzinnige stad) was dit 1 van de hoogtepunten! Ik hoop er ooit terug te keren tijdens deze Grand Slam, tot dan maar genieten achter de buis!

'353631' door awesomemore '353631' door awesomemore

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Uit je dak

awesomemore

De National Gallery of Victoria (NGV) heeft een atrium waar je van uit je dak gaat. Voor mij is het een van de architectonische hoogtepunten van Melbourne.

'444402' door RenskeSpijkers '444402' door RenskeSpijkers

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Oorlogsmonument

RenskeSpijkers

Melbourne is een heerlijke stad! Veel ruimte en heeft de op een na grootste botanische tuin ter wereld. Ook vind je hier deze 'shrine of remembrance'. Dit monument is voor alle Australiërs die hebben gediend in een oorlog. Het monument ligt op een hele bijzondere plek en vanaf de hoogste verdieping heb je een bijzonder uitzicht over de stad!

'369640' door awesomemore '369640' door awesomemore

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Topstad

awesomemore

Mensen die joggen langs de rivier, roeiers, uitgestrekte parken, natuur op een litertje van de stad, boordevol restaurants en glazen vol cafe's. Melbourne is een heerlijke stad. Dus als je in de buurt bent.....

'353684' door awesomemore '353684' door awesomemore

AustraliëMelbourne

AustraliëMelbourne

Down under

awesomemore

De zon gaat down under na een dag lang de wijnranken van Yarra Valley te hebben gestreeld met haar stralen. Mooi moment om te toasten met een goed glas uit eigen streek.