Melbourne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Melbourne image

Melbourne city sight seeing

Melbourne
Australië
YaraBon

Melbourne city sight seeing

Na Tasmanië was het tijd om de natuur te verruilen voor een stad: Melbourne! We hadden een goedkoop hostel geboekt, omdat er een festival in de stad was. De betere hostels waren daardoor heel erg duur geworden. Dat hebben we geweten! De receptie zat in een bar, de kamers waren heel ranzig en slecht personeel. Heel erg balen als je je rust wel kunt gebruiken na een vlucht en lopen naar het hostel… De volgende ochtend zo vroeg mogelijk uitgecheckt en naar een ander hostel gegaan.

We konden wel wat rust gebruiken, dus zijn we naar St. Kilda geweest met de tram. Hét strand van Melbourne. Wat was dat even een tegenvallertje zeg. Het zag eruit als een Nederlands strand op een hete zomerdag: heel druk, rommel en opgerookte peuken… Verder hadden we wel lekker weer, dus dat was natuurlijk fijn! ’s Avonds met bekenden uit Sydney afgesproken en gebarbecued.

Vandaag was het tijd om Melbourne zelf te verkennen. Ontbeten met het gratis ontbijt in het hostel, broodjes met pindakaas of jam. Nederlanders dat we blijven ook gelijk voor de lunch een paar broodjes mee gesmokkeld ;). St. Pauls Cathedral bezocht. Via de Shrine of Remembrance naar de Botanische tuinen. De Shrine of Remembrance is een monument voor gesneuvelde Australische soldaten tijdens allerlei oorlogen. Er was een mooie tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Heel bijzonder, omdat je nu keek vanuit het perspectief van de Australiërs, dit is anders dan hoe wij dat krijgen ‘aangeleerd’ in Nederland. Vanaf bovenin het monument zag je de skyline van Melbourne. De Botanical Gardens waren erg mooi, een van de grootste ter wereld. Via de Yarra River (dit vond ik zelf heel tof, omdat ik Yara heet, maar dat ter zijde haha) terug gelopen naar het tram station. We kwamen langs ‘Hosier Lane’ dit is hét graffiti straatje van Melbourne. Heel erg tof, allemaal street art op de muur. De een nog mooier en kleurrijker dan de ander. Een bewijs dat Melbourne de stad van de creatievelingen wordt genoemd.

De volgende dag stond Queen Victoria’s Market op het programma. Een hele grote overdekte markt met alles wat je maar kunt bedenken. Talloze souvenirs, kleding, groenten, fruit. Het was alleen deze dag zó warm, 42 (!) graden, dat we niet te lang zijn gebleven. Er was geen verkoelende wind en het leek wel of in de tropen waren. De rest van de middag hebben we doorgebracht in de State Library of Victoria, de bibliotheek van Melbourne. Een heel erg mooi gebouw (mét airco en wifi, yes haha).

Fitzroy is een leuke wijk van Melbs. Hier en daar wat graffiti, blijf het mooi vinden. Ze maken er hele kunstwerken van. We hebben het memorial van Elvis Presley bekeken, omdat een van mijn reisgenootjes dat graag wilde. Grappig om te zien dat er een enorm soort graf is speciaal opgezet voor hem. Next stop: Eureka Tower, ook wel Skydeck 88 genoemd. Vanaf hier een mooi uitzicht over de hele stad. Erg tof!

Nog maar een paar dagen te gaan in de stad voor we weer de weg opgaan. We hebben Brighton Beach bezocht, helaas was het niet zulk mooi weer… Ze hebben hier allemaal schattige strandhuisjes in allerlei kleuren. Geen één was hetzelfde. Verder deze dagen de tram 35 gepakt, een gratis toeristen trammetje. Leuk om de stad nog even mee door te rijden. Langs het parlement en de St. Patricks Cathedral gereden. Op de allerlaatste dag weer terug bij af: St. Kilda. Een bezoekje gebracht aan het Luna Park, dit is een soort kermis die het hele jaar staat. We hadden al snel door dat we daar toch nét iets te oud voor waren ;). Op het strand met bekenden uit Sydney afgesproken en genoten van de zee!

Foto's

980be.jpg
980be.jpg
YaraBon
b5bbb.jpg
b5bbb.jpg
YaraBon
8fe17.jpg
8fe17.jpg
YaraBon
e96d5.jpg
e96d5.jpg
YaraBon
5d73b.jpg
5d73b.jpg
YaraBon
585ac.jpg
585ac.jpg
YaraBon