Melbourne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Melbourne image

Melbourne

Melbourne
Australië
Corinerick

Down Under – in en rond Melbourne

Tweede paasdag vliegen we naar Melbourne. Omdat de maatschappij waarmee we vliegen het nodig vond om de vlucht als geboekt (begin van de middag) te annuleren en ons geen andere keuze te laten dan het aangeboden alternatief te accepteren vliegen we al even na 6 uur in de ochtend. We zijn die dag even na 4 uur opgestaan: dat geeft je niet echt het vakantiegevoel…

We zijn om 8 uur (lokale tijd) in Melbourne en dus veel te vroeg om ons appartement in de kunnen. We laten onze bagage achter, halen een brunch bij een supermarkt en gaan naar een park dat bij ons appartement om de hoek ligt. Hier is tevens een mooie speeltuin waar L. en K. zich uren vermaken. Het is geen straf hier een paar uur door te brengen: het is ruim 25 graden en vrijwel onbewolkt. Terwijl zij spelen met Australische kinderen hebben wij de kans om ons door locals te laten informeren over de do’s & dont’s in en rondom Melbourne. De rest van de dag is het vooral rustig aan doen: het vroege opstaan en het tijdsverschil van 2 uur is duidelijk voelbaar.

Dinsdag 6 april staan Melbourne op het programma. Het openbaar vervoer is hier prima geregeld en deels nog gratis ook. We bekijken Saint Patrick’s Cathedral (de grootste kerk van het zuidelijk halfrond), een grote overdekte markt, de haven en de hoogste toren van Melbourne. De toren telt 88 verdiepingen en vanaf het hoogste punt heb je een fantastisch uitzicht over Melbourne. Vanaf hier zien we o.a. het tennispark waar elk jaar het Australian Open plaatsvindt. Daarna ‘downtown’ naar de winkelstraten. Melbourne is een prima stad om te shoppen en dat doen we dan ook even. De vele gebouwen in Victoriaanse stijl geven Melbourne een chique en statig uiterlijk. Vermoeid van alle inspanning en indrukken zijn we eind van de middag weer bij ons appartement.

7 april staat in het teken van shoppen en voorbereiden. Na het ontbijt vertrekken we naar een groot winkelcentrum. Hier bezoeken we de K-Mart (warenhuis), Coles (supermarkt) en de IKEA. We halen de spullen die we nodig denken te hebben (zoals eet- en kookspullen en een bedje voor K.). ’s Middags nog een keer naar de stad waar we door Collins St. lopen (de PC Hoofdstraat van Melbourne) en de touristen informatie bezoeken voor informatie over de bezienswaardigheden in de staat Victoria (waar we nu zijn). We zijn er klaar voor!

De volgende dag halen we onze huurauto op. We hebben dit keer een Ford Territory (SUV, 4WD, V6 automaat). Niet de mooiste auto om te zien, maar wel functioneel en comfortabel. Daarna vertrekken we voor onze betremming van die dag: Phillip Island. Deze dag is weer beestjes-dag. Eind van de ochtend zijn we bij het Koala Conservation Centre. Hier zien we diverse koala’s, wel tot op een meter van ons af. Super! En als bonus nog een paar walibi’s. We vervolgens onze trip naar het Wildlife Park. Hier is de hoofdattractie het voeren van walibi’s en kangoeroes. Beide eten uit onze hand. K.vindt het een beetje eng maar L. vindt het top en krijgt niet genoeg van de walibi’s. De kangoeroes zijn wat groter en vindt L. toch nog wat te eng… Verder zien we hier koala’s, pelikanen, een Tasmanian devil, emoes, casowaries en diverse vogels. We rijden verder naar de Nobbies, de uiterste punt van Phillip Island waar de Seal Rocks zich bevinden. Zeehonden zien we niet, maar onderweg wel weer diverse walibi’s. Tot slot de hoofdact van de dag: de Pinguïn Parade. Hier komen blauwe pinguïns, de kleinste pinguïns te wereld, aan land om te slapen (en die hebben we in Nieuw Zeeland overgeslagen omdat ze hier beter te zien zijn…). We zijn ruim op tijd om de menigte voor te zijn en hebben een topplek om de blauwe pinguïns het strand op te zien komen. Ze lopen tot op een meter van ons af het vasteland op. Alhoewel we stil moeten zijn is het af en toe lastig om L. en K. stil te houden. Uit enthousiasme klikt er nog wel eens een kreet of wat… Gelukkig hebben we geen boze pinguïns gezien… En dat is maar goed ook, want anders kunnen ze onder je auto gaan zitten…

Vrijdag 9 april maken we een start met onze reis langs de Great Ocean Road. De weg langs de kust is bochtig en daar heeft K. vandaag weinig zin in, en dat laat hij ons even weten. Uiteindelijk wordt hij misselijk en besluiten we rond het middaguur dat we de geplande activiteiten voor vandaag afblazen. Gelukkig zijn we niet al te ver van de accommodatie die we voor vannacht hebben geboekt (in Wye River). Eenmaal op het holiday park gaat het al snel beter en vermaken Lars en Kai zich in de speeltuin en op het strand. Morgen gaat het hopelijk beter en gaan we verder waar we gebleven waren. Wordt vervolgd!