Melbourne reisblogs

Melbourne and suroundings deel 2

soesje76 was er (tot 05 feb 2010) Gepost op 10 feb 100 reacties

04-02-2010

Om 08:00 opgestaan zodat we rustig aan konden doen want om 10:00 moesten we de camping verlaten. Nadat we alles hadden ingepakt konden we verder het eiland verkennen. We zijn naar Nobels rock gereden, hier woont een zeehonden kolonie. Daar aan gekomen bleek de rock toch wel erg ver de zee in te liggen dus geen zeehond gezien…. We zijn maar een stukje via de board walk langs de kust gelopen waar gelukkig genoeg moois te zien was, ook hier hebben we weer wat pinguïn kuikens gespot. Nadat we de rest van het eiland hadden bekeken zijn we richting Rockbank gereden ongeveer 3 uur van Phillip eiland. Onderweg hebben we nog de nodige inkopen gedaan, een buiten lamp op zonne-energie (ligt nu op te laden) en een Australisch t shirt voor Jack, ook stubbies en een BBQ tang. Eenmaal aangekomen in Rockbank hebben we een camping geboekt voor 2 nachten,Bij het in checken kreeg ik 2 sleutels een roze voor mij en een blauwe voor Jack dit systeem hebben we nu al op 2 campings gezien de sleutels geven toegang tot het sanitair Blok (ik moet zeggen het blijft hierdoor wel schoon omdat kinderen zonder begeleiding er niet in kunnen. Alleen als je nodig moet is het wel handig als je de sleutel op zak hebt en niet zoals op de vorige camping waar je maar 1 sleutel kreeg en dus eerst de sleutel uit de camper moet pakken.). Dan kunnen we morgen nog naar de Docklands in Melbourne en terug naar de internet winkel waar we de dongel hebben gekocht want er zou meer credit op staan dan dat er daad werkelijk op staat. Ook willen we morgen nog even naar het brandweer museum van Melbourne (is toch weer anders dan in Singapore).
We hebben net lekker gegeten van de Barbie, lekker koud biertje erbij in onze nieuwe stubbies. Onze nieuwe buur man is een geval apart een Kroaat die daarna in Servië heeft gewoond en die nu al jaren we hierheen wilden emigreren, we gewoon slim moesten zijn en de boel makkelijk konden belazeren. We hebben maar gezegd dat we geen interesse hadden……….
We zitten nu lekker in de camp kitchen/BBQ area , lekker wat drinken en relaxen als het goed is kunnen we morgen in de Docklands weer even gratis internetten dus kunnen we dit verslag weer plaatsen.

05-02-2010

Vanmorgen rustig aan gedaan, Jack heeft eieren gebakken op de BBQ en brood geroosterd (het brood was 3 dagen oud dus het was ook wel nodig) en een lekker bakkie koffie erbij. Daarna hebben we de boel rustig ingepakt en nog eventjes een douche gepakt, vandaag is het een bewolkte dag met af en toe wat regen dus we moesten de lange broeken weer onder uit de tas op zoeken.
We zijn daarna naar Melbourne gereden en hebben vlak bij het voetbal stadium geparkeerd om met de gratis tram richting brandweer museum te rijden, Het museum wordt onderhouden en gerund door vrijwilligers en oud brandweer mannen, erg leuk om al die verhalen te horen van uit de oude tijd. Ook was er een kamer waar een gedeelte geweid was aan 11 september, de Amerikanen hebben een vlag gestuurd met in de strepen alle omgekomen brandweer mannen erg indruk wekkend. Dit als dank, want de Aussies hadden vlak na 11 september koala knuffels aan gekleed in brandweer pakjes naar elk kind waarvan de vader of moeder(brandweerman/vrouw) is omgekomen op gestuurd, erg mooi gebaar. Nadat we klaar waren met de rondleiding hebben Jack en ik nog een t shirt gekocht in de winkel we kregen ven de mannen nog wat dingetjes cadeau en toen we eigenlijk weg zouden gaan kregen we ook nog een embleem cadeau.
Toen weer terug richting tram, we kwamen langs de kazerne en dachten wie niet waagt die niet wint dus wij aan de portier vragen of we misschien wat foto’s mochten maken, hij ging gelijk bellen naar boven en vertelden dat iemand ons wel een rondleiding wilden geven. Dus de hele kazerne bekeken en de wagens en over de verschillen tussen Nederland en Australië brandweer gebabbeld, net toen ik wat foto’s wilden maken van de voertuigen ging het alarm af dus kwamen er mensen via de trap en paal omlaag en onze gids moest er vandoor, tijdens het aan trekken van zijn pak riep hij nog dat iemand wel zou komen om ons op te vangen. We hebben dus alleen wat foto’s van de paal en weg rijdende auto’s. In Melbourne zitten op de eerste wagen maar 3 mensen dus de tweede wagen wordt gelijk mee gepiept bij brandmelding, omdat ze ook optreden als First responder zitten ze met 3 op de wagen. 5 minuten later kwam er een collega aan om ons verder te begeleiden, hij heeft wel 3 keer zijn excuses aan geboden dat ze weg moesten voor een brandmelding(alsof wij dat niet begrijpen).
We zijn verder gelopen richting tram om naar de volgende halte te gaan, we moesten terug met onze dongel want er was iets niet goed gegaan met het registreren, dit werd snel en goed verholpen. Bij de ingang van de winkel staat een manager die vraagt of hij kan helpen, hij inventariseert wat er is en stuurt je dan naar de juiste collega door, prima systeem vonden wij.

soesje76 Positie 5083 (0 p.) Lid sinds 31-10-2009 Foto's en tips: 30 Blogs: 8 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Grampians NP deel 2
0 0
Gepost op 10 februari
Australië Victoria
Grampians NP
0 0
Gepost op 10 februari
Australië Victoria
Great Ocean Road
0 0
Gepost op 10 februari
Australië Great Ocean Road

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.