Melbourne reisblogs

Melbourne and suroundings

soesje76 was er (tot 05 feb 2010) Gepost op 10 feb 100 reacties

01-02-2010

06:30 Lokale tijd zijn we geland op Melbourne airport, nu moeten we door alle controles (zie border security op tv). Het viel alles mee en met 45 minuten stonden we buiten met onze koffers.
Nu met een taxi naar het Kea verhuur bedrijf om ons huis op wielen op te halen, We hebben een 4x4 bush camper gehuurd net als tijdens onze vorige reis. De taxi chauffeur wist het niet te vinden dus dat begon goed, hij heeft de meter maar uitgezet want we moesten meerdere malen omkeren. Eenmaal bij Kea stond onze camper al klaar even alle formulieren invullen en een rondje om de camper om eventuele schades te noteren. Rondom vol krassen dus wij kunnen er niet veel meer aan verprutsen, het viel ons op dat hij niet erg schoon was maar hij was wel schoon gemaakt vertelden ze. Daarna bij de supermarkt even inkopen, meteen maar wat schoonmaak middelen gekocht want ik wil wel een schoon huis de komende 8,5 week. En maar gelijk langs de slijter voor 2 dozen bier 48 flesjes (actie bij 2 dozen gratis handdoek) Kan ik eventjes voor uit….
Toen op naar de campsite , Ashley Gardens BIG4 holiday village hier verblijven we 2 nachten. Daar aan gekomen ben ik begonnen met schoon maken, bij het eerste kastje en daar zaten de kruimels en haren nog in dus alles grondig uit gesopt op de camping en dus 2 uur verder. Toen we klaar waren op de afwas na zouden we eerst wat drinken en eventjes zitten, bij een tempratuur van over de 30 graden wel verdiend al zeg ik het zelf… Dus de stoeltjes uit geklapt en de tafel uit de zak toen zag ik dat 1 tafel poot niet goed was en er is niets zo irritant dan weken met een wiebelende tafel zitten dus toch maar terug naar het verhuur bedrijf voor een nieuwe tafel en gelijk onze klacht kenbaar te maken voor de ranzige nu schoon gemaakte camper. We hebben gelijk een nieuwe tafel gekregen en een nieuw snijplankje dus op zich netjes op gelost.
Toen maar weer richting camping, daar alles weer uit gepakt en snel de zwem kleding aan voor een plons in het zwembad. Heerlijk koud water (normaal is hier niks heerlijks aan)om af te koelen.
Na het eten van de Barbecue (hierna bekent als BBQ of barbie) zijn we gaan slapen want we hadden weer een nacht over geslagen door het reizen en weer de tijd verschil.

02-02-2010

De wekker liep om 08:30 af, Jack ging broodjes halen bij de bakker en koffie zetten voor zijn vrouwtje (lief kan hij zijn hè) na het ontbijt gaan we met de bus naar Melbourne om de stad te bekijken en zien of we hier wel gratis op het net kunnen om ons eerste verslag te plaatsen. Dus eerst naar de Starbucks, het viel tegen weer geen internet. De winkel ernaast verkocht dongels met een pre-paid systeem dus we hebben er maar eentje aan geschaft. Als hij leeg is kun je hem weer opladen met zoveel MB/GB als je maar wilt. Dus nu kunnen we wat regelmatiger mailen en het verslag online zetten. Daarna hebben we Melbourne bekeken en ik moet zeggen het viel ons niet tegen, erg veel te zien. Mooie architectuur en veel leuke winkeltjes, ook de gratis tram was erg leuk het deed een beetje Amerikaans (San Francisco) aan.
Als laatste zijn we met de tram naar de docklands gereden ik wilde hier foto’s maken als de zon onder gaat, tijdens het wachten hebben we nog eventjes geprobeerd of er toevallig iemand internet verbinding in de aanbieding had en zowaar hadden we geluk en konden mee surfen op de verbinding van een koffie café om de hoek, dus het wachten op de zon die onder moest gaan konden we mooi gebruiken om het eerste verslag online te zetten en even de mail checken. Na een uurtje was de accu leeg en ging de zon onder dus kon ik de foto’s maken die ik wilde. Daarna zijn we terug naar de camping gereisd met de tram en de bus, nog even een tussen stop bij Hungry Jack’s (Burgerking) en toen naar bed want de volgende ochtend moesten we om 10:00 uur van de camping.

03-02-2010

Vandaag vertrekken we naar Phillip island, ongeveer 3 uur rijden van Melbourne, we werden door onze tom tom dwars door Melbourne gestuurd dus met alle stoplichten een hele onderneming, en dan niet vergeten links te rijden, Maar we zijn net aan gekomen op de camping en hebben eerst eventjes in de zee gezwommen (20 meter van onze camping plek) we gaan zo vroeg eten want vlak voor de zon onder gaat moeten we aan de andere kant van het eiland zijn want dan komen de pinguïns aan land voor de nacht en dat willen we natuurlijk niet missen.
Nou het is nu 22:00 en we zijn een illusie armer, de pinguïns komen vast aan land maar wij hebben dit niet gezien, je moest 60 au dollar betalen om op een betonnen tribune te mogen zitten met honderden andere mensen ook was het verboden te filmen of foto’s te maken (zelfs zonder flits) dus dat vonden we niks….. toen hebben we maar wat over het eiland gereden om wat rond te kijken, en wat bleek er waren kleine holletjes in de heuvels waar de pinguïns hun nesten bouwen en we hebben er een aantal gezien met pinguïn kuikens er in dus konden we toch wat leuke foto’s maken van pinguïns en dat helemaal gratis en voor niets. Onderweg hebben we ook de eerste wallabys (klein soort kangaroe)gespot. Nu gaan we nog eventjes wat drinken en dan lekker ons bedje in en morgen vroeg weer op…..

soesje76 Positie 5083 (0 p.) Lid sinds 31-10-2009 Foto's en tips: 30 Blogs: 8 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Grampians NP deel 2
0 0
Gepost op 10 februari
Australië Victoria
Grampians NP
0 0
Gepost op 10 februari
Australië Victoria
Great Ocean Road
0 0
Gepost op 10 februari
Australië Great Ocean Road

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.