Melbourne, Australië: wat te doen? image
Claudia

Melbourne, Australië: wat te doen?

Waar Sydney vooral bezig is een kleurtje op het strand te krijgen, duiken de locals van Melbourne de beste theaters, winkels en restaurants van Australië in. Treed in hun voetsporen met deze complete city guide. De beste activiteiten van Melbourne op een rijtje.Rooftop Cinema in Melbourne (Foto: Robyn Lea © Columbus Travel)Dit zijn de favoriete plekken van locals Helen Punton, Abi Crompton en Ange Barnett.Rooftop Cinema‘De Rooftop Cinema: een spectaculairdere plek om een filmpje te pikken kan ik persoonlijk niet bedenken. Voor deze openluchtbioscoop ga je het dak op van een huis in hartje stad, waar je wordt omringd door wolkenkrabbers. Geen filmliefhebber? Geen probleem, ik kom hier vaak genoeg om alleen een drankje te doen en van het uitzicht te genieten.’ Rooftop Cinema, 252 Swanston Street (dak Curtin House), www.rooftopcinema.com.au.St. Kilda‘De beste plek om van zon, zee en strand te genieten is St. Kilda, een buurt met een bonte mix surfers, migranten, artiesten en yuppen. Waai uit op het strand of op de pier en bewonder de capoeiradrummers en -dansers.’National Gallery of Victoria‘Ik ga graag naar tentoonstellingen voor beeldende kunst en voor grote blockbusters kan niemand tippen aan de National Gallery of Victoria, de oudste en grootste openbare kunstgalerie van Australië. Alleen al het glazen dak is de prijs van het entreekaartje waard.’ National Gallery of Victoria, 180 St Kilda Road, www.ngv.vic.gov.au.

De beste tapas bij Movida (Foto: © Columbus Travel)MoVida‘Voor de beste tapas van de stad ga ik naar MoVida, een gezellige Spaanse tent die inmiddels op verschillende plekken vlakbij Federation Square in het centrum is neergestreken. Begin bij de bar, bestel een cava of biertje en schuif door naar een tafel bij het raam. Aanraders: het gestoofde lamsvlees en het hartige aardappelschoteltje patatas a lo pobre.’ MoVida, 500 Bourke Street, www.movida.com.au.The Emerald Peacock‘Neem het maar van mij aan, bij The Emerald Peacock schenken ze de allerbeste martini’s van Melbourne! Maar ook voor kwaliteitswijnen van nieuwe en gevestigde namen uit Australië en Europa ben je hier aan het goede adres. Neem je drankje mee naar het fantastische dakterras en kijk op de kaart voor bijpassende tapas en pizza’s uit de steenoven.’ The Emerald Peacock, 233 Lonsdale Street, www.theemeraldpeacock.com.

Oevers van de Yarra (Foto: © Columbus Travel)Oevers van de Yarra‘Als het zonnetje schijnt zit heel de stad aan de oevers van de Yarra. Een fijne plek om te flaneren en even een terrasje te pikken, met de skyline van de stad voor je neus.’Bebida‘Op een lome zondagochtend loop je me tegen het lijf in Bebida, een tapasbar waar ze in het weekend een onvergetelijk ontbijt met koffie en Bloody Mary serveren. Ik beveel de Big Daddy aan — je zult nooit meer iets anders willen!’ Bebida, 325 Smith Street, North Fitzroy, www.bebida.com.au.Los Amatas‘Tip voor een gezellig etentje: Los Amates. Dit Mexicaanse restaurant in North Fitzroy, vernoemd naar het papier waarop precolumbiaanse tovenaars berichten van de goden ontvingen, is altijd levendig en stelt nooit teleur. De kipfilet in chocoladesaus is een must, evenals de snoeiharde margarita’s.’ Los Amates, 34 Johnston St, Fitzroy, www.losamates.com.au.Australian Centre for Contemporary Art‘Klein maar fijn is het Australian Centre for Contemporary Art. In deze gerenommeerde moderne kunsttempel, een bonk staal naar een ontwerp van lokale architecten, vinden de beste wisselende avant-gardistische tentoonstellingen van de stad plaats.’ Australian Centre for Contemporary Art, 111 Sturt Street, Southbank, www.accaonline.org.au.

Gertrude Street in de wijk Fitzroy (Foto: Bernie Phelan © Columbus Travel)Gertrude Street‘Het liefst kom ik mijn eigen buurt Fitzroy niet uit. Ik heb hier alles. Het kloppende hart is Gertrude Street, waar je gerust de hele dag kunt café- en barhoppen of shoppen. Mijn favoriete café is De Clieu op nummer 187. Het is het nieuwste kindje van lokale koffiegoeroes Mark Dundon en Bridget Amor.’Tarlo and Graham‘Opgezette vogels, art-decomeubilair, vintage Franse posters en allerlei meer handzame snuisterijen: je vindt ze bij Tarlo and Graham. Zodra ik hier binnenloop, ben ik gelukkig.’ Tarlo and Graham, 60 Chapel Street, Windsor, www.tarloandgraham.com.