Snel inchecken per SMS image
Wolkje

Snel inchecken per SMS

Vliegensvlug inchecken met 's werelds eerste inchecksysteem per SMS. De uitvinding is bedacht door de 22-jarige Australische Aaron Hornlimann. De downunder airline Jetstar heeft de primeur, maar Hornlimann is inmiddels in gesprek met verschillende vliegmaatschappijen.

Iedereen met een MMS applicatie kon op de meeste Europese vluchten al inchecken per mobieltje. Nu wordt het ook mogelijk om met een simpele SMS te boarden. Het idee is simpel: passagiers ontvangen een SMS met daarin de informatie van de boarding pass, aangevuld met een unieke code. Bij het inchecken houdt de reiziger de telefoon, met de SMS op het scherm, voor een elektronische scanner. Binnen twee seconden ben je ingecheckt.

Wachtrijen

Overal ter wereld willen vliegtuigmaatschappijen een oplossing voor de lange wachtrijen op vliegvelden. Het SMS-systeem zou dé oplossing zijn. Jetstar maakt al enige tijd gebruik van het sms-send inchecken. Wegens groot succes tekende de vliegtuigmaatschappij een contract van twee jaar voor verdere uitbreiding over Australië.

Droom

Voor de jonge Hornlimann uit Melbourne is de Jetstar deal een droom die werkelijkheid wordt. 'Het was zaak van de juiste mensen kennen. Ik heb vrienden die bij Jetstar werken en ik heb vrienden in de telefonie branch', aldus de Australische whizzkid. Over het contact dat hij met andere vliegmaatschappijen heeft, kan hij wegens vertrouwensafspraken niets zeggen. Flink duimen dus dat Schiphol één van de geïnteresseerden is!


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.