Vliegtuig verliest neuswiel image
Wolkje

Vliegtuig verliest neuswiel

Een passagiersvliegtuig van de Australische maatschappij Virgin Blue heeft op de luchthaven van Melbourne een neuswiel verloren. Het incident wordt onderzocht, de prijsvechter zou het niet zo nauw nemen met veiligheidscontroles.

Het Virgin Blue toestel stond op het punt te vertrekken toen het defect werd opgemerkt. Het mankement aan een van de twee neuswielen is een gevolg van roestvorming. Na constatering van het probleem is het vliegtuig naar de terminal teruggekeerd en konden alle passagiers overstappen naar een ander toestel.

Fatale gevolgen

De neuswiel van het vliegtuig liet gelukkig los voor vertrek. De schade is daardoor beperkt gebleven. Loslating tijdens het opstijgen had fatale gevolgen kunnen hebben, aldus de functionaris van de Australische vliegtuigtechnici.

Veiligheidscontroles

De luchtvaartautoriteiten in Australië onderzoeken het incident. Prijsvechter Virgin Blue zou het niet zo nauw nemen met de veiligheidscontroles. Inmiddels zijn alle Boeings van Virgin Blue gecontroleerd en is gebleken dat de overige toestellen technisch in orde zijn. Passagiers kunnen zonder zorgen het vliegtuig instappen.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.