Great Ocean Road

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Grotto: prachtig kleurenspel (met weinig toeristen)

Great Ocean Road,
Australië


Langs The Great Ocean Road zijn meerdere prachtige dingen te zien. De meeste toeristen komen voor The Twelve Apostles, maar als je meer westelijk rijdt, zijn er net zulke prachtige rotsformaties en uitzichten. Misschien nog wel mooier qua ervaring, omdat er veel minder toeristen zijn (bij de 12 apostles zijn wij snel weggerend, zoveel toeristen als daar liepen, dat was echt niet leuk meer).
Een van de mooiste en bijzondere plekken langs The Great Ocean Road vonden wij The Grotto.

The Grotto is eigenlijk een zogenoemd sink hole, een komvormige depressie aan de oppervlakte van de aarde, ontstaan door ondergrondse oplossing van gesteenten of door instorting van holle ruimten in de ondergrond (met dank aan de encyclopedie :-) ).

Je kunt met eb de trappen langs de klif naar beneden lopen, waar dan rustig water in de sink hole staat met een prachtige diepblauwe kleur. Door het gat in het gesteente heen kijkend, zie je erachter de wilde oceaan. Die tegenstelling tussen wild water en rustig water was erg apart, maar het mooist waren de kleuren. Die waren live nog mooier dan op de foto. Het was echt een prachtig gezicht.