Great Ocean Road

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Great Ocean Road image

Great Ocean Road

Great Ocean Road
Australië
Soesje76

Great Ocean Road

06-02-2010

Vandaag zijn we begonnen aan de Great Ocean road (kustweg van Torquay tot Port Fairy) we hebben vandaag heel veel Koala’s gezien (Jack heeft nog een echidna gezien, dit is een soort egel alleen wat groter), zo schattig… Verder is de weg schitteren met allemaal baaien, bergen, bochten en regenwoud. We hebben hier en daar gestopt voor wat foto’s . We zijn bij Cape Otway gestopt om bij de vuur toren te kijken en als je daar links af ging zou je na 6 km dirt road een campsite tegen komen, dat leek ons wel wat een rustige bos camping in de natuur na alle stads drukte even lekker bij komen, nou dat viel tegen de plekken waren allemaal bezet (hebben we nog nooit mee gemaakt in Australië) en we moesten dus op zoek naar wat anders. We zijn uit eindelijk beland in Harden Vale op een bush camping er staan aardig wat mensen maar het is erg gezellig iedereen heeft een klein kamp vuurtje gemaakt en iemand verderop tokkelt op zijn gitaar. Boven ons plekje woont een Koala in de boom dus we zitten eerste rang. Ik ga er mee stoppen voor vandaag en me onder de mensen begeven en een biertje drinken. Toch nog eventjes een toevoeging, de koala is net uit de boom gekomen en loopt nu over de grond, (zo zien ze er dus niet schattig meer uit) behalve de huis koala zitten er ook heel veel kookaburra’s (het grootste soort ijsvogel, ook wel lach vogel genaamd) en die geven ons een concert, nou ja lachen ons uit is misschien beter gezegd….

07-02-2010

Om een uur of 10 zijn we de weg weer op gedraaid om onze route via de Great Ocean road te vervolgen, de eerste halte is de 12 apostelen (pilaren van zandsteen in zee, zie foto) al zijn het er geen twaalf meer, door erosie zijn er een aantal niet meer zichtbaar. Daarna langs de kust door gereden met af en toe een wandeling naar een look out point om even wat foto’s te maken. We kwamen zo ook toevallig bij een klein baaitje aan, hier even lekker met de voetjes in de zee. Vanmiddag hebben we voor het eerst moeten tanken 133 liter diesel, gelukkig hadden we een kortingsbon voor 4 cent de liter (zit aan de kassa bon van de supermarkt) en als je voor 2 dollar wat koopt bij het tank station krijg je nog eens 2 cent de liter extra korting, alle kleine beetjes helpen…
We staan nu op een camping in Warrnambool. We zijn vandaag maar wat vroeger gestopt met rijden om zeker te zijn van een plekje…. Dat was maar goed ook want we hadden de laatste plek. Eerst de boel uitpakken, de stoeltjes, tafel en het dak omhoog en toen snel de zwem kleding aan om een plons te nemen in het zwembad vandaag was het een warme dag dus het was lekker om even verkoeling te zoeken. Dit was de enige camping met zwembad hier in de buurt dus vandaar ook dat we op tijd van de weg af zijn gegaan.
We hebben net gekookt en gegeten in de camp kitchen (keuken voor de backpakkers met alles er op en er aan ook een koelkast en vriezer) we hebben gelijk drinken in de vriezer gedaan en onze koel elementen, we hebben een klein koelboxje gekocht voorin de auto, zo kan in de eski achter in de camper het eten, en het drinken voor de dag hebben we bij de hand.
Morgen vertrekken we richting de Grampians NP, waar het de bedoeling is om weer een bush camping op te zoeken.