Fraser Island reisblogs

Op een onbewoond eiland!

reefje was er (tot 20 sep 2008) Gepost op 18 jun 120 reacties

Na een 11 uur durende busrit zijn mijn benen en mijn kont zowat in slaap gevallen, mijn mond kurkdroog en mijn hoofd voelt zwaar aan na de zoveelste poging om wat te kunnen slapen. ’s Avonds kom ik aan in Airlie Beach waar ik Laura en Ingrid ontmoet. Morgen vertrekken we voor een 3 daagse zeiltocht naar de Witsunday eilanden (schijnt een van de mooiste attracties van Australië te zijn). Vanavond hebben wij een dorm (8 personen) geboekt bij Magnums. Op het moment dat we de kamer binnen stappen hangt er een muffe geur van schoenen, sokken, vieze kleren en eten in de lucht. Echt veel slaap krijg ik die nacht niet. Om de 5 minuten kijk ik naar beneden (lig bovenin een stapelbed) om te checken of mijn zatte onderbuurman nog niet over mijn spullen heeft gekotst. ’s Ochtends is de geur in de kamer, dankzij mijn onderbuurman, er alleen maar erger op geworden!

Nadat we zijn ingecheckt bij onze sail and stay cruise naar de Witsunday Islands, krijgen we een introductiepraatje van de crew. Aan het eind zijn we allemaal voorzien van een kamersleutel, snorkelset en stingersuit (het is stingerseason en dat houdt in dat er veel kwallen in de zee zijn die zelfs levensbedreigend kunnen zijn!) Om half 4 varen we weg van Airlie Beach, bepakt en bezakt met veel alcohol. We zitten met 43 jongeren van allerlei nationaliteiten (de Ieren overheersen) op een boot. Ondanks de alcohol komt de party nog niet echt op gang. De crew heeft daar iets op verzonnen. Tijdens de reis mogen wij geen MINE zeggen. Zodra dit woord valt moet diegene 10 push ups doen. This should get the party started!

Rond 17 uur komen we aan op het eiland South Molle, waar we de komende twee nachten overnachten. Het eiland bestaat voornamelijk uit het resort, golfbanen en veel natuur. Als wij om half 6 de bar binnen lopen (happy hour), blijken wij naast de crew de enige lui te zijn. Aan de hand van de hoeveelheid alcohol die iedereen heeft meegebracht (helaas mag je deze niet mee naar het eiland nemen) had ik toch wel verwacht dat Happy Hour een succes zou zijn. Na het eten is de sfeer nog steeds aan de rustige kant (zelfs de Borat act van de twee macho’s on board mocht niet baten!) en de meisjes van de crew besluiten daarom een drinking game in te zetten. Met succes! De avond eindigt in een wilde party waar de drank rijkelijk vloeit, de dj lekkere dansmuziek draait en hoe later de avond des te meer Temptation Island achtige taferelen zich voor doen (een Zweedse neemt het er behoorlijk van wanneer de mannen om haar heen zwermen!).

Donderdag moeten we alweer vroeg uit de veren voor onze eerste tocht. Tijdens het ontbijt zijn de sporen van de wilde avond van gisteren nog op sommige gezichten te lezen. De gehele vaart verloopt vandaag dan ook rustig. Na een paar uur mogen wij onze mooie stingersuits aantrekken om te gaan snorkelen/zwemmen. Ondanks het heldere water levert het snorkelen niet veel op. Maar de crew verzekerd ons ervan dat we morgen zeker meer zullen zien. De rest van de dag bestaat uit de lunch, nog een zwemstop, relaxed een boekje lezen, kletsen met zoveel mogelijk verschillende nationaliteiten ,genieten van the view en zoveel mogelijk zonnebrandcrème smeren om niet als een kreeft terug te komen op het eiland! ’s Avonds worden er weer drinking games georganiseerd, maar dit keer blijkt de sfeer niet echt op gang te komen. Iedereen is moe van de vorige avond of zeer duf door de vele zonne-uren die we vandaag tijdens de boottocht hebben meegekregen, Vroeg ons bed in dan maar, want morgen moeten we weer om half 8 paraat staan!

De snorkeltocht van vandaag valt enigszins tegen. Als we heel dichtbij de rotsen zwemmen zien we een paar zebravissen en scholen met kleine visjes. Maar ons snorkelavontuur is verre van de kleurrijke voorstelling die wij ons hadden bedacht. Als we weer aan boord komen, staat de lunch al klaar. Nog een paar uurtjes en dan varen we Airlie Beach weer binnen. De meesten proberen hun laatste trucjes uit om het MINE game succesvol af te ronden. En ja hoor, Revy trapt er zo in! Ik sta bij mijn tas, wanneer een van de macho’s vraagt wiens tas dit is. “Mine”, roep ik. “Yeah you said it”, roept ie trots. Ik maak het mezelf makkelijk en zeg dat ik geen push ups kan en maak er 10 Jumping Jack’s van. Als we vervolgens bijna Airlie Beach binnen varen, is dezelfde macho op zoek naar zijn snorkel. Hij wijst naar een snorkel die op een bankje ligt en vraagt of het de mijne is of dat het zijn (MINE) snorkel is.
Drop down and give me 10!

reefje Positie 27770 (0 p.) Lid sinds 17-06-2012 Foto's en tips: 59 Blogs: 55 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Molle eiland
blogfoto nr. 2
Hutje aan het strand
blogfoto nr. 3
Eenzaam bootje
blogfoto nr. 4
Onze ride
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Volcanic Hazard!
4 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Tongariro Crossing
Humanopoly
0 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Auckland
Auckland Council
0 1
Gepost op 27 januari
Nieuw-Zeeland Auckland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.