Fraser Island foto's & tips

'315831' door Roxannev '315831' door Roxannev

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Maheno scheepswrak op

Roxannev

Het Maheno-scheepswrak, hier op de foto, is een van de bezienswaardigheden op Fraser Island. Het spoelde in 1935 aan op het strand en werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor oefenbombardementen van de RAAF. Sindsdien is het schip verroest. Het grootste deel van het wrak ligt overigens onder het zand.

'254376' door scubasheila '254376' door scubasheila

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Dodelijk gevaar op...

scubasheila

Dit is de snelweg. Ja, klopt, jullie zien het strand, maar op het grootste zandeiland ter wereld, is dit strand wel degelijk een snelweg. Het populaire Fraser Island is bereikbaar per ferry en mag alleen betreden worden met 4WD auto's. Het is dan ook een drukke business met verhuurbedrijven of organisaties die reizigers 1 t/m 3 dagen een tour geven op het eiland in een 4WD bus. Deze bijzondere snelweg is niet zonder gevaren: badgasten die heen en weer lopen, kuilen die over het hoofd worden gezien, onervaren 4WD bestuurders, snelheidduivels.... Regelmatig komen hier ongevallen voor met een dodelijke afloop. Zo begrepen wij dat er in december 2009 (een maandje voordat wij er waren) een jongen was omgekomen door een ongeluk met zijn gehuurde 4WD. Maar inmiddels is de meest recente ongeval met dodelijk afloop afgelopen maand gebeurd (april 2010). Het eiland is de moeite waard om te bezoeken, maar doe dat verstandig! Geen ervaring.. boek een tour. De overheid is eindelijk aan het overwegen om de toegestane snelheid te verlagen naar 60 km p.u. (i.p.v. 80), een minimum leeftijd in te stellen om te mogen huren met een minimum aantal jaren rijervaring.

'554087' door karinm '554087' door karinm

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Paradijsje op een...e

karinm

Lake McKenzie, verborgen in de natuur op Fraser Island, doet bijna pijn aan je ogen. Het zand om het meer heen is van puur, wit silica dat knerpt onder je voeten en het water is zo ongelofelijk helder dat de blauwe kleur niet echt lijkt te zijn. Het meer bevat alleen regenwater en is zo puur dat er maar weinig leven is in het meer. Fraser Island bezoeken doe je het best met een 4x4. Het strand is nog redelijk hard en goed te berijden (pas wel op voor de vliegtuigjes die hier soms landen!), het binnenland is één grote zandbak. Je kunt er mooie wandelingen maken, of ga op een duin zitten met een verrekijker om walvissen te spotten. Ook komen er op het eiland dingo's voor, berg tijdens het kamperen je etenswaren dan ook goed op zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

'307027' door scubasheila '307027' door scubasheila

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

The Maheno

scubasheila

Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en is bereikbaar per ferry. Fraser mag alleen betreden worden met 4WD auto's. Het strand vormt de snelweg en deze is niet zonder gevaren: badgasten die heen en weer lopen, kuilen die over het hoofd worden gezien, onervaren 4WD bestuurders, snelheidduivels.... Regelmatig komen hier ongevallen voor met een dodelijke afloop (zie ook mijn andere foto met uitgebreidere uitleg hierover). Langs de snelweg kan je Maheno scheepswrak niet missen. Dit schip was een hospitaalschip voor Nieuw Zeeland tijdens WOI. Het schip is echter gebouwd in 1905 in Schotland als luxe vervoersschip voor reizigers. In 1935 vond men het schip te gedateerd en werd het onbruikbaar verklaard. In hetzelfde jaar werd de Maheno vanuit Melbourne naar Japan gesleept/getrokken voor metaal hergebruik. Het schip werd echter overvallen door een zware storm. Pas dagen later werd het schip naar het zand eiland gedreven en daar ligt 't nog steeds. Het schip is ontzettend vervallen en borden verbieden je daarom om te dichtbij te komen. Helaas zijn er altijd mensen die deze waarschuwing negeren. Zelf heb ik afstand gehouden, want dit schip is ook op een paar meter geweldig te fotograferen!

'429652' door chateau '429652' door chateau

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Gepokt en gemazeld.

chateau

Aan de oostkust van Australië ligt Fraser Island. Van hier uit hebben we walvissen gespot. Na lang zoeken kwam er eindelijk eentje boven. Hij was gepokt en gemazeld. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld. Het ligt voor de Australische oostkust en hoort bij de staat Queensland. Het eiland is 122 km lang en 5 tot 25 km breed. Er heerst een tropisch klimaat, en het landschap is zeer afwisselend: mangrovebossen, tropische regenwouden, eucalyptusbossen en duinlandschap. (even vergroten aub).

'407211' door akerkvliet '407211' door akerkvliet

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Zee Hond

akerkvliet

Een echte zeehond oeps ik bedoel dingo, zien er schattig uit maar dat zijn ze echt niet . Onze chauffeur vertelde ons een gruwelijk verhaal van 2 broers die door dingo's is aangevallen terwijl zij op Fraser Island aan het wandel waren nabij een camping de oudste van de 2 is gedood en de jongste heeft het overleefd, dus wees gewaarschuwd ! Do not dine with a dingo, because you will be his dinner...

'256291' door RobHoekstra '256291' door RobHoekstra

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Lake McKenzie

RobHoekstra

Dit is een foto van Lake McKenzie.Een van de meertjes op Fraser Island. Het zand is hier zo fijn dat sommige mensen hun juwelen er mee durfen te poetsen om ze weer mooi te laten glimmen. Het is erg leuk en mooi om met een 4x4 een dagen op dit eiland rond te toeren. Je kunt er allerlei dieren tegenkomen en het water barst van grote vissen die je vanaf Indian Point (een hoge rots die de zee inloopt) goed kunt zien.

'543357' door YaraBon '543357' door YaraBon

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Champagne Pools -...F

YaraBon

Fraser Island is het grootste zand eiland ter wereld. De Champagne Pools is een door de natuur gevormd verschijnsel waarbij je kunt zwemmen in kristalhelder zee water. Als je goed kijkt kun je ook kleine visjes zien. Heel leuk! Fraser Island is prachtig.

'395868' door ShaunJanssen '395868' door ShaunJanssen

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

The killer whales

ShaunJanssen

Tijdens een boottocht vanuit Hervey Bay, Queensland, heb ik het geluk gehad om deze killer whales te mogen spotten. Deze killer whales waren 'lost', een aantal van deze orka's waren gestrand op een zandbank in de buurt van Fraser Island en dit waren de overgebleven killer whales. Mede dankzij Sea World zijn deze killer whales onlangs teruggekeerd naar de open zee.

'226461' door damfschoenmakers '226461' door damfschoenmakers

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

EROSIE & KLEUR

damfschoenmakers

Deze rotsen langs de zee hebben het aardig te verduren want de wind gaat hier aardig te keer. Maar zo worden de rotsen mooi gevormd en dan het zonnetje erop met dit als resultaat.

'357890' door ruudenanouk '357890' door ruudenanouk

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Zonsopgang

ruudenanouk

Drie dagen met z'n tweeën hiken en kamperen op Fraser Island. Een uitdaging, en bij vlagen een vermoeiende, maar wel met dit soort beloningen als resultaat: als enigen kampeerden we op het hikers-only kampeerterrein bij Lake MacKenzie en zagen we 's ochtends vroeg deze prachtige zonsopgang bij het meer.

'340194' door Mich-Art '340194' door Mich-Art

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Snake

Mich-Art

Tijdens een tocht door fraser island(australie) kwam ik deze slang tegen. Dit was flink schikken toen ik dit mooie beest tegen kwam de afstanden was nog geen 2 meter. Dit was klikken en wegwezen :)

'387248' door damfschoenmakers '387248' door damfschoenmakers

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Dingo

damfschoenmakers

Deze eenzame dingo zagen we lopen op het strand van Fraser Island. Blijkbaar is hier het ras nog behoorlijk zuiver want elders in Australie heeft men zich gekruist met de hond.

'367098' door stevie '367098' door stevie

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

'caught'

stevie

Ineens hoorde ik muziek in de verte... Hip Hop. Ik reed in mijn Jeep na uren lang op het strand te hebben gereden op Frasier Island recht op de muziek af, met in mijn achterhoofd in gedachte dat ik wat jongelui zou aantreffen. Een grote brede glimlach verscheen op me gezicht toen ik 2 oudere mannen van ongeveer 60 zag die stonden te dansen op de hip hop muziek die uit hun eigen auto kwam afgespeeld van een ipod! als 2 ouwe hippies stonden ze daar.. de 1 met een flinke krab in zijn hand en de andere met een didgeridoo. De man met de krab in zijn hand sprak mij het meest aan.

'365286' door Diana '365286' door Diana

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Oké, nog eentje dan

Diana

Zucht, het is moeilijk afscheid nemen van dit maandthema; zeker omdat we de zon in het echt zo bitter weinig gezien hebben. Al zoekende in mijn oude foto's kwam ik deze opname tegen uit 2008, welke is genomen op het strand van Fraser Island. Wat mijn bijdrage betreft een mooie afsluiter van dit zomerse maandthema......

'288487' door Rianneboots '288487' door Rianneboots

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Zonsondergang

Rianneboots

Fraser Island, een van mijn mooiste bestemmingen. Na een paar uur vissen zat onze dag er bijna op totdat de ondergaande zon dit mooie uitzicht gaf. Adembenemend ben ik blijven staan totdat het echt tijd was om naar huis te gaan...

'280900' door elroyspelbos '280900' door elroyspelbos

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Fraser Island

elroyspelbos

Foto van de kustlijn van Fraser Island. Fraser Island wordt gezien als het grootste zandeiland ter wereld en is een World Heritage Site. Weekendje daar verbleven met een jeepsafari.

'268358' door damfschoenmakers '268358' door damfschoenmakers

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

STREPEN

damfschoenmakers

Deze rotsen hebben aardig te verduren door de wind en het water en het lijken strepen omdat het zo is uitgesleten. Dit gedeelte van Australie is ook de moeite waard om te bezoeken.

'358333' door jaapdekroo '358333' door jaapdekroo

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

VB met als achtergron

jaapdekroo

Een biertje, een zonnetje, een meertje en een hagelwit strand, wat wil je nog meer? Genomen tijdens een 4x4 safaritrip op Fraser Island in Australie, staat: Queensland

'322995' door RLemmen '322995' door RLemmen

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Aankomende regenbui o

RLemmen

Met Cool Dingo hebben zijn we twee dagen naar Fraser Island geweest. Dit is op het seventy-five mile beach, en er kwam niet lang daarna een aardige regenbui over.

'444599' door eabraas '444599' door eabraas

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Lake McKenzie

eabraas

Zo komen we aan bij Lake McKenzie op Frasier Island na een wandeling door het regenwoud. Het is een broeierige, regenachtige dag maar af en toe lukt het de zon om even door te breken. Het meer is mooi helderblauw en wordt omringd door een prachtig strand van fijn wit zand. Er heerst hier een ongelofelijke rust en je waant je even alleen op de wereld.

'544791' door YaraBon '544791' door YaraBon

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

SS Maheno

YaraBon

De SS Maheno op Fraser Island. Ik vond het een zeer bijzonder gegegeven. Het schip voer de route van Australië naar Nieuw Zeeland en terug. Na 30 dienst gedaan te hebben is deze in 1935 gestrand op Fraser Island. Het schip is ook een onderdeel geweest van trainingen voor de Tweede Wereld oorlog om te oefenen met het raken van targets vanuit de lucht. Prachtig om te zien dat dit schip na ruim 80 jaar er nog steeds is.

'237455' door renskers '237455' door renskers

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Fraser Island

renskers

Zou jij ook wel eens willen rond crossen met een jeep en dat op een strand, maar ook dicht bij de wildernis? Het kan op door ruig en avontuurlijk Fraser Island.

'289223' door SRattan '289223' door SRattan

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Coloured Sands

SRattan

Naast het parelwitte strand van Fraser island vind je de rotsen van 'coloured sand'. In de zon nemen deze rotsen tot wel 70 verschillende tinten aan.