Fraser Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fraser Island image

Sandy deel 2

Fraser Island
Australië
Reefje

Sandy deel 2

De volgende dag worden we om 8 uur wakker door de regen. De hele nacht hebben we stevige buien gehad en het lijkt erop dat het vandaag niet anders zal zijn. Grace en ik besluiten voor iedereen sandwiches te maken voor ontbijt die we onderweg kunnen opeten. Nadat we alles hebben ingepakt, rijden we door naar het noorden van Fraser, Indian Head. Daar vinden we een fantastisch uitkijkpunt over het water en de rotsen. Voor de rest worden we alleen maar omgeven door zand, zand en nog eens zand! Onze volgende stop is het Maheno Shipwreck (geraamte van een gestrand ship). De jongens zijn het rijden zat en ik krijg de sleutel in mijn handen gedrukt. Het lijkt net alsof ik mijn eerste rijles heb, zo zenuwachtig ben ik! Een aantal keer grijp ik naar de shiftpook aan mijn rechterkant (het is een Engelse auto waar de shiftpook uiteraard aan de linkerkant zit), maar afgezien daarvan gaat het rijden best goed!

Na het Maheno Shipwreck en een wandeltocht door de zandduinen, besluiten we landinwaarts te gaan om te gaan koken. Op het strand slapen is vanavond geen optie, omdat het vloed wordt. Samen met een ander team van Koala’s bereiden we ons diner en rijden we daarna door naar Central Station, waar wij vanavond kamperen. Vanavond blijft het gelukkig droog, waardoor we met zijn allen buiten kunnen zitten. Iedereen is voorzien van een aantal alcoholische drankjes, die we nodig hebben voor het spelletje Slaps. Iemand zegt ‘what’s the name of the game’, waarop iedereen ‘Slaps’ antwoord, ‘what’s the aim of the game’, waarop iedereen ‘to get pissed’ roept. Diegene die het rijmpje zegt, begint vervolgens met 1, afhankelijk naar welke kant zijn hand wijst moet diegene links of rechts van hem verder tellen. Zodra iemand een fout maakt moet hij of zij drinken. Zo’n simpel spel, maar oh zo vermakelijk omdat er altijd wel iemand is die niet op let en zo de fout in gaat.

Na een paar uurtjes te hebben geslapen (Daran was nogal dronken en probeerde steeds bij ons in de tent te kruipen), worden we om 9 uur wakker. Onze laatste dag op Fraser is aangebroken en het ziet erna uit dat het voorlopig nog wel droog blijft. We pakken onze spullen in, maken nog wat boterhammen voor de lunch en vertrekken vervolgens naar Lake Mackenzie. Tot een uurtje of 1 liggen we relaxed bij het mooie blauw/groenachtige water. Nadat iedereen een verfrissende duik in het meer heeft genomen, vertrekken we alweer richting de boot. Op het moment dat we weer in de jeep zitten begint het te regenen. Ondanks het weer (dat niet altijd mee zat!), hebben we echt een super tijd gehad met onze groep!

Foto's

407d4.jpg
407d4.jpg
Reefje
040db.jpg
040db.jpg
Reefje
040db.jpg
040db.jpg
Reefje
6a972.jpg
6a972.jpg
Reefje
6a972.jpg
6a972.jpg
Reefje
5a6f5.jpg
5a6f5.jpg
Reefje
5a6f5.jpg
5a6f5.jpg
Reefje