Fraser Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fraser Island image

Sandy deel 1

Fraser Island
Australië
Reefje

Sandy deel 1

Fraser Island is het grootste zandeiland van de wereld en het ligt op een half uurtje rijden vanaf Hervey Bay. Vandaag vertrekken wij met onze tien man tellende groep naar het eiland, waar wij zelf in een Toyota 4 wheel drive mogen rondcrossen. Om kwart voor 7 ’s ochtends staat iedereen paraat bij het Koala’s hostel om tekst en uitleg te krijgen over het rijden in een 4 wheel drive en de juiste manier van spullen pakken. Wij hebben een tophead (extra verhoging in de jeep) waar onze tenten, etenswaren, drank en andere spullen in opgeborgen kunnen worden. Deze moet op de juiste manier ingericht worden (gewicht aan beide kanten verdelen), anders is er een grote kans dat ons mooie jeepje als een dominosteen omvalt.

Nadat de drivers (Ingrid en ik zijn de enige vrouwen in onze groep) een stoomcursus how to drive a 4 wheel drive achter de kiezen hebben, vertrekken we richting de barge (boot) die ons naar Fraser brengt. Onderweg ontdooit de groep een beetje wanneer Graham voorstelt om een naamspelletje te doen. Voor de komende drie dagen ontpopt Graham zich als de entertainer van de groep. Samen met zijn vriendin Grace heeft hij drama gestudeerd, iets wat zeker bij hem past en dat is duidelijk te merken aan de types die hij na doet, stemmetjes die hij op zet en aan de musicalnummers die hij samen met Grace zingt. Samen hebben zij ook een naam voor onze jeep bedacht, Sandy.

Na een half uur met de boot gevaren te hebben, komen we aan in Fraser. Gewapend met onze 70 cm grote kaart van het eiland, proberen we een route uit te stippelen. Lake Wabby wordt onze eerste bestemming van vandaag. De weg naar het meer is erg hobbelig (bospaadje met grote uitstekende takken) en zorgt voor een hoop aah’s en oohh’s van de mensen die door de jeep heen stuiteren. Graham probeert het geheel nog leuker te maken door een blikje cola als camera te gebruiken. Hij filmt de auto zogenaamd, waarop iedereen hartelijk naar hem zwaait, hij interviewt zijn vriendin waarna hij op het laatst de camera naar zichzelf draait. Wanneer een fel roze jeep ons even later volgt, kan Graham het niet laten en zegt met een verwijfd stemmetje, “Oh my god it’s the gay police!”

Als we de auto bij de parkeerplaats droppen, is het nog een km lopen naar Lake Wabby. Voordat we het meer überhaupt zien, moeten we eerst een hoge zandduin beklimmen. Puffend en hijgend staan we even later met zijn 10 aan de top, te genieten van het uitzicht. De komende uurtjes relaxen we lekker bij het water. Rond een uur of 3 vertrekken we weer richting auto, op zoek naar een verblijfplaats voor vanavond. We rijden voor het eerst op het zand, dat geen gemakkelijke opgave blijkt te zijn. Er is nogal veel los zand waar weinig of geen sporen in staan van onze voorgangers, waardoor we nu helemaal van links naar rechts in de jeep slingeren. We hebben vooral veel lol wanneer we om de vijf minuten naar de krat met eten kijken die boven ons hoofd naar beneden dreigt te vallen, bij elk gat in het zand dat Daran te laat ziet.

We overnachten vanavond op het strand nabij camping Happy Valley. Een deel van de groep zet alvast de tenten op, terwijl de andere helft voor het eten zorgt. Rond half 5 zijn we allemaal voorzien van een worstje en een hamburger van de grill. Als we allemaal voldaan zijn, begint het ineens te regenen. Snel pakken we de spullen in en rennen we naar de jeep. Vanavond lekker buiten voor de tent zitten, zit er helaas niet in. De rest van de avond blijft het regenen (bijna storm zeg maar). In de jeep zitten we allemaal knus bij elkaar en proberen wij ons een beetje te vermaken met leuke gesprekken, spelletjes op de gsm en schaduwpoppen. Om 20 uur besluiten we toch maar onze tent in te duiken.

Foto's

709fc.jpg
709fc.jpg
Reefje
93c1f.jpg
93c1f.jpg
Reefje
93c1f.jpg
93c1f.jpg
Reefje
c8b7a.jpg
c8b7a.jpg
Reefje
c8b7a.jpg
c8b7a.jpg
Reefje
5d2c8.jpg
5d2c8.jpg
Reefje
5d2c8.jpg
5d2c8.jpg
Reefje