Darwin foto's & tips

'261191' door walvishaai '261191' door walvishaai

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Jezus vogel

walvishaai

Deze vogel noemen ze Jezus vogel omdat hij over het water kan lopen. De foto is genomen vanuit de boot op de Yellow river tussen de krokodillen waar hij totaal geen last heeft van deze roofdieren.

'45222' door Lione Kolsteren '45222' door Lione Kolsteren

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Tropische bloem,...Da

Lione Kolsteren

Bloem, Darwin.

'53586' door Lione Kolsteren '53586' door Lione Kolsteren

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Tropische boom

Lione Kolsteren

Geen idee hoe hij heet, of wat voor soort, maar deze zagen we in het centrum van Darwin.

'429417' door chateau '429417' door chateau

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Billabong-sunset.

chateau

Vanaf onze camping in de buurt van Darwin zijn we een eindje gaan rijden op zoek naar een mooie zonsondergang. Bij een billabong werd het landschap in een mooie gloed gezet. Billabong is een verzamelnaam voor draslandgebieden in de Top End, het tropische gedeelte van het Noordelijk Territorium in Australië. De meeste billabongs zijn hoefijzermeren. Kenmerken van een billabong zijn dat het in de droge periode van mei tot oktober altijd water bevat en nooit volledig opdroogt en dat het in het regenseizoen van november tot april deel uitmaakt van uitgestrekte ondergelopen gebieden, de zgn. floodplains. . Billabongs zijn vooral in de droge periode een verzamelplaats voor vele watervogels, vissen en krokodillen. Bekende billabongs zijn de Yellow Waters Billabong en de Mamukala Wetlands in Kakadu National Park en de Bird Billabong in Mary River National Park.

'41131' door Lione Kolsteren '41131' door Lione Kolsteren

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Regenwoud bij Cairns

Lione Kolsteren

In het regenwoud nabij Cairns, Queensland

'246069' door ilse87 '246069' door ilse87

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Vandaag is rood

ilse87

Ook deze foto is genomen in Darwin op Mindil Beach. Het liedje van Marco Borsato is zeker van toepassing op deze foto. Ik had nog nooit zo'n rode lucht gezien. Vandaag is rood..........

'526964' door neretslok '526964' door neretslok

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Tropisch

neretslok

Darwin is een tropische stad in het noorden van Australie. Darwin ligt relatief dicht bij Indonesie. In het stadsbeeld vind je het tropische goed terug, zoals b.v. deze palm, neem ik aan. Opvallend!

'489530' door sr-fotografie '489530' door sr-fotografie

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Ontmoeting met een...

sr-fotografie

En daar zit je dan van het uitzicht te genieten. Toen ik om me heen keek, zag ik dat ik niet de enige was. Deze grote pelikaan keek op me neer van heel dichtbij. Wat een enorme vogels zijn het toch. Zijn ogen waren alleen constant gericht op het water en vooral hetgeen zich daaronder afspeelde. Na een korte toeter als gedag, klapte de pelikaan zijn vleugels uit om vervolgens als een klein dobberend bootje het onderwaterleven (lees: zijn avondeten) van dichterbij te bekijken.

'257953' door sylviejansen '257953' door sylviejansen

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Sunset

sylviejansen

De zonsondergangen in Darwin zijn fenomenaal! Combineer een zonsondergang met een bezoek aan de Mindill Markets in Darwin. Een prachtige beleving van kleuren en geuren. De marktjes bieden de heerlijkste gerechtjes van over de hele wereld aan. Verder vindt je op deze beroemde Mindill Markets verschillende kraampjes met art crafts.

'437525' door EdwinS '437525' door EdwinS

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Croc

EdwinS

Onze bootvrouw vertelt ons dat er in Australië wel eens een hond overboord wordt gezet als men twijfelt of er zich krokodillen in een bepaald water bevinden. Gelukkig was deze test tijdens onze boottrip niet nodig...

'444243' door marjoleinoudejans '444243' door marjoleinoudejans

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Avondrood Darwin

marjoleinoudejans

Darwin is een gezellige stad in het noorden van Australië, de uitvalsbasis voor Kakadu en Litchfield National Park. En langs de kust spotte ik deze prachtige zonsondergang....

'257954' door sylviejansen '257954' door sylviejansen

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Sunset

sylviejansen

De perfecte zonsondergang. Wat een kleuren. Deze foto is gemaakt in het Sky city hotel in Darwin. Het is hier dubbel genieten. Een zonsondergang zoals deze en een cocktail in je hand..en je avond kan niet beter worden!

'246068' door ilse87 '246068' door ilse87

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Top end of Down Under

ilse87

Darwin staat bekend als een stad met geweldig mooie zonsondergangen. Deze foto is gemaakt op Mindil Beach waar ook de Mindil night market plaatsvind. Dit is een grote sfeervolle markt die elke donderdagavond word gehouden, erg levendig met tig eettentjes en compleet met entertainment als vuurspuwers, didgeridoo optredens, etc.

'65842' door Edith '65842' door Edith

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Kookabura

Edith

Op onze 1e dag in the Northern Territory gespot.

'378508' door twalia '378508' door twalia

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Snelheid geboden

twalia

Camera in de aanslag en wachten maar... Op een boottocht in de omgeving van Darwin werden we getrakteerd op een aantal springende krokodillen. Het is ongelooflijk hoe snel deze beesten uit het water naar boven komen. Ze gebruiken hierbij de kracht van hun staart, wat nog eens laat zien hoe sterk en goed aanpast deze oerbeesten zijn. Snelheid is ook geboden bij ons, want voor je het weet is de krokodil weer in het water...

'376595' door ivonne '376595' door ivonne

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Just hanging about

ivonne

Tijdens onze reis door Australie hebben we genoten van al het wildlife. Op de camping bij Darwin hing dit geweldige exemplaar bij de camperskitchen rustig naar het gedruis om zich heen te kijken. Genoeg tijd voor ons om hem zo vast te kunnen leggen.

'145332' door Kaaatje '145332' door Kaaatje

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Vogel droogt zijn...v

Kaaatje

Tijdens een boottocht over de yellow water floodlands

'163565' door kellybaetsen '163565' door kellybaetsen

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Zonnetje onder

kellybaetsen

Zonsondergang in Darwin.

'260427' door olgabuijsman '260427' door olgabuijsman

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Vlinder nursery

olgabuijsman

In de buurt van Darwin vindt je Berry Springs. Dit is een natuurlijke spring waar je kunt zwemmen. Je treft er geen krokodillen hoewel men een verdwaalde 'freshie' niet uitsluit. Dit zijn zoetwaterkrokodillen en doen in principe niets. Je kan er ook een korte wandeling maken en toen trof ik deze vlinders in een boom aan. Na nader te hebben bestudeerd heb ik het idee dat het om een soort nursery gaat. Er lijkt 1 vlinder net uit de cocon te komen en er lijkt een lege te hangen. Ik vermoed dan ook dat deze vlinders aan het drogen waren. Het is ook net of ze in de lucht zweven want het is niet zichtbaar waar de tak vastzit.

'111133' door carootje '111133' door carootje

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Avond valt

carootje

Tja, of de zon nou opkomt of ondergaat, elke keer is het weer een wondermooi plaatje. In het echt vind ik het toch het allermooiste en kun je er heerlijk bij wegdromen.

'140094' door kellybaetsen '140094' door kellybaetsen

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Blue birdie

kellybaetsen

Een heeeel blauw vogeltje in de omgeving van Darwin.

'102608' door kellybaetsen '102608' door kellybaetsen

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Zonsondergang Darwin

kellybaetsen

Zonsondergang in Darwin

'40541' door redhed '40541' door redhed

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Warning?

redhed

Dat lezen we natuurlijk niet

'210845' door woja '210845' door woja

AustraliëDarwin

AustraliëDarwin

Maskerkievit

woja

Maskerkievit ----Vanellus miles . Om de maskerkievit in zijn oorspronkelijke leefgebied waar te nemen zul je naar de andere kant van de wereld moeten reizen. Ze worden gevonden in Australië. Hier komen ze erg algemeen voor. Het is vergelijkbaar met de gewone kievit in bepaalde delen van Europa. Ze hebben hun naam niet voor niks gekregen. Ze hebben namelijk een soort van masker op hun gezicht. Dit is een bloot stuk huid die geel van kleur is. Ze hebben een spanwijdte van 75 tot 80 centimeter.