Daintree NP

'554765' door Haribobanaan '554765' door Haribobanaan

AustraliëDaintree NP

AustraliëDaintree NP

Daintree National Par

Haribobanaan

Cape Tribulation is een landtong en bevindt zich in het Daintree National Park. In de jaren 70 werd Cape Tribulation door de hippies ontdekt en het werd de eindstop van het avontuur van Londen naar Kathmandu tot Cape Tribulation. In de jaren 80 werd de eerste backpackershostel gebouwd en sindsdien is Cape Tribulation een toeristenbestemming.

'549280' door Haribobanaan '549280' door Haribobanaan

AustraliëDaintree NP

AustraliëDaintree NP

De beproeving van Coo

Haribobanaan

Cape Tribulation is een van de weinige plekken op aarde waar het regenwoud grenst aan het witte strand en de heldere blauwe oceaan. Om het nog concreter te maken: er kruisen hier 2 plaatsen van de UNESCO Werelderfgoedlijst: het Great Barrier Reef en de Daintree Rainforest. Cape Tribulation, letterlijk "Kaap Beproeving", werd in 1770 zo door de Britse Captain Cook genoemd omdat hij daar veel moeite had om veilig langs het Great Barrier Reef te varen.

'532039' door art-p '532039' door art-p

AustraliëDaintree NP

AustraliëDaintree NP

Rainforest and beach.

art-p

With our campervan we drove from cairns to cape tribulation crossing the daintree river with a ferry. It was a very nice place to discover the rainforest and the places with beaches were amazing.

'566717' door karinm '566717' door karinm

AustraliëDaintree NP

AustraliëDaintree NP

Huizenhoog groen

karinm

In Australie zijn zoveel gave plekken, en Daintree NP is er een van. Als je bij Cairns bent om te duiken op het GBR, dan toch nog even doorrijden naar het noorden om dit nationale park met zijn enorme groene varens en andere planten te bezoeken. En kijk ook eens naar boven...

'557351' door Haribobanaan '557351' door Haribobanaan

AustraliëDaintree NP

AustraliëDaintree NP

Varaan Cape...Tribula

Haribobanaan

Diep verscholen in het tropische noorden van Australië (Queensland), ligt een waar paradijs genaamd Cape Tribulation. De beroemde ontdekkingsreiziger James Cook (Captain Cook) gaf deze plek de naam 'Kaap der Beproeving’ omdat hij hier vastliep met zijn schip en deze zwaar beschadigd was. Als je hier op het parelwitte strand staat bevindt zich achter je een 130 miljoen jaar oud tropisch regenwoud en kijk je uit over het helderblauwe water van het Great Barrier Reef. Hoewel het water er erg aanlokkelijk uitziet wordt je, vanwege de kubuskwallen en de krokodillen, afgeraden om te gaan zwemmen. Een aanrader is een wandeling door het tropisch regenwoud van het Daintree National Park. Je hebt geen kapmes nodig om je een weg te banen door deze jungle. Door het regenwoud zijn namelijk zogenoemde ‘boardwalks’ aangelegd, wat inhoud dat je over planken loopt dwars door het regenwoud en de mangroven. Voor de echte natuurliefhebber is dit een prachtige plek. Tijdens de wandeling moet je niet raar opkijken als plotseling een grote bonte varaan uit de bosjes opduikt. Daarnaast telt het regenwoud zo’n 18.000 soorten planten, van kleurrijke bloemen en palmen tot mooie grote varens. De wandeling is door de hoge luchtvochtigheid best inspannend.

'1093442' door baatjes '1093442' door baatjes

AustraliëDaintree NP

AustraliëDaintree NP

Spiny Rainforest...Ka

baatjes

De Phricta aberrans behoort tot de familie van de sabelsprinkhanen. De Katydid past zijn kleuren aan aan de boom waarop hij zit, daardoor is hij moeilijk te spotten. Op zijn lijf en poten heeft hij verschillende hoorntjes en hij heeft extreem lange antennes. Ik denk dat de sprinkhaan inclusief achterpoten en antennes richting de 30 centimeter gaat. Helaas is z’n ene oog niet scherp maar ik ben nu eenmaal geen held met insecten. Ik was allang blij dat deze enorme sprinkhaan op de foto stond en ik weer wat ruimte kon creëeren tussen ons. Het was van dichtbij niet mogelijk het gehele beest erop te krijgen.

'1093415' door baatjes '1093415' door baatjes

AustraliëDaintree NP

AustraliëDaintree NP

Zie jij hem?

baatjes

'Kijk nog maar eens goed.' We zijn op Cape Tribulation en onderweg naar de auto als we worden aangesproken door een meneer. Er is iets te zien. In eerste instantie zien we het niet. Totdat we na flink turen (en wat hulp) een enorme sprinkhaan zien. Zie jij hem? Morgen een close-up van dit beest.

'1100871' door lijn '1100871' door lijn

AustraliëDaintree NP

AustraliëDaintree NP

Walu Wugirriga

lijn

Het uitkijkpunt Walu Wugirriga bij Cow Bay in het Daintree NP is zo mooi. Je kijkt uit naar de monding van de Daintree rivier die in de Koraalzee over gaat. Het hele gebied wat een Nationaal park is is zo bijzonder en divers aan natuur daar kan je dagen vertoeven en zou een van de redenen voor ons zijn om terug te gaan.

'842846' door baatjes '842846' door baatjes

AustraliëDaintree NP

AustraliëDaintree NP

Australische...boomki

baatjes

Wij hadden een B&B in het plaatsje Daintree, genaamd de Red Mill House. Een aanrader! Hier kon je heerlijk ontbijten op de veranda. In de bijbehorende tuin gonsde het van het leven: vogels, buideldieren, insecten en kikkers. Deze kikker, waarvan ik denk dat het een Australische Boomkikker is, zat in een plant bij de veranda en bleef lekker zitten voor de foto. Vanuit de B&B was het Daintree National Park en Cape Tribulation gemakkelijk te bezoeken. Het Daintree National Park is een prachtig gebied en een van de oudste regenwouden ter wereld. Bij Cape Tribulation komende de jungle en de oceaan samen.

'1108807' door saskiahamminga '1108807' door saskiahamminga

AustraliëDaintree NP

AustraliëDaintree NP

Cape Tribulation

saskiahamminga

Vanuit ons verblijf in het regenwoud van Daintree Rainforest rijden we naar het plaatsje Cape Tribulation. ' Cape Trib' ligt in het noorden van Queensland middenin een prachtig ongerepte jungle. Het is een unieke plek op deze wereld, aangezien het (naar schatting) 180 miljoen jaar oude regenwoud hier samenkomt met parelwitte stranden. Heel bijzonder: hier kruisen hier 2 UNESCO Werelderfgoed locaties: het Great Barrier Reef en de Daintree Rainforest. Nadat we geparkeerd hebben lopen we over een houten 'boardwalk' door het mangrovebos naar het strand. Overal staan borden 'beware, crocodile', dus dat maakt dit uitstapje extra spannend. Op het strand zoekt zoon kokosnoten en schelpen, we wanen ons op een onbewoond eiland... Een leeg tropisch strand met palmbomen en grensend aan het regenwoud en een prachtige blauwe zee met kraakhelder water. Wat een prachtige plek... Letterlijk betekent Cape Tribulation het ‘Kaap Tegenspoed’, een naam die James Cook in 1770 gaf nadat hij hier vast kwam te zitten met z’n schip. Er wonen slechts 400 mensen in Cape Tribulation. De oorspronkelijke bewoners zijn de Kuku Yalanji people die de plek ‘Kurangee’ noemde. Letterlijk vertaald betekent dit ‘place of many cassowaries’. (de ‘kasuarissen’, de grote, snelle en vleugelloze vogels die hier leven).

'1108917' door saskiahamminga '1108917' door saskiahamminga

AustraliëDaintree NP

AustraliëDaintree NP

Verblijf in Daintree.

saskiahamminga

Tijdens onze rondreis door Australië verblijven we een aantal dagen in een prachtige ecolodge in Daintree Rainforest. Een prachtige plek, middenin eindeloos groen. Als we arriveren verontschuldigd de receptioniste zich dat het regent. Wij grinniken en zeggen: "but that's why it is a rainforest". Ze is opgelucht door onze reactie en zegt dat lang niet iedereen zo reageert... We kunnen hier zwemmen in de rivier ("no crocs, the water is too cold and there are too many rocks") en in het bijbehorende zwembad (dat voelt beter...al nemen we ook een duik in de rivier). We worden omringt door ongelofelijk veel soorten planten en bomen, vlinders en vogels vliegen af en aan, het is prachtig. Ook voor onze zoon is dit een geweldige plek; zoeken naar spannende beestjes en insecten in het regenwoud, zwemmen en uitstapjes maken richting de kust en het Great Barrier Reef. Daintree Rainforest is het oudste regenwoud op de wereld. Schattingen van 100 to zelfs 130 miljoen jaar oud maken dit regenwoud een stuk ouder dan de meer beroemde Amazoneregenwoud. Deze jungle bevat een ongelofelijke verscheidenheid aan plant- en diersoorten, vele bedreigd, andere uniek voor dit gebied. Er zijn zelfs bomen ontdekt hier die volgens wetenschappers al lang uitgestorven waren. Wij zijn ook nog met een gids op pad geweest; ontzettend leuk om meer te leren en zien van het regenwoud en te horen over de oorspronkelijke bewoners.