Daintree NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Room with a view

Daintree NP,
Australië


Tijdens onze rondreis door Australië verblijven we een aantal dagen in een prachtige ecolodge in Daintree Rainforest, Silky Oaks Lodge. Een prachtige plek, middenin eindeloos groen.
Vanaf het balkon van ons huisje midden in het regenwoud hebben we uitzicht op een 'muur'
van groen. We worden omringt door ongelofelijk veel soorten planten en bomen, vlinders en vogels vliegen af en aan, het is prachtig. Alle geluiden, zowel overdag als 's avonds in het donker, het maakt ons verblijf hier zo bijzonder, hier kun je uren zitten en turen in het groen, op zoek naar een vogel, reptiel of ander spannend dier. Even verderop loopt een kraakheldere rivier, waar we kunnen zwemmen of pootje baden.

Daintree Rainforest is het oudste regenwoud op de wereld. Schattingen van 100 to zelfs 130 miljoen jaar oud maken dit regenwoud een stuk ouder dan de meer beroemde Amazoneregenwoud. Deze jungle bevat een ongelofelijke verscheidenheid aan plant- en diersoorten, vele bedreigd, andere uniek voor dit gebied. Er zijn zelfs bomen ontdekt hier die volgens wetenschappers al lang uitgestorven waren. Wij zijn ook nog met een gids op pad geweest; ontzettend leuk om meer te leren en zien van het regenwoud en te horen over de oorspronkelijke bewoners.