Cairns

'529688' door jeannette '529688' door jeannette

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Watervallen trip

jeannette

Toen wij in Cairns waren wilden wij een aantal auto trips maken door de prachtige omgeving. Op de website: http://www.cairns-australia.com/cairns-scenic-drives.html kwam ik de volgende beschrijving tegen en dat leek ons wel wat: The Waterfalls Trail is a great day trip as it takes you from the city centre of Cairns and climbs through the coastal ranges, past the sweeping sugar cane fields and up to the Cairns Highlands. From this aspect you can view out over Cairns, Great Barrier Reef and local farms it's a great way to get a good perspective of the area. We hebben heerlijk een hele dag rondgetoerd en deze waterval was een van de mooie plekken die we bezocht hebben. Dit soort plekken kun je alleen met een auto bereiken en een auto huren in Australië is "very simple". Een dag later zijn we ook nog naar Daintree national park gereden, via mooie stranden zoals Palm cove (zie vorige foto's). We hebben genoten van deze prachtige subtropische natuur in het hoge noorden van Australië.

'415144' door Regien '415144' door Regien

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Palm Cove

Regien

Picture this: je gaat snorkelen bij het prachtige Great Barrier reef. Je ziet wetsuits op de boot hangen en denkt bij jezelf, het water is toch hartstikke warm, ik ga me niet in zo'n onding wurmen. Tja, en dan moet je op de blaren zitten en met 'n t-shirt over je pijnlijk verbrande schouders lopen, als je de dagen daarna op zo'n paradijselijk strand als Palm Cove verblijft. Maar...dan heb je wél de tijd om er uitgebreid foto's van te maken! (Exif: f/13, sluitertijd 10/1250, iso 200, 17mm)

'444543' door eabraas '444543' door eabraas

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Grappig verkeersbord

eabraas

Op weg vanuit Cairns via Daintree National Park naar Cape Tribulation kwamen we dit grappige verkeersbord tegen: beware of the cassowary! Niet onnodig want deze loopvogel wordt helaas met uitsterven bedreigd.

'486610' door Debsie '486610' door Debsie

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Excursie Mossman Gorg

Debsie

Tijdens een tropische regenbui stonden we daar, midden in het regenwoud met achter ons deze rivier. De rotsen leken wel neergelegd en bijna niet echt. Het voelde alsof ik naar een foto van iemand anders aan het kijken was.

'260947' door scubasheila '260947' door scubasheila

AustraliëCairns

AustraliëCairns

De vliegende honden..

scubasheila

Wat ik zo mooi vind aan Australië is dat je zoveel wildlife is. In de eerste instantie zou je kunnen denken dat hier een groep vogels overvliegt, maar niets is minder waar. Als je goed naar de vormen van de vleugels kijkt, zie je pas dat dit hele andere diertjes zijn. Dit zijn vleerhonden (ook wel vliegende honden of grote vleermuizen genoemd). De familie van de vleerhond telt bijna 200 soorten in ongeveer 45 geslachten. De meesten zijn groter dan de rest van de vleermuizen, op een enkeling na. Hun spanwijdte varieert tussen 24 cm en 180 cm, met een gewicht van bijna een kilogram voor de grootste soort. Ze danken hun naam aan hun typerende kop. Ik vond dit een machtig gezicht. En omdat dit niet iets is wat in onze klimaat in de vrije natuur voorkomt, kan ik er ook echt van genieten als ik zo'n groep voorbij zie komen. En dat midden in het centrum van Cairns (daarom kies ik voor de categorie stadsbeeld). Als je ze overdag wilt zien, kijk dan eens omhoog. Ze hangen vaak in grote getale in de bomen in botanische tuinen, zoals de Royal Botanic Gardens in Sydney.

'506885' door mamacaro '506885' door mamacaro

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Whitehaven beach...Wh

mamacaro

Het mooiste tropische strand van Australië! Je kunt er alleen met een boot komen, bijv. op een dagtrip of via een zeilreis langs the Whitsunday Islands.

'156582' door ehinderink '156582' door ehinderink

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Verkeersborden-humor

ehinderink

In Daintree NP stonden deze verkeersborden, we moesten er wel om lachen !

'461340' door Annaelle '461340' door Annaelle

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Beautysleep

Annaelle

In een warm land als Australië spot je regelmatig een kangoeroe tijdens zijn/haar dagelijks dutje. Op allerlei animal farms krijg je zelfs de kans om dichtbij de beestjes te komen en ze te aaien. Ze zijn allesbehalve schuw, zeker wanneer ze slapen!

'413168' door Regien '413168' door Regien

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Aerial View Cairns

Regien

Een laatste blik op het geweldig mooie blauwe water vlak voor de kust van Cairns vanuit het vliegtuig. Wat is het daar heerlijk tropisch! Cairns was mijn allereerste stop in Australië, maar gelukkig niet mijn laatste! (Exif: f/11, sluitertijd 10/2000, iso 200, 26mm)

'415452' door Regien '415452' door Regien

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Beachbirds

Regien

Deze vrolijke vogeltjes renden langs de branding over het strand van Cairns. Het zijn sandpipers, maar ik vind 'beachbirds' een leukere titel. (Exif: f/5, sluitertijd 10/4000, iso 200, 130mm)

'106907' door pdanielse '106907' door pdanielse

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Paradise

pdanielse

Vanuit Cairns het Outer Great Barrier Reef geweest en deze prachtige schelp gezien. Zomaar op drie meter onder water. Vlak bij Michaelmas Cay een eilandje waarvan 10% mensen gebruik van mogen maken. De rest is voor de birds!

'193274' door ajvermeer '193274' door ajvermeer

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Bananenplantage N...Q

ajvermeer

Leuk om weer eens iets te ziien waarvan je gewend bent om dit via foto's of een ander medium te zien maar nu zelf waar te nemen

'411732' door damfschoenmakers '411732' door damfschoenmakers

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Opkikker

damfschoenmakers

Deze kikker heb ik gespot toen we boven Cairns in het regenwoud een wandeling ging maken vroeg in de morgen. Soms loont het zich om vroeg op te staan en wildlife te spotten.

'404426' door jeannette '404426' door jeannette

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Aboriginal

jeannette

De aboriginals doen het over het algemeen niet goed in Australie. Gelukkig zijn er projecten om mensen te helpen te rehabiliteren. Deze man zag ik tijdens een show in een dorpje ten noorden van Cairns waar een themapark is waar je leert over de geschiedenis van deze boeiende bevolkingsgroep.

'453365' door Hanneke1569 '453365' door Hanneke1569

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Jump

Hanneke1569

Dit kalf kreeg een middagje spring-les van moeder. Wat een grote baby en wat ontzettend gaaf om dit te mogen aanschouwen. Need to say more?

'426794' door chateau '426794' door chateau

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Sunrise.

chateau

Het was die afgelopen nacht koud geweest en 's morgens was alles vochtig. Toen we wegreden deed de zon al zijn uiterste best om door de laaghangende mistbanken heen te breken. Dit is een gescande dia uit 1996. (even openen aub).

'404509' door jeannette '404509' door jeannette

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Palm Cove

jeannette

Zo'n 20 km ten noorden van Cairns ligt dit mooie strand van Palm Cove. Ik het weekend komen hier veel locals barbecuen, zwemwedstrijden houden of trouwen. Je hebt er ook verschillende zeer goede restaurants zoals Nunu restaurant waar mijn zoon chef is.

'387606' door EdwinS '387606' door EdwinS

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Fotomodel.

EdwinS

Deze kikker kwam ik tegen in de tuin van ons guesthouse in Cairns. Heel voorzichtig kroop ik er naar toe om een foto van hem te maken. Het kruipen bleek echter niet nodig. Het kleine beestje vond het best en ik kon mijn lens vol op zijn kop zetten

'372583' door akerkvliet '372583' door akerkvliet

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Het verhaal van de...

akerkvliet

In de droomtijd was alles donker en er was geen dag. Bohra de kangoeroe nam Dinewan de emoe om zijn vrouw te zijn en ze waren een hele gelukkig. Dinewande emu werd zeer onrustig omdat Bohra alleen wilde liggen en liefst de hele tijd slapen. Omdat Dinewan gewend was aan veel beweging, verlangde ze ernaar om haar benen te strekken. Dus ze begon te klagen over Bohra zijn luiheid, en dan over het donker. Dinewan frummelde met de bladeren op de grond en soms vielen de bladeren op Bohra's gezicht en maakte hem dan wakker. Uiteindelijk zei hij "kom met mij mee." Ze gingen weg in de duisternis struikelen langs, omgevallen bomen en schaafde de emoe's benen zo veel dat alle veren van haar benen eraf geschaafd werden. Toen kwamen ze bij een open plek, Bohra zei tegen zijn vrouw: "Wacht hier". Hij begon de nacht weg te draaien tot het daglicht tevoorschijn kwam met als gevolg dat zijn vrouw heen en weer begon te rennen. Dat is de reden waarom de emoe zo'n snelle vogel is met schubben achtige benen.

'402230' door Regien '402230' door Regien

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Lachebekkie

Regien

De laughing kookaburra of lachvogel is de grootste ijsvogelsoort die er bestaat met zijn lengte van ca. 42 cm. De naam lachvogel heeft ie te danken aan het geluid wat ie produceert. Het lijkt erg op de menselijke lach en werkt enorm aanstekelijk. Als je die beestjes hoort lachen, móet je wel meedoen. Serieus blijven is géén optie! :-) De kookaburra komt voor in oost en zuidoost Australië.

'461341' door Annaelle '461341' door Annaelle

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Hemels blauw

Annaelle

Het was alsof de hemel in de zee verdronk... Zoveel blauwtinten bij elkaar had ik nog nooit gezien. De stranden van Australië zijn adembenemend mooi!

'402575' door cornelissen '402575' door cornelissen

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Zoutwater krokodil

cornelissen

Een zoutwaterkrokodil in Port Douglas. Wij zaten in een boot waarbij de krokodil naar ons toe kwam uit nieuwsgierigheid. Het zijn gevaarlijke beesten maar machtig mooi om te zien.

'438510' door twalia '438510' door twalia

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Curtain fig

twalia

De omgeving van Cairns wordt gedomineerd door jungle. Hier kun je een bijzonder fenomeen zien: de 'curtain fig'. Deze bijzondere boom ontstaat als een zaadje ontkiemt in de kroon van een boom. Er ontstaat een wortel die langs de boom naar beneden loopt. In de loop van de tijd komen er kleine wortels uit de hoofdwortel die zich om de boom heen wikkelen. Uiteindelijk bezwijkt de boom en valt deze schuin tegen een andere boom aan. De wortels zaken nu allemaal naar beneden, waarvoor er een soort van gordijn ontstaat.

'457480' door Appie007 '457480' door Appie007

AustraliëCairns

AustraliëCairns

Kuranda kabelbaan

Appie007

Vlakbij Cairns ligt Kuranda, een mooi dorpje midden in het regenwoud. Je kunt er met de trein heen en met de kabelbaan terug, of omgekeerd. Vooral de kabelbaan is heel bijzonder, 45 minuten over de toppen van het regenwoud. Hier het station in Kuranda. Echt een aanrader als je in de buurt bent....