Cairns

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cairns image

(Champagne) Backpacker

Cairns
Australië
RenskeSpijkers

(Champagne) Backpacker

Oktober 2010

Mijn laatste werkdag kwam in zicht, de backpack was al ingepakt en de tickets lagen klaar. Mijn vriendinnen begrepen er niks van.. het 'luxepaardje' ging voor 4 maanden weg en was dus niet op hun verjaardag aanwezig of kon niet mee op stap met Oud en Nieuw of ja eigenlijk zou ik alles missen.

Zelf was ik ook behoorlijk nerveus voor de stap die ik zou gaan maken. Mijn ouders hadden me dan al wel de diversiteit van Europa laten zien en we deden dan vaak vanuit onze hotels leuke excursies maar met alleen een ticket en een backpack op pad was toch wel iets nieuws. "En dan gaat ze ook nog naar Australië" zei mijn moeder trots maar toch met enige twijfel.

De bijnaam 'reizend luxepaardje' kwam door het feit dat ik altijd graag wist waar ik aan toe was en ik weigerde te kamperen. Dit had ik ook vaak benoemd tijdens het plannen van onze reis. "Ik weiger om in een tent te slapen en ik wil alleen maar in hotels en hostels overnachten", riep ik hard tegen mijn vriend die dan zuchtend ja knikte.

Zo kwamen in november 2011 aan in Cairns. We hadden hier voor de eerste dagen een mooi appartement geboekt met prachtig zwembad. Hier kon ik wel aan wennen.
Na de derde dag gingen we onze huurauto ophalen. Een grote Ford Falcon wat in Australië ook werd gebruikt als lijkwagen (een belangrijk detail). We verlieten ons luxe appartement, gooide de backpacks achterin en ons avontuur kon nu echt beginnen! Vanaf dit moment was er niets geboekt en hadden we eigenlijk geen plan. We reden naar Cape Tribulation zo het regenwoud in. Prachtig maar ik was al bezig met waar we die nacht zouden overnachten. Konden we wel een geschikt hostel vinden? Na een prachtige dag in het regenwoud werd het avond en moesten we nog op zoek naar een hostel. Er was weinig keus dus kwamen we terecht bij PK's Jungle. We sliepen op een zaal met 12 personen, het was bloedheet, er zaten muggen, motten, kikkers, gekko's en ander ongedierte in de kamer wat zeker niet van plan was om te slapen, het was verschrikkelijk!

Die ochtend kwam ik onder de douch vandaan met het vreselijke heimwee gevoel. Dit was niet hoe ik me had voorgesteld om 3 maanden door Australië te reizen. Hoe nu verder? De hotels waren veel te duur, en wat nou als alle hostels zo smerig waren? HELP!

Ik was drie dagen niet te genieten, ik kon zelf ook niet genieten van de plek waar ik was en besefte me maar al te goed dat ik verwend was en dat ik me niet zo moest aanstellen... De drie opvolgende hostels die we geboekt hadden waren stuk voor stuk smerig, slecht en belachelijk duur.

Toen kwam de oplossing... Mijn vriend had bedacht dat we met wat lakens, een luchtbed en een zeil onze Ford makkelijk konden ombouwen tot camper. We reden naar een lokale budget bouwmarkt en kochten wat we nodig hadden. Het luchtbed paste precies achterin, twee hoofdkussens en een slaapzak bij de Target gekocht en onze eigen slaapplek was een feit!

In plaats van dure, ranzige hostels gingen we nu op zoek naar 3 of 4 sterren campings. Hier hadden we een keuken tot onze beschikking, stonden we op prachtige locaties en kwamen we veel meer tussen de locals terecht.

We kwamen zo af en toe op plekken waar ook camperende backpackers verbleven. Deze sliepen dan vaak in een tentje of hadden een luxe camper. En over de backpackers die in een camper sliepen, of net als wij in een auto werd altijd gezegd dat het 'Champagne Backpackers' waren.
Een backpacker die van 'luxe' houd... ik vond het vooral heerlijk dat ik mijn eigen bed had en om nog even terug te komen op dat kamperen, ik vond het geweldig!