Cairns

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cairns image

Cairns

Cairns
Australië
Kimmie1005

Cairns & Cape Tribulation Roadtrip

Na 2 heerlijke dagen op Magnetic Island, waar we hebben genoten tijdens de Forts Walk, hebben we de bus genomen naar Cairns. Daar hebben we Sam en Sarah weer getroffen en hebben samen met hun en twee Engelse vrienden een auto gehuurd voor een kleine week. Naast het verkennen van de stranden in de omgeving van Cairns, hebben we een roadtrip gemaakt naar Cape Tribulation. Op de weg daarnaartoe hebben we stops gemaakt bij het mooie Mossman Gorge en crocs gespot op de Daintree River. Toegegeven, heel spannend was dit niet want de crocs lagen tamelijk lam te wezen op de kant, maar toch bijzonder om deze grote roofdieren van zo dichtbij te kunnen bekijken!

Ons hostel in Cape Tribulation lag midden in een regenwoud wat direct aan een prachtig afgelegen strand lag. Nadeel aan deze locatie is dat je heel wat tropisch 'ongedierte' om je heen krijgt, met name de GIGANTISCHE spinnen die lekker lagen te relaxen in hun web boven de ingang van ons hutje... Ja, avontuurlijk was het wel! In Cape Trib hebben we verder twee dagen heerlijk gerelaxt, de omgeving verkend, lekker gekookt met zijn 6-en en onder het genot van een drankje wat spelletjes gespeeld.

Na deze roadtrip waren we terug in Cairns, waar we nog een aantal dagen met bovenstaande groep hebben opgetrokken. Veel gegeten in de Irish Pub waar de snakebites rijkelijk vloeiden en de steaks naar verhouding te nassen waren Ook Cairns bleek weer een uitstekende plek om 'oude' bekenden te treffen, wat we veelvuldig hebben gedaan in het bruisende nachtleven. Ook moesten in Cairns natuurlijk de laatste OZ souvenirs worden ingeslagen en zijn we wederom druk gaan snorkelen en duiken tijdens onze Reefscruise op het Great Barrier Reef. Op de cruise hebben we tevens een super leuk ouder koppel leren kennen, dat al zeven jaar de wereld rond zeilt. Toen zij ons aanboden om op hun luxe jacht een borreltje te komen drinken die week, hebben wij die kans dan natuurlijk ook met beide handen aangegrepen!

En toen was het helaas na ruim twee maanden: bye bye Ozzie!!