Cairns reisblogs

Jungle girl!

reefje was er (tot 20 sep 2008) Gepost op 18 jun 120 reacties

Na een vlucht van 3 uur, land ik veilig op Cairns Airport. Snel doe ik een schietgebedje in de hoop dat mijn luggage heel is aangekomen (mijn koffer heb ik in Sydney laten staan en ik reis nu verder met mijn backpack die niet op slot kan!). Even krijg ik het spaans benauwd wanneer mijn rugzak nergens te bekennen is. Het zou toch niet….Dan zie ik boven de bagageband een bordje staan met Virgin. Oeps verkeerde maatschappij! Als ik mijn backpack bij de Qantas band heb gevonden, koop ik een buskaart naar Daintree waar ik de komende 2 dagen verblijf.

Na een 3 uur durende trip, kom ik dan eindelijk aan in het Koala Beach Resort in Cape Kimberly Beach. Bij de receptie word ik vriendelijk begroet door Resort Manager Adrian. Aangezien het nu niet druk is in het resort (laagseizoen), krijg ik een upgrade. In plaats van een dorm waar ik alles moet delen, krijg ik nu een eigen blokhut met badkamer dat op nog geen 2 minuten lopen van het strand ligt. Zeker niet verkeerd! Elke avond kan je om 19 uur mee eten met wat de pot schaft. De Ozzies zijn gek op barbies (BBQ) en vanavond krijgen we twee lekkere stukjes vlees met salade en brood. Na het eten leg ik Adrian mijn probleem voor. Ik wil graag excursies doen, maar ik heb geen eigen vervoer (in dit geval nogal lastig want ik zit in de middle of nowhere!). No worries, Adrian zorgt wel dat het goed komt!

Vrijdag ochtend word ik na het ontbijt door Dallas (crewmember) naar het Daintree Discovery Centre gebracht. Daintree is volgens de Ozzies, het oudste regenwoud van de wereld. In een klein gedeelte van het regenwoud hebben ze een aantal routes door het woud uitgestippeld. Vervolgens kan je dan kiezen om een gids in te huren of om je eigen tourguide te zijn. Gewapend met een grote walky talky en een boekje met informatie volg ik 1 van de routes. Onderweg kom ik groene en witte genummerde bordjes tegen, die mij via de walky talky of het boekje informatie geven over de desbetreffende boom, plant of beest. Afgezien van een paar vlinders en vogels, laat de rest van de dieren zich niet zien overdag. Maar dit maakt de ervaring zeker niet minder mooi. Het regenwoud is adembenemend mooi en met geen pen te beschrijven! (zie foto’s)

Zaterdag is een rustdag, lekker een boekje lezen, route uitstippelen, muziek luisteren en een strandwandeling maken. Zondag ochtend word ik door Sarah van Wonga Beach Horserides opgehaald. Samen met 5 anderen ga ik een tocht te paard afleggen over een verlaten strandje en een klein gedeelte door het regenwoud. Het weer blijkt ideaal, een beetje bewolkt, warm en droog (in tegenstelling tot de laatste dagen die zeer nat waren!). Jack (grijs met zwart gevlekte hengst) is vandaag mijn partner in crime. Ik ben de enige gevorderde in de groep en dat levert mij enige voordelen op. Als iedereen voorzichtig probeert te trotten (draven), geeft Anne (instructrice) mij de optie om lekker een stukje te canteren (galopperen). Jack heeft een beetje aanmoediging nodig, maar uiteindelijk komt hij dan toch los. Het laatste stukje van de route leggen we af door het regenwoud. Eenmaal terug bij de manege, krijg ik meteen een lift van Tom naar Port Douglas, waar ik de bus naar Cairns neem.

Tom is inmiddels retired en een rasechte Ozzie. Hij kletst lekker een end weg over zijn familie die deels in Adelaide woont, groepjes Aboriginals die niet te vertrouwen zijn (diefstal) en over bekendheden in Queensland. Vooral in dit gebied komen veel celebs, zoals Kiefer Sutherland en Bill Clinton (zie foto). Als we langs een vallei rijden, vertelt Tom dat Steven Spielberg en Tom Hanks op dit moment daar een film aan het opnemen zijn. Vol verwondering kijk ik hem aan en even schiet er door mijn hoofd dat ik best wel even een kijkje wil nemen op de set. Ik besluit dit laatste toch maar voor me te houden. In Port Douglas (6000 inwoners) heb ik een dik uur de tijd om wat te eten en rond te wandelen voordat mijn bus vertrekt. Meer tijd hoef je ook echt niet in dit gehucht te besteden. Het heeft iets weg van het over toeristische Valkenburg, met maar een grote mainstreet vol winkels en restaurants. Gelukkig ben ik alweer snel op weg naar Cairns.

Cairns blijkt echter niet veel beter! Als je van zon, zee, strand en zuipen houdt (kortom Llorret de Mar) zit je hier op de juiste plek. Maar naast dit is er niet veel te beleven. Gelukkig zit ik maar anderhalve dag hier. Ik besteed mijn tijd voornamelijk aan het regelen van vervoer, onderdak, internet en eten. Ik deel mijn kamer met 5 Ieren (m), 2 Zweden (v) en 1 Engelsman. Alleen de Engelsman blijkt een redelijk IQ te hebben en in staat te zijn om een leuk gesprek te voeren. Bij de rest van mijn kamergenoten draait het vooral om eten, slapen tot 2 uur ‘s middags en uitgaan tot in de late uurtjes.

Als ik dinsdag ochtend vroeg op sta om mijn bus naar Airlie Beach te nemen, ben ik blij dat ik mijn tas al had ingepakt. Het is een grote bende op de kamer en zo te zien was het voor de Ieren weer een wilde avond gisteren. Mijn onderbuurman ligt innig omarmd met een meisje dat ie gisteren in de kroeg heeft opgepikt (gelukkig zijn beiden voorzien van kleren!), een andere Ier krabt ongegeneerd (in zijn slaap) aan zijn zaakje en zijn bovenbuurman was blijkbaar niet op de hoogte om zonnebrandcrème te gebruiken in het tropische gebied (zijn bovenbeen is spierwit in tegenstelling tot zijn onderbeen die vuurrood is). Na mijn ontbijtje, baan ik mij een weg door alle kleren en tassen die op de grond liggen en sluit ik de deur zachtjes.


reefje Positie 27423 (0 p.) Lid sinds 17-06-2012 Foto's en tips: 59 Blogs: 55 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Daintree Discover Centre
blogfoto nr. 2
Funny tree
blogfoto nr. 3
Mijn hostel
blogfoto nr. 4
De kamers
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Volcanic Hazard!
4 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Tongariro Crossing
Humanopoly
0 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Auckland
Auckland Council
0 1
Gepost op 27 januari
Nieuw-Zeeland Auckland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.