Cairns

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cairns image

Cairns en roadtrip omgeving

Cairns
Australië
YaraBon

Cairns en roadtrip omgeving

Op Canberra na alle staten van Australië bezocht. Het volgende avontuur begon in Cairns, Queensland. Met een aantal vanuit Darwin hierheen gevlogen. Samen met drie Nederlanders een campervan gehuurd bij verhuurbedrijf Jucy voor vijf dagen om de omgeving van Cairns te ontdekken.
De Captain Cook Highway bracht ons waar we heen wilden: Trinity Beach, Palm Cove, Rex Lookout en Port Douglas. Vanaf de verschillende stranden een mooie uitzicht over de zee. Rustgevend. Om in het Daintree Rainforest te kunnen komen, moesten we de Daintree River oversteken via een klein veerbootje. Een mooi, maar mistig, uitzicht vanaf de Waluwurrigga Alexandra Range Lookout over het regenwoud. Met zijn vieren gezellig gekletst, gegeten en thee gedronken op de camping bij Cape Tribulation.

De volgende ochtend begonnen bij het prachtige Cape Tribulation. Het leek wel alsof we op een onbewoond eiland waren. Geweldig uitzicht over de zee, het strand en het regenwoud tijdens een korte wandeling. Op het strand ‘Koningsdag’ geschreven, gezien het 27 april was en dus Koningsdag. Bij de toiletten zaten hele grote enge spinnen, ‘Golden Orb Spiders’ bleek later. Je denkt al wat gewend te zijn na drie maanden in Australië, maar toch blijft het soms schrikken wat voor dieren er allemaal rondkruipen. We hebben, als vier Nederlanders in één camper op Koningsdag, genoten van foute Nederlandse muziek. Verder verschillende routes gelopen door het regenwoud: Dubuji, Marrdja en Jindalba. Het jungle gevoel is te gek, heel gaaf om daar geweest te zijn. Bij Thorton Beach gestopt en van een ijsje genoten bij de Daintree Ice Cream Company. Hier werd vers ijs gemaakt in vier verschillende smaken, zijnde ‘macadam, davidsum plum, banana and wattleseed’. De precieze smaken in het Nederlands kon ik er niet helemaal uithalen, maar het smaakte ons goed. Op de terug weg naar Port Douglas nogmaals langs de Alexandra Range Lookout gereden, dit maal beter weer dan de dag ervoor en dus mooiere foto’s. Koningsdag afgesloten met biertjes op het strand en pannenkoeken als diner, lekker Hollands!

De derde dag in de campervan bezochten we Mossman Gorge. Met een shuttlebusje werden we naar het beginpunt van de wandeling van vier kilometer gereden. Langs de Mossman River en door het regenwoud. Je voelt je zo klein in al het moois wat de natuur te bieden heeft. De rest van de dag brachten we bezoekjes aan de Lyons Lookout, Mt Molloy en Mareeba. Bij de laatste wijnen gemaakt van mango geproefd én een flesje gekocht voor bij het eten ’s avonds. Geluncht met uitzicht op Lake Tinaroo. We reden langs Gallo Diaryland, waar net de koeien werden gemolken en we kalfjes mochten aaien. Vervolgens de Curtain Fig Tree bekeken, dit is een hele oude boom waar de een curtain fig overheen is gegroei, het gaf een heel gaaf beeld en de boom was enorm groot. Als laatste stonden er nog twee meren op de planning: Lake Barrine en Lake Eucham, dit zijn twee kratermeren gevormd doordat het oude vulkanen waren. Om Lake Eucham een heerlijke wandeling gemaakt van drie kilometer op teenslippers. ’s Avonds verbleven op een camping in Malanda.

Naast de camping in Malanda bevond zich de Malanda Falls. Hier natuurlijk een kijkje genomen. De camping had een klein kinderboerderijtje met geitjes, schaapjes en biggetjes. We hadden het geluk dat we de biggetjes de fles mochten geven. Heel schattig. De zuidelijke omgeving van Cairns stond vandaag op de planning. Tarzali Lakes kon hierbij niet ontbreken. Je kunt hier vogelbekdieren bekijken in het meer, ze waren veel kleiner dan ik dacht in werkelijkheid. Ook nog een aantal schildpadden gespot. Ten zuiden van Cairns ligt het Waterfall Circuit, welke wij natuurlijk wilden rijden. Zo gezegd, zo gedaan. Het Circuit bestond uit Millaa Millaa Falls, Zillie Falls en Elinnja Falls. Bij Zillie Falls een stuk naar beneden geklommen voor een mooier uitzicht en het was het waard. Het weer was helaas slecht, de hele dag regen. Steeds nat weer de campervan in en uit. Ons opgewarmd bij Mungalli Creek Diary door lekker binnen in het restaurantje te zitten. Een heerlijke cheesecake gegeten, uit eigen keuken. Jummie! Hier lag ook de Mangalli Falls, waar we weer zeiknat van terug in de camper kwamen. Het was typisch Nederlands weer tijdens de trip met de Nederlanders. De dag afgesloten met de Josephine Falls. Het was maar 700 meter lopen erheen, ik liep er samen met één meisje heen. We moesten en zouden de waterval zien, ondanks de regen. Je kunt in 700 meter toch behoorlijk nat worden, hoe hard je ook rent. Tijdens het terug lopen Nederlandse kinderliedjes gezongen, we waren toch al helemaal doorweekt dus liepen rustig aan terug. In de camper stond er gelukkig een kopje thee voor ons klaar. De laatste nacht verbleven op een camping in Cairns zelf.

’s Morgens tijdens het ontbijt werd ik gebeld door een onbekend nummer. In Darwin had ik gesolliciteerd als au pair, maar er vervolgens niks van gehoord tot op die ochtend. Het was de tussenpersoon voor het gezin. Het hemd werd me van het lijf gevraagd en ze zou gaan overleggen met de desbetreffende familie, spannend!

Foto's

af0e1.jpg
af0e1.jpg
YaraBon
98354.jpg
98354.jpg
YaraBon
6e6bb.jpg
6e6bb.jpg
YaraBon
c70c4.jpg
c70c4.jpg
YaraBon
efb47.jpg
efb47.jpg
YaraBon
160c4.jpg
160c4.jpg
YaraBon