Australië

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Australië image

Schattige Koala's!

Australië
Oceanië
Kburgers1

Schattige Koala's!

Wat mag ik van geluk spreken; ik ben net terug van 6,5 week Nieuw-Zeeland en Australië. Heerlijk in de vakantie-bubbel en ver weg van de corona-madness. En wat is er beter voor je geest dan het zien van Koala's!

Neem maar van mij aan, koala's zijn super schattig! Al had deze koala niet echt zin in alle toeristen. Hij zat te mokken in een boom. Maar zoals de aussies na iedere zin zeggen 'no worries'. Deze uitspraak hou ik vast nu ik weer thuis ben in een land wat ik nagenoeg niet meer ken. Dus om in mijn vakantiebubbel terug te komen schrijf ik nu deze blog om jou mee te nemen in mijn ontmoetingen met de koala’s.

Koala’s vind je in Australië. Echter zitten ze niet in iedere boom door het hele land. Wil je graag koala’s (en kangaroos) zien ga dan naar de staat Victoria in het zuiden van Australië (omgeving Melbourne). Hier leeft een grote koala-populatie. Die ten zuiden van Melbourne gelukkig ook niet getroffen is door de bosbranden van eind 2019 – begin 2020.

Als jij je goed voorbereidt dan is het zien van koala’s best makkelijk. Wij dachten van te voren dat we al blij mochten zijn met het zien van 1 koala. Nou het werden er veel meer.

Goede plekken waar wij Koala’s in de staat Victoria in het wild hebben gezien:

  • Kenneth River: Rij dan vooral de Grey river rd omhoog (gravel road). De bomen aan de weg zijn favoriet bij de koala’s. Je vindt Kenneth river aan de Great Ocean Road, de must-do in omgeving Melbourne.
  • Great Otway National Park: Ook dit ligt aan de Great Ocean Road.
  • Tower Hill Reserve

Gouden tip! Slapen onder de Koala’s!

Wil jij onder de koala’s slapen? Overnacht met je tent / camper bij Bimbi park (camping under the koala’s), in Great Otway National Park. Of huur hier zoals wij deden een huisje op het park. Terwijl wij over het terrein van Bimbi park wandelden zagen we wel 6 koala’s. Hoe tof is dat! En je omringt je hier met verschillende kleine papegaaitjes en bij schemer komen de kangaroos te voorschijn.

De koala is zo’n bijzonder dier dat dit kleine beestje nu zeker in mijn top 3 van favoriete dieren staat. Ik hoop dat ik deze schattige pluizebollen ooit nog eens in het wild mag zien!

Foto's

Koala Tower Hill
Koala Tower Hill
Kburgers1
Koala Bimbi Park
Koala Bimbi Park
Kburgers1