Australië

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Australië image

Alice Springs naar Darwin

Australië
Oceanië
YaraBon

Alice Springs naar Darwin

Vanaf Alice Springs vervolgde ik mijn reis naar Darwin. Ik had nog een tour geboekt, deze keer via Wayoutback en voor maar drie dagen. Het bleef helaas bij één dagje uitslapen, want op dag 1 van de trip naar Darwin ging de wekker al om 5.30. De groep bestond deze keer uit tien mensen. Een Duits stel, een Nederlandse en de Griekse van de vorige groep, plus het meisje wat ik in Adelaide had leren kennen, behoorden tot de groep. Verder was een Oostenrijks koppel, een Duits meisje en een Servische wat oudere mevrouw. Wij, als vijf jonge meiden, hadden het erg gezellig.

Dag 1: Alice Springs-Banca Banca Station
We begonnen onze trip bij de Tropic of Capricorn, dit is het punt vanaf waar de tropen officieel beginnen. Je merkte het al wel, het was warmer dan de dagen ervoor onderweg vanaf Adelaide. Verder gestopt in Aileron, een enorm grote Red Roo is hier opgevangen bij mensen. Ze waren ooit met zijn tweeën, maar het vrouwtje is helaas al eerder gestorven. Daarnaast een bezoekje gebracht aan Ti Tree Roadhouse, Barrow Creek Telegraph Station en Wycliff Well Roadhouse. Volgens mensen zou je bij de laatstgenoemde UFO’s kunnen zien als je ’s nachts naar de sterren kijkt… Onze volgende stop was de leukste van die dag: Devils Marbles. De Devils Marbles (Karlu Karlu voor de Aboriginals) vormen een belangrijk onderdeel van de Aboriginal cultuur. Het bestaat uit een hele hoop enorme stenen/rotsen bij elkaar, door het verschuiven van aardplaten zijn er vierkante blokken omhoog geschoven. Door de jaren heen heeft de wind en de regen zijn werk gedaan en hebben de blokken hun huidige vormen gekregen. Vanaf de hoogste rotsen had je een prachtig uitzicht over het gebied, waar behalve de rotsformatie alles plat was. ’s Avonds brak onze laatste nacht in de swag aan. Het werd anders te gevaarlijk met beesten die ’s nachts rondkruipen…

Dag 2: Banca Banca Station-Springvale Homestead
De wekker ging om 4.45. Nooit gedacht dat ik vrijwillig zo laat zou opstaan tijdens het backpacken, maar je blijft jezelf verbazen op reis. We hebben de Daly Waters Pub bezocht. Deze pub staat in een dorp waar maar 23 mensen wonen, vroeger kwamen veel mensen hier langs. Er is dan ook van alles achtergelaten in de pub, denk hierbij aan geld in verschillende valutas, naamkaartjes en t-shirts. Mataranka was onze volgende stop. Een duik genomen in de ‘Thermal Pool and Rainbow Spring’, dit is een natuurlijke warm water bron en wat was dat lekker. In de middag het stadje Katherine verkent. ’s Avonds op de camping werd duidelijk waarom we niet in swags mogen slapen, er lopen wallaby’s rond, maar ook slangen, spinnen en in het water zitten zelfs krokodillen. Mijn eerste ontmoeting met een huntsman spider (niet gevaarlijk) vond die avond plaats. Een enorme spin zat in de camping-keuken, creepy en tof tegelijk. Met een BBQ de avond afgesloten met de groep.

Dag 3: Springvale Homestead-Darwin
De wekker ging deze ochtend ‘pas’ om 6.15. Vandaag gewandeld bij Katherine Gorge, prachtige omgeving. Het was 28 graden, de wandeling was maar 3,5 kilometer lang, maar ik heb enorm veel water gedronken. Vanaf verschillende punten een mooi uitzicht over de gorge gehad. De lunch vond plaats in een park vlakbij. Er hingen tientallen, misschien zelfs honderden, enorm grote vleermuizen (Red Foxes) in de bomen te flapperen om af te koelen. Bijzonder gezicht. Bij de Edith Falls omhoog gelopen en vervolgens kunnen zwemmen in het heerlijke water bij de waterval, toffe ervaring! Eindbestemming Darwin bereikt. Het weer was heel anders dan in Alice Springs, veel plakkeriger warm. Met de groep de tour afgesloten met een etentje.

Foto's

23097.jpg
23097.jpg
YaraBon
b99c1.jpg
b99c1.jpg
YaraBon
e5ddd.jpg
e5ddd.jpg
YaraBon
3d3c3.jpg
3d3c3.jpg
YaraBon
dc77a.jpg
dc77a.jpg
YaraBon