Australië

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Australië image

Tag-a-long door de Simpson Desert

Australië
Oceanië
Albertensandra

Tag-a-long door de Simpson Desert

Mijn Auto route – Een route die heel veel indruk op ons heeft gemaakt, is met een 4x4 terreinauto dwars door de afgelegen Simpson woestijn rijden. In ons eentje durfden we dit niet aan en zijn daardoor met een ‘Tag-a-long’ toer deze droge plek in gegaan. De tag-a-long toer bestaat uit een ervaren gids/monteur/chauffeur/kok/e.d. die mensen mee neemt naar plekken waar je zelfstanding niet naar toe zou gaan. Iedereen rijdt daarbij in zijn eigen auto en je houdt contact via de radio. De tracks (wegen) worden niet onderhouden en je moet daardoor soms op gps rijden waardoor het soms best lastig en gevaarlijk kan worden.

Wat de woestijn zo mooi maakt, zijn de intens rode duinen die verschillen van hoogte, ze kunnen wel 30 meter hoog zijn. De meest bekende duin is ‘Big red’ die maar liefst 40 meter hoog is, we hebben wel een poging gewaagd maar kwamen niet erg ver, halverwege moesten we dus weer de hoge duin af. Gelukkig moeten we deze duin niet over om de woestijn te crossen. De duinen vervelen nooit, elke keer als we een duin over rijden, zien we weer adembenemende uitzichten. Bij sommige duinen die te hoog zijn, moesten we weer achteruit rijden en een nieuwe poging wagen of zelfs een andere route kiezen, maar dat maakt de trip nog boeiender. Ook kwamen we wel eens vast te zitten in het rode zand, de scheppen kwamen dan tevoorschijn en na flinke rode hoofden (door het zand weg te scheppen), waagden we weer een poging om het zachte zand te veroveren…

De woestijn bestaat niet alleen uit zand, ook zijn er andere boeiende dingen te vinden zoals veel planten, wildleven, ruines, oases en waterbronnen. We hebben zelfs onze bikini en zwembroek aan gedaan en namen een duik in een warmwaterbron, dat was wel een hele vreemde gewaarwording te midden in zo’n grote rode zandbak.

’s Avonds onder het genot van een drankje en een kampvuur, genieten we van de ongelooflijke mooie sterrenhemel want het enige licht dat er is, komt van de maan. De zonsopgangen- en ondergangen zijn hier ook fenomenaal!

De trip start in Windorah en eindigt in Alice Springs, bij het bekende stadje Birdsville ga je de woestijn in.
Drie dagen doe je erover om de rode duinen door te crossen.

Foto's

66726.jpg
66726.jpg
Albertensandra
c9e74.jpg
c9e74.jpg
Albertensandra
70933.jpg
70933.jpg
Albertensandra