Australië Artikelen & Blogs

Rondreizen

Spotgoedkoop op wereldreis? Dit is dé route!

Gepubliceerd: 04 mei 2018 | Rondreizen 0
Het vergt een hoop gepuzzel, maar een wereldreis hóéft niet duur te zijn. Tenminste, als je weet hoe je moet zoeken. Wij helpen je alvast op weg met deze spotgoedkope wereldreis. 


Lijkt dit jou wel wat? Zo boek je deze reis zelf (Kaart: Skyscanner)

Vraag ons niet hoe, maar ticketwebsite Skyscanner wist bovenstaande wereldreis samen te stellen voor maar € 1048. Overtuigd? Dit zijn de elf spotgoedkope enkeltjes die je (via Skyscanner) moet boeken.

1. Eindhoven - Sofia (Bulgarije), vanaf € 10*

Je reis om de wereld vangt aan in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Vanuit Eindhoven vlieg je er voor een prikkie heen met Wizzair (vanaf € 10).

2. Sofia (Bulgarije) - Dubai (VAE), vanaf € 40*

Je zou het niet zeggen, maar de vliegverbinding tussen Sofia en Dubai – dé toegangspoort naar het Midden-Oosten – is uitstekend. Met Wizzair vlieg je er al voor € 40 heen. 

3. Dubai (VAE) - Mumbai (India), vanaf € 71*

Over dit traject doe je slechts drie uurtjes. Als je eenmaal aangekomen bent in Mumbai, zal je echter een manier moeten vinden om over land (of door de lucht) op het vliegveld van Visakhapatnam te geraken. Al lijkt ons een roadtrip door dit kleurrijke land geen straf. Het goedkoopste ticket naar Mumbai boek je via Jet Airways (vanaf € 71). 

Onder andere Columbus-partner Xplore verzorgt reizen naar India.

4. Visakhapatnam (India) - Kuala Lumpur (Maleisië), vanaf € 40*

De Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur is een geliefd startpunt voor rondreizen door Zuidoost-Azië. Met AirAsia vlieg je er voor € 40 heen.

Onder andere Columbus-partner 333travel verzorgt reizen naar Maleisië


Wist je dat je spotgoedkoop naar India reist als je een omweg neemt? (Foto: Steven Lewis, Unsplash)

5. Kuala Lumpur (Maleisië) - Medan (Indonesië), vanaf € 19*

Vanuit Kuala Lumpur zit je in een mum van tijd in het Indonesische Medan. Van hieruit kun je afzakken over Sumatra en Java, alvorens je reis effe lekker te pauzeren op het altijd relaxte Bali. Je goedkope vlucht (vanaf € 19) regel je bij AirAsia. 

Onder andere Columbus-partner Riksja Travel verzorgt reizen naar Indonesië

6. Denpasar, Bali (Indonesië) - Darwin (Australië), vanaf € 53*

Australië is min of meer een verplichte stop tijdens elke wereldreis. In dit geval kom je aan in het noordelijke Darwin, en moet je vroeg of laat Cairns zien te bereiken voor je volgende vlucht. Veel reizigers gebruiken de grote afstanden in Australië als excuus voor een roadtrip. Per camper bijvoorbeeld. Een enkeltje van Bali naar Darwin kost je € 53, met Jetstar.

7. Cairns (Australië) - Osaka (Japan), vanaf € 181*

Hetzelfde Jetstar biedt ook vluchten aan naar verder gelegen bestemmingen. Zo kun je in Cairns op het vliegtuig stappen naar het 7,5 uur verderop gelegen Osaka in Japan, waar je onder andere tempels, hooglanden en de moderne metropool Tokio kunt bezoeken. Jetstar, € 181. 

Onder andere Columbus-partner Sawadee verzorgt reizen naar Japan

8. Osaka (Japan) - Honolulu, Hawaï (VS), vanaf € 135*

Het lijkt ondenkbaar, en toch vlieg je voor een zacht prijsje van Japan naar de Amerikaanse staat Hawaï. Met AirAsia maak je de oversteek al voor € 135. 

Onder andere Columbus-partner NBBS Reizen verzorgt reizen naar de VS.


Wist je dat je vanuit Osaka goedkoop de Pacific over vliegt? (Foto: Sorasak, Unsplash)

9. Honolulu, Hawaï (VS) - San Francisco (VS), vanaf € 219

Met Hawaiian Airlines vlieg je voor € 219 naar het Amerikaanse vasteland, waar een nieuw reishoofdstuk begint: een indrukwekkende roadtrip door West-Amerika en Mexico

Onder andere Columbus-partner NBBS Reizen verzorgt reizen naar de VS.

10. Cancún (Mexico) - Manchester (Engeland), vanaf € 263

Je hebt het gered tot Cancún, op het Mexicaanse Yucatan. Nog effe genieten op de prachtige stranden dus, voor je terugvliegt naar Europa. Voor € 240 vlieg je de oceaan over met Condor.

Onder andere Columbus-partner Outsight Travel verzorgt reizen naar Mexico.

11. Londen (Engeland) - Eindhoven, vanaf € 17*

Je wereldreis eindigt waar je eraan bent begonnen; in Eindhoven. Maar vóór je daar aankomt, geniet je in Londen eerst nog van je laatste reisdagen. Het traject tussen Manchester en Londen leg je af met de trein en je terugvlucht naar Nederland met Ryanair (vanaf € 17).  

Onder andere Columbus-partner Buro Scanbrit verzorgt reizen naar Engeland.

Voilà, zó boek je dus een wereldreis langs zeker tien stops voor slechts € 1048!

 

*Genoemde prijzen op basis van een enkeltje voor één persoon op de peildatum 1 mei 2018. 

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Australië artikelen

Ervaar het Great Barrier Reef buiten de gebaande paden

Als je denkt dat een reportagereis naar het Great Barrier Reef in Australië superrelaxed is, dan heb je het mis! Niks luieren op stranden en cocktailtjes drinken - voor Columbus-reporters Mark Mackintosh en Malou van Breevoort is het vooral haasten om van de ene naar de andere paradijselijke plek te...

Als je denkt dat een reportagereis naar het Great Barrier Reef in Australië superrelaxed is, dan heb je het mis! Niks luieren op stranden en cocktailt...

Kinderen omringd door honderden haaien. Heeelp!

Strandgangers op Red Bluff Beach in West-Australië haalden opgelucht adem toen een groepje spelende kinderen in het water ongedeerd bleef. De dreiging? Honderden koperhaaien die slechts meters onder hun voeten circuleerden. Gelukkig hadden de haaien meer oog voor de reusachtige school vis in het ond...

Strandgangers op Red Bluff Beach in West-Australië haalden opgelucht adem toen een groepje spelende kinderen in het water ongedeerd bleef. De dreiging...

Bizar! Tv-crew stuit op verstekeling op onbewoond eiland

Kun jij je de film Cast Away nog herinneren? Iets soortgelijks overkwam de Australische visser Tremine. Hij moest zien te overleven op een onbewoond eiland ten noorden van Australië. Hij werd uiteindelijk gevonden door de filmcrew van een Animal Planet-serie. Dit filmpje móét je zien.

Kun jij je de film Cast Away nog herinneren? Iets soortgelijks overkwam de Australische visser Tremine. Hij moest zien te overleven op een onbewoond e...