Nieuw boek Discovery's Ray Mears image
Lkoedam

Nieuw boek Discovery's Ray Mears

Ray Mears, bekend van de populaire survivalprogramma’s op de BBC en Discovery Channel schrijft ook boeken en is oprichter van Woodlore, een survival opleiding.

Australische outback
In zijn nieuwste boek 'Ray Mears goes walkabout' vertelt Ray Mears over de Australische outback. Na een uitgebreide beschrijving van de ontdekking van Australië vertelt Ray over de verschillende expedities die werden ondernomen om het binnenland van Australie te verkennen. Deze hoofdstukken geven je een goed beeld van de historie van Australië.

Aborigines
Een groot gedeelte van het boek is ingeruimd voor verhalen van en over Aborigines, de oorspronkelijke bewoners van Australië. Een groot aantal foto’s van rotstekeningen en hedendaagse Aboriginalkunst maakt het geheel compleet.

Ongebaande paden
Het tweede gedeelte van het boek bestaat uit het Australië buiten de gebaande paden. Ray gaat onder andere naar het dichtbegroeide oerwoud van Queensland en de woestijn in het midden van Australie. Behalve over de historie en cultuur van het gebied vertelt Ray ook veel over het overleven in dit landschap.

Dit boek is leuk om te lezen als voorbereiding voor een reis naar Australië. Op dit moment is er nog geen Nederlandstalige editie maar de Engelse editie is wel in Nederland verkrijgbaar.

Ray Mears Goes Walkabout
www.raymears.com