Basejumper valt 260 meter image
Jan-Petra

Basejumper valt 260 meter

Een basejumper heeft afgelopen zondag wel heel veel geluk gehad. De man overleefde een val van 260 meter van een Australische waterval. Zijn parachute ging slechts gedeeltelijk open, zo meldde een woordvoerster van de reddingsdienst.

De 32-jarige man maakte een smak op het water en liep een gebroken been, bekken en interne verwondingen op. 'Het water moet als beton hebben aangevoeld toen hij landde', zei de woordvoerster tegen persbureau AAP. Brandweerlieden hebben hem drie uur moeten behandelen aan de voet van de waterval, voordat een helikopter hem naar een ziekenhuis kon vervoeren.

Wallaman Falls
De basejumper sprong van de Wallaman Falls in de oostelijke deelstaat Queensland. Het is de hoogste waterval van Australië, met een hoogte van 305 meter. De man ging met twee vrienden naar de waterval om te basejumpen. Hij sprong als eerste maar kon niet op tijd aan het koord van zijn parachute trekken en maakte een smak op het water. Hij wist zich op een rots te trekken, totdat zijn vrienden waren geland. Zijn vrienden moesten ook de sprong maken om eerste hulp te kunnen verlenen.

Basejumpen is een avontuurlijke sport waarbij je met een parachute van een berg, gebouw of rots afspringt.