Start grootste toestel op aarde image
Thierry

Start grootste toestel op aarde

Op vijftien oktober zal het eerste A380-toestel van Airbus eindelijk aan Singapore Airlines geleverd worden, zo werd gisteren bekend. Door problemen tijdens de productie duurde de levering langer dan verwacht.

De overdracht vindt plaats in Toulouse tijdens een officiële ceremonie. De eerste vlucht vindt plaats op 25 oktober tussen Singapore en Sydney, de 471 stoelen hiervan worden geveild op Ebay. Naast de keuze uit economy en business class biedt Singapore Airlines als eerste maatschappij een nog luxere keuze: Suites (zie foto). Het toestel is 80 meter breed en 73 meter lang en heeft twee verdiepingen. De maatschappijen Emirates en Qantas krijgen de eerstvolgende A380 toestellen.

De veiling van de stoelen start op 27 augustus en loopt tot 10 september. Je biedt op enkele vluchten, dus voor de terugvlucht zul je opnieuw moeten bieden. De opbrengst van de eerste A380-vlucht gaat naar het goede doel: een derde wordt geschonken aan Singapore Community Chest, een derde aan kinderziekenhuizen in Sydney en het laatste deel aan Artsen zonder Grenzen.

Om een goede indruk te krijgen van de afmetingen van de nieuwe A380, klik hier.