Flipper draait door image
Nadine

Flipper draait door

Iedereen kent Flipper nog wel, de vriendelijke dolfijn die altijd iedereen te hulp schoot. Hij blijkt een ver familielid te hebben die heel wat minder aardig voor de mensen is.

De jonge kiwidolfijn Moko heeft al menig waterskiër in Nieuw-Zeeland de stuipen op het lijf gejaagd door over ze heen te springen. Daarnaast probeert het dier surfboards te jatten en ook nog eens jonge vrouwelijke zwemmers in zijn val te lokken.

Speels

Het begon allemaal op een speelse manier en iedereen vond hem lief en grappig. Nu zit Moko in de pubertijd en is hij zijn grenzen aan het verkennen. Het lijkt erop dat hij de mens heeft uitgekozen als speelpartner en het is afwachten totdat het eerste dodelijke slachtoffer valt.

Pesten

De 250 kilo zware dolfijn heeft onder andere urenlang vrouwelijke zwemmers tegengehouden, zodat ze niet terug konden zwemmen naar de kust. Hij heeft kayaks omver geduwd, is over waterskiërs heen gesprongen, heeft zich bemoeid met de trainingen van surfers en hen er bovendien van weerhouden te surfen.

Beschermen

Autoriteiten doen er van alles aan om de gasten te beschermen tegen deze dolfijn. Zelfs een sms-alert behoort tot de mogelijkheden om de zwemmers en de badgasten op de hoogte te stellen bij de aanwezigheid van Moko.

Speelkameraadjes

De eenzame dolfijn houdt heel erg van mensen en hij vindt het leuk met hen te spelen. Hij wordt er nu echter te groot en sterk voor, waardoor er ongelukken kunnen gebeuren. Omdat zijn mededolfijnen hem te 'menselijk' vinden, zoekt Moko zijn speelkameraadjes tussen de mensen. Maar hierdoor zal hij vroeg of laat ook niet meer geaccepteerd worden in de groep dolfijnen, waar hij nu al is buitengevallen.


Foto door: Silviavdm.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.